bannerPos

Årets RDM-tyr er fra Frørup

Formanden for RDM Danmark, Lars Iversen, overrækker foreningens højeste hædersbevisning, sølvfadet »Landets Vandrepræmie« til Line og Ole Nielsen, Frørup, for deres tyr VR Froerup.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
24-10-2020 08:55
I en sen alder kom VR Froerup fra Line og Ole Nielsen helt til tops på brugsplanen.

PRISOVERRÆKKELSE Som oftest er det unge tyre, som topper listen, hvorfra kvægbrugerne vælger sæden til køerne. Sådan har det ikke været i år på brugslisten for Rød Dansk Malkerace.

Først i en – for tyre – en sen alder bragte VR Froerup sig ind på førstepladsen (født den 30. august 2015), og dermed gjorde sig fortjent til titlen som »Årets RDM-tyr« og hædret med racens højeste udmærkelse »Landets Vandrepræmie« – et sølvfad, som har været tildelt den bedste røde tyr hvert år siden 1953.

- Den startede med en midterplacering i brugsplanen, inden den for et par år siden igen blev taget af efter et halvt år. Men så kom resultaterne fra dens afkom, og dermed strøg den helt til tops, kunne avlsrådgiver Torben Nørremark fra Viking Danmark berette ved hædersbevisningen, som sker via en online kåring blandt RDM-brugerne.

Første avlstyr

Det er den første tyr, Line og Ole Nielsen på Lundegaard ved Frørup, har leveret til Viking Danmark. Derfor var det to stolte besætningsejere, som modtog sølvfadet fornylig på Hesle Damgaard, hvor sundhedsprisen også blev overrakt.

Tyren er efter VR Faber, og moderen er ko nr. 3373, som stadig er i besætningen i Frørup.

Med et indeks på 42 NTM indtog VR Froerup topplaceringen på brugsplanen i maj i år, og den ligger fortsat på andenpladsen. Tyren går fortsat på tyrestationen i Assentoft.

Der er solgt godt 7.500 sæddoser fra årets tyr, og heraf de over 1.600 til eksport.

 

0

Kartoffelprojektet kulet ned

- Det kunne have blevet et rigtigt spændende projekt for os landmænd at samarbejde om, lyder det fra en ærgerlig initiativgruppe bag de nu kuldsejlede planer om en fynsk kartoffelmelsfabrik.

Kold College afholder alternativt åbent hus

Lørdag den 21. november er der mulighed for privat rundvisning på de tre uddannelsesgrene, der tilbydes på Kold College. Man skal blot booke tid på skolens hjemmeside.

Juletræsfældningen er godt i gang

Covid-19 sætter sit præg over hele landet – også på juletræsmarkedet. Julen kommer dog heldigvis uanset, så der skal stadig fældes og sælges juletræer.

Online overblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen på Egensøgaard i Martofte har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.

Deadline for minkavlen

På Ellinge Minkfarm og hos alle kollegerne har det de seneste 10 dage været en kamp mod uret at skulle aflive samtlige mink. Den ulykkelige situation har samtidig været nærmest uden informationer fra myndighederne.

Erfarne kræfter i nyt tæt partnerskab

Nybolig Landbrug og VKST går sammen om at styrke rådgivningen til kunder i forbindelse med salg af landbrugsejendomme.

Med det nye år følger nye miljøkrav

Nye krav om miljøledelse træder i kraft til næste år. Ifølge miljøkonsulent Kamilla From-Nielsen, er formålet at forebygge utilsigtet miljøpåvirkning omkring bedriften og uheld.

Kvægårsmødet aflyses

Corona-situationen betyder, at de fynske kvægfolk ikke kan mødes til det traditionelle årsmøde før jul.

Der er travlhed i tømrerfirmaet

Erfaringen er stor og de varierende opgaver er mange for håndværkerne hos Arne Mose Hansen. Helt aktuelt er den midtfynske tømrervirksomhed i gang med hele tre staldbyggerier på Fyn, men derudover er opgaverne i ordrebogen fordelt rundt i hele landet.
Side 1 af 63 (1245 artikler)Prev1234567616263Next