bannerPos

Ryttershoppen fortsætter hos Højlund Mølle

Heidi Bjerggaard Hansen, der sammen med sin mand, Henrik Bjerggaard Hansen, overtog driften af Højlund Mølle i Gudbjerg for to år siden, står nu også klar til at betjene kunderne i Ryttershoppen, der i flere år har ligget på torvet i Svendborg.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
09-06-2019 08:00
Fordelt i fem afdelinger tilbyder Højlund Mølle allerede alt, hvad enhver hesteejer har brug for i forhold til foder, strøelse og hegnsartikler. Nu udvides sortimentet yderligere til hestefolket.

– Vi manglede lige præcis det her, for at være fyldestgørende til det ryttere ønsker.

Heidi Bjerggaard Hansen, der sammen med sin mand, Henrik Bjerggaard Hansen, overtog driften af Højlund Mølle i Gudbjerg for to år siden, står nu også klar til at betjene kunderne i Ryttershoppen, der i flere år har ligget på torvet i Svendborg.

Den populære butik med rideudstyr i overdådigt udvalg har i de seneste tre år været ejet og drevet af Tina Maabo, men i april måned blev butikken overdraget til Heidi og Henrik Bjerggaard Hansen.

- Vi ser det som en styrkelse af den forretning, der er i forvejen i vores hovedafdeling i Gudbjerg, fortæller den nye indehaver om baggrunden for, at parret slog til, da Tina Maabo søgte nye udfordringer og ville sælge den ellers velkørende forretning.

Højlund Mølle var førhen en traditionel grovvareforretning. Den har tilpasset sig strukturudviklingen i landbruget, så man i dag har, udover hestefolket, generelt fokus på at servicere de mindre landejendomme med blandt andet træbrændsel, hobbyfoder og hegnsartikler.

Butikken flyttes

Planen er, at både navnet og hele konceptet omkring Ryttershoppen bevares – ligesom den velbesøgte webshop fortsætter uændret. Den fysiske butik flyttes dog ud i nyrestaurerede rammer på møllen i Gudbjerg, hvorved Højlund Mølle fremadrettet kan komme hele vejen rundt i forhold til at afdække behovet hos såvel hest som rytter.

- Selvfølgelig vil der være kunder, der lige skal vænne sig til, at de nu skal køre til Gudbjerg, når de skal shoppe rideudstyr. Til gengæld får de nogle helt andre gode parkeringsforhold lige til døren, hvor det selv med en trailer er nemt at komme til, hvis nu foderet lige skal købes med hjem i samme ombæring, påpeger Heidi Bjerggaard Hansen.

På møllen vil Ryttershoppen fortsætte med helt de samme mærker, men også de mærker og varegrupper, som Højlund Mølle i forvejen fører til hestefolket, vil forblive i forretningen.

- Der kommer til at være et udvalg til alle kundesegmenter – både til den nystartede hestepige og til stævnerytteren på topplan.

Kvalitet og sjæl

Heidi Bjerggaard Hansen understreger, at selvom Ryttershoppen flyttes, så er hensigten at sjælen er med. Derfor videreføres »det lækre« og stilen med en chesterfield-lounge, som Tina Maabo har præsteret i butikken på torvet.

- Vi fortsætter også med at deltage på Hest og Rytter-messen i Herning, ligesom vi er i dialog med forskellige rideskoler om at udstille ved større stævner.

Her i den første tid har Tina Maabo fortsat været tilknyttet som konsulent, for på en god måde at få leverandører og kunder flyttet med videre med den samme professionelle rådgivning. Derudover er der foreløbigt ansat to nye medarbejdere i butikken.

- Fremover vil det primært være Charlotte Hummel, der skal stå for Ryttershoppen i Gudbjerg. Desuden fortsætter Josefine Thorslund i vores butik i Aarup, fortæller Heidi Bjerggaard Hansen, der hovedsageligt tager sig af butikker og HR-opgaver, mens Henrik Bjerggaard Hansen tager sig af alle opgaver vedrørende formidlingen af træpiller, samt andre leverandører.

Charlotte Hummel har selv redet, siden hun var fem år gammel og har masser af erfaring med såvel heste som butiksarbejde. Derfor er det fortsat en pige med stort hestekendskab, som man vil møde bag disken.

Følger med tiden

Heidi og Henrik Bjerggaard Hansen har siden overtagelsen af Højlund Mølle og de afdelinger, der hører med, blandt andet brugt tiden på at finde ud af, hvilken vej de skulle gå med forretningen som helhed.

- Det gælder jo om at følge med tiden og ikke mindst kunne stå imod konkurrencen fra nethandlen. Her ved vi imidlertid, at det med oplevelsen og den rådgivning, vi kan tilbyde i butikken, er den forskel, vi kan gøre, understreger Heidi Bjerggaard Hansen.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next