bannerPos

125 år med ydelseskontrol

Udstillingen på Sønderskov Museum omfatter udstillingsgenstande og plancher, der fortæller 125 års historie med ydelseskontrol i Danmark. Foto: John Ankersen

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
16-06-2020 08:00
I år markeres det, at verdens første ydelseskontrol så dagens lys i sydjyske Vejen for 125 år siden. Det markeres med en jubilæumsudstilling.

I dag kendes ydelseskontrolforeningen og samarbejdet under navnet RYK. Helt anderledes så det ud for 125 år siden, da den første kontrolforening så dagens lys i Danmark – nemlig i sydjyske Vejen.

Vejen og Omegns Kontrolforeningen blev ikke bare Danmarks første, men verdens første ydelseskontrolforening, da den startede den 29. april 1895.

Forleden blev 125-års jubilæet markeret på Museet på Sønderskov Slot. Her vil der frem til efteråret kunne ses en udstilling om ydelseskontrolforeningernes arbejde.

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next