bannerPos

Gravesuger fjernede 109 tons gylle og sand

Norva24 er her i gang med at fjerne 109 tons gylle og sand fra anlægget under staldgulvet på Dongsgård ved Skårup.

Leif Hansgaard

26-11-2018 08:00
Det tog 30 timer med Danmarks største gravesuger at fjerne gylle, sand og vand fra spaltegulvet under 950 jerseykøer på Dongsgård ved Holmdrup.

Den største gravesuger i Danmark tilhører Norva24 og har base i Holmdrup på Sydfyn. Den kom nylig på arbejde, da den en mandag morgen påbegyndte at oprense gyllekanalerne under spaltegulvet i den store kostald på Dongsgård, tæt ved Holmdrup.

Dongsgård ejes af Hans Christian Halmø og har en besætning på 950 jerseykøer og knap 900 hektar markbrug.

Hans Christian Halmø fortæller, at bundslammet stod fra 50 til 70 centimeter op i den godt ti år gamle stald, og at anlægget gennem lang tid havde fungeret dårligt. Efter besøget af gravesugeren fungerer anlægget igen upåklageligt.

Det tog gravesugeren omkring 30 timer at tømme kanalerne og ajleafløbet for i alt 109 tons gylle, vand og sand under spaltegulvet. Den store selvkørende gravesuger kan rumme og flytte cirka otte tons masse ad gangen.

Læs mere i denne uges tema om kvæg i LandbrugFyn.

 

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next