bannerPos

To dage med fokus på klima

- Klimaet fylder mere og mere i den offentlige debat, og vi vil gerne klæde landmændene på til kunne tage en aktiv rolle i denne debat, fortæller juniorkonsulent hos Velas, Anders Søholm, om baggrunden for afholdelsen af en klimaworkshop. Arkivfoto

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
11-02-2020 08:00
Velas og Dalum Landbrugsskole inviterer etablerede landmænd og studerende til klimaworkshop.

Sammen med Dalum Landbrugsskole inviterer Velas til Klimaworkshop torsdag den 27. februar og mandag den 9. marts, begge dage klokken 9-16 på Dalum Landbrugsskole i Odense. 

- Klimaet fylder mere og mere i den offentlige debat, og vi vil gerne klæde landmændene på til kunne tage en aktiv rolle i denne debat. Det gør vi blandt andet ved at give deltagerne et overblik over de klimatiltag, de kan gennemføre hjemme på egne bedrifter, samt et solidt fagligt grundlag at støtte sig til, når for eksempel banken eller naboerne snakker klima, fortæller juniorkonsulent hos Velas, Anders Søholm, om baggrunden for workshoppen.

 

For landmænd og studerende

I workshoppen deltager både etablerede landmænd og studerende på Dalum Landbrugsskole, og det er der ifølge Anders Søholm en god grund til.

- Der er et øget fokus på klimaet, både i pressen, befolkningens bevidsthed og på Christiansborg, og det betyder, at man som landmand er nødt til at forholde sig til emnet både nu og i fremtiden. Derfor skal vi have alle generationer med, og samtidig drage nytte af den erfaringsudveksling, der kan ske, når man får forskellige øjne på en sag, og både erfarne landmænd og fremtidens landmænd kommer med input, forklarer konsulenten.

 

Viden og erfaringsudveksling

Workshoppen foregår over to dage, og første dag er dedikeret til at klæde deltagerne på med den nyeste viden inden for klimatiltag på svine- og kvægbedriften samt ude i marken. På workshoppen er der også fokus på klimatilpasning og risikovurdering, hvilket blandt andet er brugbart, når man skal snakke med potentielle købere og banken.

Efterfølgende vil de studerende på Dalum Landbrugsskole dykke ned i de relevante tiltag på deltagernes bedrifter for at undersøge og belyse dem mere uddybende. På workshoppens anden dag udarbejdes der handlingsplaner på baggrund af de studerendes arbejde, og ved præsentationen af handlingsplanerne bliver der mulighed for at erfaringsudveksle.

Læs mere om program og deltagelse via www.velas.dk. Der er tilmeldingsfrist den 17. februar.

Energinet kom i dobbeltild i Davinde

Der blev skudt på Energinet både fra lodsejere og miljøforkæmpere under et møde om Baltic Pipe-gasledningen i Davinde Forsamlingshus.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.

700 til schnitzler og svinefagligt nyt

Porcus Svinefagdyrlæger havde igen i år stor deltagelse ved årsmødet i Vissenbjerg Hallerne.

Næstformand i DLG trækker sig

To år efter hans navn blev nævnt som mulig ny formand stopper DLG’s næstformand. Siden 2007 har Torben Thomsen været næstformand og samtidig siddet i repræsentantskabet. Han understreger, at stoppet ikke har noget at gøre med opgøret i DLG-bestyrelsen i 2018.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Årets første HandelsErfa i Vissenbjerg

Velas afvikler årets første markedsmøde tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar.

To dage med fokus på klima

Velas og Dalum Landbrugsskole inviterer etablerede landmænd og studerende til klimaworkshop.
Side 1 af 45 (885 artikler)Prev1234567434445Next