bannerPos

Fra padleblander til vertikalblander

Mælkeproducent Svend Erik Sørensen, Vandel, har investeret i en ny fuldfoderblander. En Trioliet 2800 ZKX.
26-06-2020 11:17

Ønsket var en solid et-akslet fuldfoderblander med to snegle - løsningen blev en Trioliet 2800 ZKX.

På mælkeproduktionsejendommen ved Vandel i Midtjylland har en padleblander indtil for nylig stået for at blande foder til stedets 270 køer. Blanderen var blevet for lille og kunne ikke blande optimalt, derfor valgte Birgit og Svend Erik Sørensen at investere i en ny.

En Trioliet 2800 ZKX med 3-speed shifttronic-gearkasse.

- Jeg kunne godt tænke mig en større fuldfoderblander, men så skulle der også en større traktor til. Stenderup A/S gjorde det muligt for mig at beholde den gamle 110 hestes traktor, da jeg har fået monteret shifttronic-gearkassen, fortæller Svend Erik Sørensen. 

Gearkassen fungerer på den måde, at den starter i lavt gear, og hvis fuldfoderblanderen er tom, gearer den op i tredje gear med det samme. I takt med, at der kommer mere i fuldfoderblanderen, gearer den ned. Det betyder også, at så snart Svend Erik har læsset den sidste skovlfuld majs i, går der ikke mere end fem minutter, før TMR-blandingen er færdig.

Aflæsningen på foderbordet sker hurtigt og jævnt, fordi den gearer op, når der er mindre i vognen.

- Når fuldfoderblanderen er ved at være tom og sneglene kører i tredje gear, så står blanderen helt stille, fordi den er så afbalanceret, fortæller Svend Erik.

En aksel – to snegle

Svend Erik havde et stort ønske angående akslen, for her kunne han godt tænke sig en solid en-akslet fuldfoderblander med to snegle.

- Den ene aksel gør det nemmere at komme ud til markstakkene om vinteren på grund af den store dækmontering, fortæller Svend Erik.

I vinterperioden kan Svend Erik nøjes med at blande et læs foder til de lakterende køer. Dette var ikke muligt før. Det sparer ham for omkring 30 minutter dagligt. I sommerhalvåret blander han to gange dagligt.

Stenderup A/S ved Rødding er importør af Trioliet-fuldfoderblandere i Danmark og Norge.

teba

0

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Coronakrisen slår hårdest til i landdistrikterne

Der er brug for en langsigtet plan, mener Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer, som er kommet med et udspil.

Resultat af forsøg med no-till skal nu vise sig i høsten på Nordlangeland

Ulrik Bremholm på Nordlangeland nåede at høste en god portion af sin vinterbyg, inden regnen satte ind. I år har han eksperimenteret med no-till på en femtedel af bedriften, så det er spændende at se, hvad udbyttemålerne viser.

Overarbejde kan koste dyrt

En medarbejder må over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt arbejde 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab.
Side 1 af 56 (1111 artikler)Prev1234567545556Next