bannerPos

Antallet af antibiotikauheld i robotbesætninger falder

Der har længe været en tendens til flere antibiotikauheld ved malkningen i AMS-besætninger end i konventionelle malkestalde, men nu ser tallene ud til at vende ifølge Seges nyeste opgørelser på området. Arkivfoto

Tekst og foto: Ditte Birkebæk Jensen

Journalist
14-01-2020 12:08
Der sker færre antibiotikauheld i robotbesætninger end tidligere, viser opgørelser fra mejerierne.

Danske mejerier har et unikt mål om, at dansk mælk skal være hundrede procent fri for antibiotika ude hos forbrugerne. Derfor kasseres alt mælk også, hvis der skulle være fund af stoffet, inden det når mejeriet. 

Alligevel sker der stadig få uheld med antibiotika ude hos de danske mælkeproducenter – altså inden det når mejeriet – og robotbesætningerne har desuden i mange år været hårdere ramt end de konventionelle malkestalde. Men nu viser de nyeste opgørelser over uheld fra mejerierne, at den kedelige tendens er ved at vende. Der er nemlig sket et fald fra 60 uheld i 2015 til 39 i 2018 ved robotbesætninger.

Tager man de totale tal for alle typer af bedrifter, var der samlet 82 uheld i 2015 og 46 i 2018.

- Det er jo ikke store tal, men et enkelt uheld er naturligvis altid ét for meget, og derfor er det meget positivt, at det går i den rigtige retning. Vi oplever også, at landmænd er blevet mere opmærksomme på, hvordan de helt undgår uheld, siger afdelingsleder for veterinær- & kvalitetsforhold hos Seges, Per Justesen.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next