bannerPos

Asfalt er et hit i laden

Asfalteringen af Torben Goltermann Hansens siloer tog kun et døgn. Her inspicerer mælkeproducenten (til højre) resultatet sammen med Ryan Knudsen fra Munck Asfalt.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
11-05-2020 09:00
Det er ikke kun i siloer, at det kan være en god ide at få asfalteret. Det kan mælkeproducent Torben Hansen, Fjelsted, skrive under på.

Det var egentlig kun meningen, at mælkeproducent Torben Goltermann Hansen, Lykkesholm i Fjelsted, skulle have lagt asfalt fra Munck Asfalt i sine siloer. Men så fik han et tilbud, som var svært at sige nej til.

- Jeg var ved at bygge staklade, og så spurgte Ryan Knudsen (fra Munck, red.) om de ikke skulle lægge asfalt der også. Og jeg syntes, det var en god ide, når de nu alligevel var her med hele maskineriet. Så var det sådan set bare at komme i gang, fortæller Torben Hansen. 

Han har været godt tilfreds med det nye underlag i stakladen.

- At få en fast bund herinde har gjort, at vi har været forskånet for rotter, fordi de ikke kan grave ned i underlaget. Det er selvfølgelig ikke helt samme kvalitet af asfalten herinde, som der er i siloerne, men det her er af samme kvalitet, som der er på cykelstier, forklarer landmanden.

Færdig på en dag

Alt i alt har Torben Hansen fået lagt asfalt på 700 kvadratmeter i laden, udover 1.600 kvadratmeter i sine siloer. Og det gik ret stærkt, fortæller han.

- Munck lagde asfalten på en dag! Men jeg oplevede også, at de havde den samme indstilling som landmænd, at man starter, og så bliver man ved, til man er færdig.

Han oplevede samtidig god konduite hos Munck Asfalt.

- De løber og måler det lag asfalt, de lægger ud, så det passer virkelig godt til tilbuddet. Jeg tror, der var fire tons asfalt tilbage, da de var færdige, og det fik jeg så en udkørsel og en vej for. Så det var, som det skulle være.

Glad for ar arbejde for landbrug

Selv om det er noget nyt at have asfalt i laden, er Munck Asfalt ganske vant med at lave opgaver for landmænd, fortæller Ryan Knudsen, der lagde asfalten på gården i Fjelsted.

- VI har faktisk gennem tiden haft en del opgaver for landmænd, både siloer, køreveje, ensilagepladser og andre ting. På ensilagepladser kan asfalten bedre tage den syre, der er i ensilagen, men også rundt om gårdene betyder det meget, at det ikke støver, at der ikke er mudret, at det er til at komme frem, og så videre, siger Ryan Knudsen.

Han tilføjer, at man hos Munck Asfalt er glade for at arbejde sammen med landmænd.

- Typisk kommer vi ud til nogle, der er meget arbejdsomme. De laver også meget af arbejdet selv, og det vil sige, at når vi kommer, så ved landmændene, hvad der er lavet, og hvordan gruset er, hvordan det er bygget op, og det betyder meget for vores job. Og det gør, at det for os er det nemt at gå til.


 

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next