bannerPos

Ryttershoppen fortsætter hos Højlund Mølle

Heidi Bjerggaard Hansen, der sammen med sin mand, Henrik Bjerggaard Hansen, overtog driften af Højlund Mølle i Gudbjerg for to år siden, står nu også klar til at betjene kunderne i Ryttershoppen, der i flere år har ligget på torvet i Svendborg.

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
09-06-2019 08:00
Fordelt i fem afdelinger tilbyder Højlund Mølle allerede alt, hvad enhver hesteejer har brug for i forhold til foder, strøelse og hegnsartikler. Nu udvides sortimentet yderligere til hestefolket.

– Vi manglede lige præcis det her, for at være fyldestgørende til det ryttere ønsker.

Heidi Bjerggaard Hansen, der sammen med sin mand, Henrik Bjerggaard Hansen, overtog driften af Højlund Mølle i Gudbjerg for to år siden, står nu også klar til at betjene kunderne i Ryttershoppen, der i flere år har ligget på torvet i Svendborg.

Den populære butik med rideudstyr i overdådigt udvalg har i de seneste tre år været ejet og drevet af Tina Maabo, men i april måned blev butikken overdraget til Heidi og Henrik Bjerggaard Hansen.

- Vi ser det som en styrkelse af den forretning, der er i forvejen i vores hovedafdeling i Gudbjerg, fortæller den nye indehaver om baggrunden for, at parret slog til, da Tina Maabo søgte nye udfordringer og ville sælge den ellers velkørende forretning.

Højlund Mølle var førhen en traditionel grovvareforretning. Den har tilpasset sig strukturudviklingen i landbruget, så man i dag har, udover hestefolket, generelt fokus på at servicere de mindre landejendomme med blandt andet træbrændsel, hobbyfoder og hegnsartikler.

Butikken flyttes

Planen er, at både navnet og hele konceptet omkring Ryttershoppen bevares – ligesom den velbesøgte webshop fortsætter uændret. Den fysiske butik flyttes dog ud i nyrestaurerede rammer på møllen i Gudbjerg, hvorved Højlund Mølle fremadrettet kan komme hele vejen rundt i forhold til at afdække behovet hos såvel hest som rytter.

- Selvfølgelig vil der være kunder, der lige skal vænne sig til, at de nu skal køre til Gudbjerg, når de skal shoppe rideudstyr. Til gengæld får de nogle helt andre gode parkeringsforhold lige til døren, hvor det selv med en trailer er nemt at komme til, hvis nu foderet lige skal købes med hjem i samme ombæring, påpeger Heidi Bjerggaard Hansen.

På møllen vil Ryttershoppen fortsætte med helt de samme mærker, men også de mærker og varegrupper, som Højlund Mølle i forvejen fører til hestefolket, vil forblive i forretningen.

- Der kommer til at være et udvalg til alle kundesegmenter – både til den nystartede hestepige og til stævnerytteren på topplan.

Kvalitet og sjæl

Heidi Bjerggaard Hansen understreger, at selvom Ryttershoppen flyttes, så er hensigten at sjælen er med. Derfor videreføres »det lækre« og stilen med en chesterfield-lounge, som Tina Maabo har præsteret i butikken på torvet.

- Vi fortsætter også med at deltage på Hest og Rytter-messen i Herning, ligesom vi er i dialog med forskellige rideskoler om at udstille ved større stævner.

Her i den første tid har Tina Maabo fortsat været tilknyttet som konsulent, for på en god måde at få leverandører og kunder flyttet med videre med den samme professionelle rådgivning. Derudover er der foreløbigt ansat to nye medarbejdere i butikken.

- Fremover vil det primært være Charlotte Hummel, der skal stå for Ryttershoppen i Gudbjerg. Desuden fortsætter Josefine Thorslund i vores butik i Aarup, fortæller Heidi Bjerggaard Hansen, der hovedsageligt tager sig af butikker og HR-opgaver, mens Henrik Bjerggaard Hansen tager sig af alle opgaver vedrørende formidlingen af træpiller, samt andre leverandører.

Charlotte Hummel har selv redet, siden hun var fem år gammel og har masser af erfaring med såvel heste som butiksarbejde. Derfor er det fortsat en pige med stort hestekendskab, som man vil møde bag disken.

Følger med tiden

Heidi og Henrik Bjerggaard Hansen har siden overtagelsen af Højlund Mølle og de afdelinger, der hører med, blandt andet brugt tiden på at finde ud af, hvilken vej de skulle gå med forretningen som helhed.

- Det gælder jo om at følge med tiden og ikke mindst kunne stå imod konkurrencen fra nethandlen. Her ved vi imidlertid, at det med oplevelsen og den rådgivning, vi kan tilbyde i butikken, er den forskel, vi kan gøre, understreger Heidi Bjerggaard Hansen.

 

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next