bannerPos

Udenlandske juletræskøbere måtte blive hjemme

Der var længere mellem publikum i år end de normalt tætpakkede skovstier ved Langesømessen, ikke mindst fordi coronaen holdt mange udenlandske opkøbere hjemme. Til gengæld var der lidt flere udstillingsstande.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
11-09-2020 09:44
Besøgstallet var på grund af coronaen halveret ved årets messe i Langesøskoven.

Som alle øvrige arrangementer var årets Langesømesse for juletræsproducenter og skovfolk præget af corona-situationen. Mod normalt knap 3.000 besøgende fra både ind- og udland, var besøgstallet halveret, da messen blev afviklet torsdag den 3. september - med to ugers udskydelse i forhold til den ellers faste tredje torsdag i august i de foregående mange år. 

Især var det de mange udenlandske opkøbere af juletræer, som måtte blive hjemme, på grund af corona-restriktionerne. 

Også udstillingsarealet var en smule indskrænket, og med hvide streger midt på skovvejene og med færre madboder og udskænkning var der gjort alt for, at forholdsreglerne overfor Covid-19 kunne overholdes.

Flere udstillere

- Først og fremmest er vi glade for, at det var muligt at afvikle messen, selvom det i sagens natur kunne mærkes ved billetlugen, lød det fra en trods alt tilfreds arrangør, godsejer Hans Berner, Langesø Gods, der kunne oplyse, at sundhedsmyndighederne forud for tilladelsen havde sidestillet messen med storcentre, hvor der ligeledes professionelt udstilles og sælges varer fra butikker.

- Vi fornemmer, at alle danske juletræsfolk og øvrige i branchen har været her. Og det er vi meget tilfredse med. Heldigvis har jeg også hørt på gangene, at udstillerne også er det.

I forhold til antallet af udstillere var det kun nogle udenlandske og enkelte trofaste danske firmaer, som havde fravalgt stand i år. Til gengæld var flere nye med, og derfor kunne Hans Berner glæde sig over fire-fem flere udstillere end året før. 

Ingen udlændinge

Blandt de mange trofaste udstillere, som hvert år bruger Langesømessen til at møde opkøbere fra Tyskland og andre lande, var juletræsproducent Peter Ehrhorn Rasmussen, der gennem sit firma Evergreen

Farm Co. i Veflinge årligt eksporterer omkring 30.000 juletræer fra sin egen plantage og gennem opkøb hos kolleger.

- Her på Langesø er det normalt startskuddet på salgssæsonen. Derfor er det hele mere presset i år, hvor messen er blevet rykket de to uger. Samtidig ved vi så heller ikke, om coronaen gør, at de populære julemarkeder aflyses, så vores stadehandlere og andre kunder må agere på en anden måde, siger Peter Ehrhorn Rasmussen, som efter messen derfor tog turen til Tyskland og Schweiz for at besøge sine faste kunder og lave aftale for årets leverancer.

Til gengæld venter den nordfynske juletræsproducent ikke de store ændringer herhjemme i år.

- Mange henter selv deres juletræer eller køber det ved supermarkeder eller byggemarkeder. Og så bliver der jo nok flere, som i år fejrer julen herhjemme.
 

0

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.

Det er stadig spændende at være landmand

Ifølge L&F’s seneste undersøgelse bliver landbrugets omdømme i det danske samfund stadig bedre. Det fastslog Ib W. Jensen i sin sidste beretning som formand for Fyns Familielandbrug, hvor vandløb, miljø og klima var centrale emner.

Udenlandske juletræskøbere måtte blive hjemme

Besøgstallet var på grund af coronaen halveret ved årets messe i Langesøskoven.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 59 (1170 artikler)Prev1234567575859Next