bannerPos

Danish Crown Beef spår stigende priser

Udviklingen i markedet gør, at Danish Crown Beef nu spår stigende priser. Arkivfoto.
Efter mange måneder med modvind og faldende priser på oksekødet, så begynder Danish Crown Beefs CEO Finn Klostermann at se de første tegn på bedring.

Bunden er nået og man vil se stigende priser det kommende år, sår Danish Crown Beef.

- Vi kommer næppe til at se prisstigninger i det tempo, som vi har set på grisekød i år, men jeg tror på, vi har nået bunden og vil se stigende priser det kommende år. Derfor forbereder vi os også på at kunne slagte flere dyr, for det kan vi hurtigt få brug for med de ting, der sker i markedet lige nu, siger Finn Klostermann, CEO i Danish Crown.

Det er særligt udsigten til at blive godkendt til eksport til Kina, der giver grobund for optimisme. Det er fortsat uklart, hvornår den endelige godkendelse falder på plads, men i det øjeblik den kommer, er Danish Crown klar til at sende varer afsted.

- Vi har den fordel, at Danish Crown og vores salgsselskab ESS-Food allerede har været i Kina i mange år, så vi har folk, der kender markedet og ikke mindst kunderne. Kina tillader import af kød fra dyr under 30 måneder, så det kan meget vel skabe et helt nyt grundlag for opfedning af kalve og ungtyre. Samtidig står Kina med et enormt importbehov, hvilket bør betyde, at vi relativt hurtigt kan få gang i salget, siger Finn Klostermann.

Sideløbende ser det ud til, at priserne på huderne er begyndt at stige, og den danske detailhandel øger efterspørgslen på dansk kød.

- Vi kommer ikke udenom, at der er tydelige tegn på, at forbrugerne i Danmark nu og i fremtiden ønsker at spise lidt mindre kød generelt, men samtidig vil de spise kød af en højere kvalitet, og det kan vi levere. Derfor behøver de tendenser, vi ser i øjeblikket, ikke betyde, at de danske forbrugere spiser mindre dansk kød. Vi er langt fremme på bæredygtighed, og det skal vi forstå at italesætte, så forbrugerne køber dansk kvalitetskød, når de køber oksekød, siger Finn Klostermann, der forventer at lancere flere nye initiativer i det kommende år.

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Handlekraftig fynbo med fjerkræ hædret

Landbrug & Fødevarers pris som »Årets unge landmand« er tildelt Henrik Pihl Winterø, der i 2017 overtog Aalundgaard i Ladegårde ved Aarup.

Kokkenborg hædret for arbejdsmiljøet

Rosetavler, struktur og tydelig ledelse. Det er vigtige redskaber, som har gjort svineproduktionen Kokkenborg ved Kirkeby til vinder af Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2019.

Maskinfokus i Tyskland

I den forgangne uge har tusindvis af danske landmænd i Hannover for at hente inspiration på maskinfronten.

- Hver enkelt landmand skal vågne op

- Det her er 25 gange værre end randzonerne, lød det på grundvandsmødet i Vissenbjerg, hvor indsatsplanerne omkring drikkevandsboringer blev forelagt og debatteret.

Flis eller halm?

På Hvidkilde er man ikke enige med halmformand Hans Stougaard, der hellere ser halm frem for træflis til energi.

Det startede med en rygeost

Løgismose Mejeri producerer en lang række mejeriprodukter, men den fynske specialitet lagde fundamentet under virksomheden.

Slidstærkt staldgulv med ny type belægning

Højere syreresistens og slidstyrke er blot nogle af fordelene ved den nye type gulvbelægning, der nu også er blandt de produkter, som Schmidt Coating anvender hos deres kunder.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.
Side 1 af 40 (783 artikler)Prev1234567383940Next