bannerPos

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Peter Høj, der har 155 jerseykøer i stalden på Haugstedgaard i Ny Stenderup, har i de seneste fire år været næstformand i Fynsk Kvæg. Han afløser nu Lars Iversen, der siden år 2000 har været formand for det fælles fynske organ for mælkeproducenter og oksekødsproducenter.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
14-09-2019 08:00
Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

I hele dette århundrede har Lars Iversen fra Stensby, siddet som formand for Fynsk Kvæg. Efter de 19 år har han nu valgt at overlade posten til næstformanden Peter Høj, for at koncentrere sig om andre opgaver i de fynske kvægbrugeres fælles organ, samt bestyrelsesopgaverne i Centrovice og som landsformand for Rød Dansk Malkerace.

Peter Høj, der som tredje generation driver Haugstedgaard i Ny Stenderup med 155 jerseykøer og 135 hektar, har i mange år som formand for Fynsk Jerseys aktivitetsudvalg været med i Fynsk Kvæg.

Foruden repræsentanter fra de tre malkeracer er Fynsk Kvægkvæg, Fyns Familielandbrug, Patriotisk Selskab, Centrovice samt RYK Ydelseskontrollen også repræsenteret i det fælles fynske kvægudvalg.

God platform

Som ny formand har Peter Høj ingen ambitioner om at ændre på Fynsk Kvægs aktiviteter, der blandt andet tæller det velbesøgte årsmøde i midten af december og tre-fire årlige udvalgsmøder.

- Det er en rigtig god platform, som givetvis har været med til at sikre den høje veterinære status, der er i kvægbruget på Fyn. Således har vi en enighed om at have en højere standard på Det Fynske Dyrskue end andre udstillinger. Det kan have medvirket til, at vi ikke har salmonellaproblemer i vore besætninger. Men også den nære kontakt er en styrke, så vi i tide kan træde til for at undgå dyreværnssager.

Alle kender jo alle, og Fynsk Kvæg har et tæt samarbejde med de lokale myndigheder, fremhæver Peter Høj.

- Vi er en slags lokale ambassadører for de fynske kvægbrugere, også i forhold til Dansk Kvæg. Derfor er kvægbrugerne altid velkomne til at ringe, hvis de mangler et sted at lufte frustrationerne eller har en god idé, som kan bringes videre i systemet.

Unikt årsmøde

Også årsmødet betegner den nye formand som en stor styrke, og som forhåbentlig kan udvikles yderligere til et endnu vigtigere forum, hvor Dansk Kvæg, Viking og Arla gerne bliver en del af dagsordenen.

- Det er helt unikt, at vi på årsmødet – og i Fynsk Kvæg i det hele taget – har mælkebruget, oksekødproduktionen, avlen, ydelseskontrollen og foderrådgivningen samlet i ét fælles forum. Det er enestående.

Derfor glæder Peter Høj sig til årsmødet i december, hvor han skal aflægge sin første formandsberetning.

- Lige nu har kvægbruget gode tider med fornuftige afregningspriser. Men fremtiden bringer mange udfordringer for både os kvægbrugere, vore virksomheder og organisationer. Derfor skal vi også løbende diskutere, om Fynsk Kvæg er gavnlig og fortjener at fortsætte, understreger den nye formand.

Peter Høj, Haugstedgaard, Ny Stenderup

● 49 år, gift med Tina. Fire børn

● 3. generation på Haugstedgaard, Ny Stenderup. To ansatte

● Mælkeproduktion med 155 jerseykøer, ydelse 11.300 kg EKM

● Markbrug på 135 hektar

● Formand for Fynsk Jerseys aktivitetsudvalg, og siden 2015 udvalgets repræsentant i Fynsk Kvæg

● Medlem af Dansk Jerseys avlsforum

● Formand for Dansk Jersey Export

● Bestyrelsesmedlem i Centrovice. Indvalgt i 2018

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Familielandbruget i fornuftsægteskab med de grønne

Familielandbruget ønsker en tættere dialog med de grønne organisationer, der arbejder for natur og biodiversitet

Holstein rykker fremad

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer
Side 1 af 37 (732 artikler)Prev1234567353637Next