bannerPos

To dage med fokus på klima

- Klimaet fylder mere og mere i den offentlige debat, og vi vil gerne klæde landmændene på til kunne tage en aktiv rolle i denne debat, fortæller juniorkonsulent hos Velas, Anders Søholm, om baggrunden for afholdelsen af en klimaworkshop. Arkivfoto

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
11-02-2020 08:00
Velas og Dalum Landbrugsskole inviterer etablerede landmænd og studerende til klimaworkshop.

Sammen med Dalum Landbrugsskole inviterer Velas til Klimaworkshop torsdag den 27. februar og mandag den 9. marts, begge dage klokken 9-16 på Dalum Landbrugsskole i Odense. 

- Klimaet fylder mere og mere i den offentlige debat, og vi vil gerne klæde landmændene på til kunne tage en aktiv rolle i denne debat. Det gør vi blandt andet ved at give deltagerne et overblik over de klimatiltag, de kan gennemføre hjemme på egne bedrifter, samt et solidt fagligt grundlag at støtte sig til, når for eksempel banken eller naboerne snakker klima, fortæller juniorkonsulent hos Velas, Anders Søholm, om baggrunden for workshoppen.

 

For landmænd og studerende

I workshoppen deltager både etablerede landmænd og studerende på Dalum Landbrugsskole, og det er der ifølge Anders Søholm en god grund til.

- Der er et øget fokus på klimaet, både i pressen, befolkningens bevidsthed og på Christiansborg, og det betyder, at man som landmand er nødt til at forholde sig til emnet både nu og i fremtiden. Derfor skal vi have alle generationer med, og samtidig drage nytte af den erfaringsudveksling, der kan ske, når man får forskellige øjne på en sag, og både erfarne landmænd og fremtidens landmænd kommer med input, forklarer konsulenten.

 

Viden og erfaringsudveksling

Workshoppen foregår over to dage, og første dag er dedikeret til at klæde deltagerne på med den nyeste viden inden for klimatiltag på svine- og kvægbedriften samt ude i marken. På workshoppen er der også fokus på klimatilpasning og risikovurdering, hvilket blandt andet er brugbart, når man skal snakke med potentielle købere og banken.

Efterfølgende vil de studerende på Dalum Landbrugsskole dykke ned i de relevante tiltag på deltagernes bedrifter for at undersøge og belyse dem mere uddybende. På workshoppens anden dag udarbejdes der handlingsplaner på baggrund af de studerendes arbejde, og ved præsentationen af handlingsplanerne bliver der mulighed for at erfaringsudveksle.

Læs mere om program og deltagelse via www.velas.dk. Der er tilmeldingsfrist den 17. februar.

0

Høst som i gamle dage

På lørdag afvikles den traditionsrige høstdag i Den Fynske Landsby.

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.
Side 1 af 56 (1116 artikler)Prev1234567545556Next