bannerPos

Første ko har ydet 150.000 kg mælk

Det blev fejret på behørig vis, at den første fynske netop har rundet en ydelse på 150.000 kg mælk. Fra venstre avlsrådgiver Peter Holm Weinkouff fra Viking Danmark. RDM-koens ejer, Anders Kastrup, Vejrup Søndergård, og til højre Berit Dahl, Særslev, som er formand for det fynske RDM-aktivitetsudvalg.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
24-11-2018 08:00
RDM-koen nr. 2016 hos Anders Kastrup på Søndergård i Vejrup har som den første fynske ko rundet denne milepæl i mælkeydelse.

Mælkeydelsen stiger fortsat hos de danske malkekøer. På landsplan har de første køer rundet en livsydelse på imponerende 150.000 kg mælk.

Det er nu også sket for den første fynske ko, tilmed en ko af den røde race, der som bekendt stammer fra Fyn.

Det er RDM-ko nr. 19595-2016 i besætningen hos Anders Kastrup, Vejrup Søndergård i Vejrup ved Brenderup, der i en alder af 14 år har rundet denne milepæl i mælkeydelse. I 11,8 år har den i gennemsnit ydet 12.772 kg EKM (energikorrigeret mælk)

Koens nærmest sortbrogede udseende skyldes dens far - den meget anvendte tyr, Syd Garant, der blevet opdrættet på Pilegården i Ladby hos Holger Moritz Hansen, og med amerikansk brunkvæg i blodårerne.

Læs mere om den bemærkelsesværdige rekord i næste uges LandbrugFyn. Avisen kan læses allerede nu her på hjemmesiden.

 

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next