bannerPos

Ryttershoppen fortsætter hos Højlund Mølle

Heidi Bjerggaard Hansen, der sammen med sin mand, Henrik Bjerggaard Hansen, overtog driften af Højlund Mølle i Gudbjerg for to år siden, står nu også klar til at betjene kunderne i Ryttershoppen, der i flere år har ligget på torvet i Svendborg.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
09-06-2019 08:00
Fordelt i fem afdelinger tilbyder Højlund Mølle allerede alt, hvad enhver hesteejer har brug for i forhold til foder, strøelse og hegnsartikler. Nu udvides sortimentet yderligere til hestefolket.

– Vi manglede lige præcis det her, for at være fyldestgørende til det ryttere ønsker.

Heidi Bjerggaard Hansen, der sammen med sin mand, Henrik Bjerggaard Hansen, overtog driften af Højlund Mølle i Gudbjerg for to år siden, står nu også klar til at betjene kunderne i Ryttershoppen, der i flere år har ligget på torvet i Svendborg.

Den populære butik med rideudstyr i overdådigt udvalg har i de seneste tre år været ejet og drevet af Tina Maabo, men i april måned blev butikken overdraget til Heidi og Henrik Bjerggaard Hansen.

- Vi ser det som en styrkelse af den forretning, der er i forvejen i vores hovedafdeling i Gudbjerg, fortæller den nye indehaver om baggrunden for, at parret slog til, da Tina Maabo søgte nye udfordringer og ville sælge den ellers velkørende forretning.

Højlund Mølle var førhen en traditionel grovvareforretning. Den har tilpasset sig strukturudviklingen i landbruget, så man i dag har, udover hestefolket, generelt fokus på at servicere de mindre landejendomme med blandt andet træbrændsel, hobbyfoder og hegnsartikler.

Butikken flyttes

Planen er, at både navnet og hele konceptet omkring Ryttershoppen bevares – ligesom den velbesøgte webshop fortsætter uændret. Den fysiske butik flyttes dog ud i nyrestaurerede rammer på møllen i Gudbjerg, hvorved Højlund Mølle fremadrettet kan komme hele vejen rundt i forhold til at afdække behovet hos såvel hest som rytter.

- Selvfølgelig vil der være kunder, der lige skal vænne sig til, at de nu skal køre til Gudbjerg, når de skal shoppe rideudstyr. Til gengæld får de nogle helt andre gode parkeringsforhold lige til døren, hvor det selv med en trailer er nemt at komme til, hvis nu foderet lige skal købes med hjem i samme ombæring, påpeger Heidi Bjerggaard Hansen.

På møllen vil Ryttershoppen fortsætte med helt de samme mærker, men også de mærker og varegrupper, som Højlund Mølle i forvejen fører til hestefolket, vil forblive i forretningen.

- Der kommer til at være et udvalg til alle kundesegmenter – både til den nystartede hestepige og til stævnerytteren på topplan.

Kvalitet og sjæl

Heidi Bjerggaard Hansen understreger, at selvom Ryttershoppen flyttes, så er hensigten at sjælen er med. Derfor videreføres »det lækre« og stilen med en chesterfield-lounge, som Tina Maabo har præsteret i butikken på torvet.

- Vi fortsætter også med at deltage på Hest og Rytter-messen i Herning, ligesom vi er i dialog med forskellige rideskoler om at udstille ved større stævner.

Her i den første tid har Tina Maabo fortsat været tilknyttet som konsulent, for på en god måde at få leverandører og kunder flyttet med videre med den samme professionelle rådgivning. Derudover er der foreløbigt ansat to nye medarbejdere i butikken.

- Fremover vil det primært være Charlotte Hummel, der skal stå for Ryttershoppen i Gudbjerg. Desuden fortsætter Josefine Thorslund i vores butik i Aarup, fortæller Heidi Bjerggaard Hansen, der hovedsageligt tager sig af butikker og HR-opgaver, mens Henrik Bjerggaard Hansen tager sig af alle opgaver vedrørende formidlingen af træpiller, samt andre leverandører.

Charlotte Hummel har selv redet, siden hun var fem år gammel og har masser af erfaring med såvel heste som butiksarbejde. Derfor er det fortsat en pige med stort hestekendskab, som man vil møde bag disken.

Følger med tiden

Heidi og Henrik Bjerggaard Hansen har siden overtagelsen af Højlund Mølle og de afdelinger, der hører med, blandt andet brugt tiden på at finde ud af, hvilken vej de skulle gå med forretningen som helhed.

- Det gælder jo om at følge med tiden og ikke mindst kunne stå imod konkurrencen fra nethandlen. Her ved vi imidlertid, at det med oplevelsen og den rådgivning, vi kan tilbyde i butikken, er den forskel, vi kan gøre, understreger Heidi Bjerggaard Hansen.

 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next