bannerPos

Genvalg til Fendts river

Poul Christensen og Martin Geiser fra TBS Maskinpower har handlet redskaber flere gange. Her foran en ny Bredal spreder.

John Ankersen

Journalist
17-07-2019 07:26
Sydjysk maskinstation valgte Fendt igen, da græsudstyret skulle udskiftes

Til 2018-sæsonen indkøbte Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør v. Kolding som en af de første i Danmark forsøgsvist Fendts rive ”Former”. Resultatet var tilfredsstillende, så da maskinstationsejeren skulle udskifte sine øvrige river og spredere, faldt valget derfor på Fendts græsprogram endnu engang.
Maskinstationens river skifter derfor farve fra lysegrøn til Fendt-grøn, idet man foruden den gamle Fendt Former nu også råder over to Fendt Twister 8608 DN, en Fendt Twister 5204 DN og endnu en Fendt former 456 DN.
- Vi forsøger hele tiden at optimere vores maskinpark, så vi kan udføre et effektivt stykke arbejde for kunderne. For rivernes vedkommende er det både et spørgsmål om at komme over nogle hektar, når vinduerne for bjærgning af græs er åbne. Men kunderne lægger også vægt på, at græsset skal være rent, uden at vi af den grund efterlader nogle strå i marken, og samtidigt skal genvæksten være optimal. Det synes vi, at den første Fendt Former levede op til – og så har vi skiftet resten af flåden ud, fortæller Poul Christensen.

Specialist i bjærgning
af græs og hø

Arbejde med græs og hø fylder meget i Poul Christensens arbejdsdag. Dels har maskinstationen mange kunder blandt mælkeproducenter i området, dels arbejder man i stor stil for kunder med heste, der skal have bjærget godt hø osv.
- Vi producerer rigtigt mange minibig- og rundballer for kunderne i løbet af et år, men laver også mange til os selv, for vi har et stort salg af hø, wrapballer og halm til kunder i hele Danmark. Kødkvægsproducenter findes der også en del af i maskinstationens kundekartotek. Den branche kender man rigtig godt, for en del af Poul Christensens mange driftsgrene en besætning af Simmertalere, der "arbejder" som naturplejere.  

Stor interesse for
Fendts græslinje

Fendt Twister sprederne fås i arbejdsbredder op til 12,70 meter, mens Fendt Former kan leveres med op til 4 rotorer og 14 meters arbejdsbredde. Fendts græslinje er forholdsvis ny og omfatter indtil videre Slicer skiveslåmaskiner, TIGO snittervogne, selvkørende Kantana finsnittere, Rotana rundballepressere.
Også en Fendt Rollector wrapper er blevet optaget i sortimentet.
- Vi oplever stor interesse for Fendts græsredskaber”, fortæller Martin Geiser fra TBS Maskinpower, der har solgt riverne til Poul Christensen.
- Det skyldes sikkert både, at vi bor lige midt imellem mange af Danmarks mælkeproducenter, men helt klart også at Fendt er kommet med en stærk græslinje, slutter han.

Gylle kræver præcision

Det er tid for såning af raps. Det betyder blandt andet travlhed med nedfældning af gylle, inden rapsen skal sås. Derfor er Skovsgårde Maskinstations nye avancerede Vredo gyllenedfælder i fuldt sving i denne tid.

Friske rabarber og porrer til københavnerne

- Det er lokalproducerede råvarer og den gode historie, der tæller. Ikke nødvendigvis prisen, konstaterer Bjarne Nielsen, der i mange år har levet godt af tre hektar med hver af de to specialafgrøder på sin sandjord i Vester Kærby.

Altid nyeste model på Nordskov

Gennem generationer har seneste model af den danskudviklede mejetærsker høstet afgrøderne på den midtfynske bedrift. Til denne sæson er indkøbt det første eksemplar af MF Ideal 7-modellen, som er skabt på Agco’s udviklingscenter i Randers, men produceres i Italien.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.
Side 1 af 34 (667 artikler)Prev1234567323334Next