bannerPos

Texel-væddere klar til endnu en afprøvning

18 texelvæddere er klar til årets individafprøvning. De skal nu græsse på markerne hos Bert Groen frem til 18. august.

Christian Carus

Journalist
25-06-2019 11:39
Sidste år lavede Texelforeningen for første gang individafprøvning af væddere. Forleden blev et nyt hold vejet ind.

Mens der sidste år blev lukket 12 væddere ud til individafprøvning på Bert Groens arealer ved Nørager i Himmerland, blev der forleden vejet 18 ind til den anden individafprøvning i Texelforeningens historie, som foregik samme sted som sidste år.

Ved indvejningen blev de vejet, efterset af dyrlæger og fik et fodbad, inden de blev lukket ud på marken.

De skal nu mæske sig i det himmerlandske græs, inden de 18. august igen bliver vejet og scannet, og de bedste individer bliver kåret – og dermed forhåbentlig får masser af bedækninger på samvittigheden.

 

Positiv overraskelse

Jaco van der Molen, som er tovholder på projektet og næstformand i Texelforeningen, glæder sig over, at både flere væddere og avlere har meldt sig på banen til anden omgang af afprøvningen.

- Det er positivt, at opbakningen er blevet større, ligesom vi efter sidste års afprøvning også blev positivt overraskede over efterspørgslen på de afprøvede væddere. De tre væddere, der blev kåret, har i alt bedækket 33 får. Det er over, hvad vi havde forventet, siger Jaco van der Molen, der kun har én ting at ærgre sig over:

- Vi havde håbet på, at få en hel del af afkommet fra de væddere, vi afprøvede sidste år, med i år. Desværre kom der ikke så mange væddere ud af det, så der kommer kun én med. Det er lidt træls, men det er naturens gang. Vi kan ikke bestemme, hvilke køn, der kommer ud af bedækningerne, konstaterer han.

 

Målrettet avl og socialt samvær

Mens der i denne omgang bliver flere får at følge henover sommeren, glæder Jaco van der Molen sig også over, at alt lige nu tyder på, at forholdene for dyrene bliver noget bedre end sidst, hvor tørken betød, at der ikke var meget græs at tage af.

- Det betyder forhåbentlig, at tilvæksten bliver noget bedre i år, spår han.

Og mens scanning, vejning og analyser af vædderne bliver et redskab til en mere målrettet avl for texel-ejerne, ser Jaco van der Molen også afprøvningen som et redskab til at skabe liv i foreningen.

- En del af målet er også at få skabt noget socialt samvær. Derfor afslutter vi også med hygge og grillmad den 18. august, siger næstformanden, der også håber at se andre fåreinteresserede folk end lige netop Texelforeningens medlemmer, når afprøvningen bliver afsluttet.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next