bannerPos

Antallet af antibiotikauheld i robotbesætninger falder

Der har længe været en tendens til flere antibiotikauheld ved malkningen i AMS-besætninger end i konventionelle malkestalde, men nu ser tallene ud til at vende ifølge Seges nyeste opgørelser på området. Arkivfoto

Tekst og foto: Ditte Birkebæk Jensen

Journalist
14-01-2020 12:08
Der sker færre antibiotikauheld i robotbesætninger end tidligere, viser opgørelser fra mejerierne.

Danske mejerier har et unikt mål om, at dansk mælk skal være hundrede procent fri for antibiotika ude hos forbrugerne. Derfor kasseres alt mælk også, hvis der skulle være fund af stoffet, inden det når mejeriet. 

Alligevel sker der stadig få uheld med antibiotika ude hos de danske mælkeproducenter – altså inden det når mejeriet – og robotbesætningerne har desuden i mange år været hårdere ramt end de konventionelle malkestalde. Men nu viser de nyeste opgørelser over uheld fra mejerierne, at den kedelige tendens er ved at vende. Der er nemlig sket et fald fra 60 uheld i 2015 til 39 i 2018 ved robotbesætninger.

Tager man de totale tal for alle typer af bedrifter, var der samlet 82 uheld i 2015 og 46 i 2018.

- Det er jo ikke store tal, men et enkelt uheld er naturligvis altid ét for meget, og derfor er det meget positivt, at det går i den rigtige retning. Vi oplever også, at landmænd er blevet mere opmærksomme på, hvordan de helt undgår uheld, siger afdelingsleder for veterinær- & kvalitetsforhold hos Seges, Per Justesen.

Tilfredsstillende år for frøavlen

Formanden for de fynske og langelandske frøavlere udtrykte på Frødagen sin tilfredshed med frøavlen i 2019 og håber på gentagelse i 2020. Usikkerheden lurer dog i form af udfasning af kemi og kravet om ekstra efterafgrøder.

Flere støttekroner til økologi i 2020 og 2021

I kvælstofaftalen er der sat flere danske tilskudsmidler af til økologi, mens politikere venter på den næste programperiode for EU’s fælles landbrugspolitik.

EU’s fælles dyrevelfærd er gået i stå

EU har i en periode gjort meget for at styrke dyrevelfærden i Europa. Men indsatsen for at lave fælles regler på tværs af medlemslandene er gået i stå, siger professor i bioetik, Peter Sandøe.

Nødvendig nedskydning

Der skal afskydes flere dåer og kalve, lyder det fra landbrugets repræsentant i den fynske hjortevildtgruppe, efter landmænd oplever flere og flere markskader i takt med den øgede bestand af dåvildt.

Danmarks største rådgivningsselskab, Velas, vil vise vej

Efter fusionen mellem de to rådgivningsvirksomheder LMO og Centrovice, vil den nye virksomhed nu blive kendt som Velas.

Leif Hagelskjær bliver landskonsulent

Chefen for planteavlsafdelingen i Centrovice rykker til Seges.

Ny maskine til bedre tider

Hos Åskovgård Mink I/S mener Jørgen og Jens Jensen at kunne se lyset for enden af tunnelen efter seks år med underskud.

Flere udstillere end nogensinde før

Midt i januar går det løs med årets NutriFair, og messen har ikke mindre end 270 udstillere.

Lodsejere får lille sejr over Energinet

Energinet skal give lodsejerne fra Stenderuphalvøen-initiativet aktindsigt i, hvilke lodsejere der bliver berørt af Baltic Pipe-byggeriet. Det havde Energinet ellers i flere omgange afvist.

EU-støtte til regntag sikrede frugtplantages afsætning

Ægteparret Susanne Hansen og Anders Lindgård sprang for 12 år siden ud som frugtplantageejere med »Kysøko« ved Næstved, der blandt andet leverer æbler til restauranten Noma. Frugtrejsen har de fået EU-støttemidler til. Det har sikret firmaets bundlinje.
Side 1 af 43 (847 artikler)Prev1234567414243Next