bannerPos

Høsten kom godt i gang på Lolland

Høsten kom godt i gang hos Kim Monk Rasmussen på Lolland. Foto: Privat.

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
16-07-2019 08:00
Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

- Det er nok det tidligste vi nogen sinde har været i gang med at høste, og når det samtidig er med et overraskende godt udbytte, så er det bare dejligt. Sådan lød det fra Kim Monk Rasmussen, da han søndag den 1. juli, som en af de første gik i gang med årets høst af vinterbyg.

Kim Monk Rasmussen driver ejendommene Hvidkilde og Bøllesminde ved Vestenborg og Stokkemarke på Lolland.

Plante- og svineavleren fra Lolland havde, da LandbrugØst talt med ham fået høstet 26 af i alt 38 hektar med den 6-raddet vinterbygsort Kosak, der blev sået i september sidste år. Og med et tilfredsstillende resultat til følge:

- Udbyttet i snit på de tre marker, der indtil nu er høstet har ligget på 9,1 tons per hektar målt på brovægt, og med en vandprocent mellem 13 og 15. På en enkelt mark viste mejetærskeren stort udbytte: 11.504 kilo pr hektar.

- Og det er klart tilfredsstillende lyder det fra Kim Monk Rasmussen, der samlet driver 478 hektar.

Det er første gang at Kim Monk Rasmussen har Kosak i sit sædskifte, ligesom det er flere år siden han har haft vinterbyg i sin markplan.

- Det var godt vejr i efteråret 2018 til at så vinterbyg, så jeg syntes, at nu var tiden kommet til at det skulle prøves igen.

Tre generationer medvirkede

I øvrigt var det Kim Monk Rasmussens far, Leif Monk Rasmussen, der satte årets høst i gang:

- Han var ude og cykle og kom så tilbage og sagde, nu er det tid at komme i gang med høsten. Jeg kørte ud og kiggede på det, og så gik vi i gang. Ja det er godt med en ”seniorkonsulent”, som min far.

Med til at hjælpe i høst har Kim Monk Rasmussen også sønnen Jeppe.

Foruden planteavlen har Kim Monk Rasmussen opformeringsbesætningen der består af 670 søer:

 

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Landboforeningen fortsætter uændret

Centrovice består som landboforening fuldt selvstændigt med øgede muligheder og kræfter, blev det fastslået ved fusions-generalforsamlingen.

Stort ja til storfusionen

147 stemte for, 13 imod, da det blev vedtaget at sammenlægge rådgivningen i Centrovice og LMO med tilbagevirkende kraft fra 1. november til landets største rådgivningsselskab indenfor landbruget.

Endnu bedre service fra Samson Agrolize

Den danske salgs- og serviceorganisation bag Samson gyllevogne og møgspredere, Samson Agrolize, justerer nu sin serviceorganisation i Danmark og opnår derved en endnu bedre dækning med specialiserede servicemedarbejdere og reservedelsadgang for sine kunder.

Centrovice sætter fokus på finansiering

Deltagerne ved mødet den 20. november vil blive rustet til finansforhandlinger og få et aktuelt økonomisk indblik.

Øerne klar til fremtiden

På generalforsamlingen i Skovdyrkerforeningen Øerne glædede formanden, Rudolf Iuel, sig over succes med to nye kampagner til hvervning af nye medlemmer.

Manitou til Fyn

KSM Maskinservice på Fyn er blevet forhandler af Manitous store læsser- og teleskopprogram.

Stort fynsk ja til fusion

Rådgivningen i Centrovice og LMO sammenlægges med tilbagevirkende kraft fra 1. november til nyt stort rådgivningsselskab.

Vagtskifte efter 40 år

Svanninge Auto & Traktorservice A/S fortsætter uændret under det nye partnerskab mellem René Helding og Brian M. Andersen.

- Støtte skal målrettes hele sektoren

Økolandmand Nicolaj Pedersen mener, at EU-støttemidler i mindre grad bør kunne søges af den enkelte landmand.
Side 1 af 39 (771 artikler)Prev1234567373839Next