bannerPos

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

På Fyn tilbydes der i august besigtigelse og mærkning med mikrochip i forbindelse med Dansk Varmblod Følskue og ved Fyns Følskue for ponyracer. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
04-08-2020 08:00
Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

HESTE Seges Heste har et antal mærkere ansat til at forestå chipmærkning af heste og føl, og mærkerne er geografisk fordelt ud over landet.

På Fyn tilbydes der i august besigtigelse og mærkning med mikrochip på to pladser, hvor man kan møde op uden forudgående tilmelding. Første mulighed er på lørdag den 8. august ved Dansk Varmblod Følskue, der afholdes hos Davinde Rideklub. Lørdag den 29. august er muligt at få heste og ponyer mærket mellem klokken 11-14 i forbindelse med Fyns Følskue for ponyracer, der afholdes på Allerupgård ved Odense.

Mærkerne er erfarne hestefolk, der har gennemgået en specialuddannelse, og de har lang erfaring med signalementsbeskrivelse og chipmærkning af heste. En korrekt signalementsbeskrivelse er især vigtig ved en senere identifikation af hesten (f.eks. forsikring, handel, stævnedeltagelse o.l.)

I 2019 lancerede Seges Heste også muligheden for at få lavet test for genetiske sygdomme i forbindelse med besigtigelse og mærkning på såvel mærkepladser som hjemmemærkningsture. Ligeledes lancerede Seges i 2019 muligheden for at få lavet farvetest i forbindelse med besigtigelse og mærkning på såvel mærkepladser som hjemmemærkningsture.

Find mere om priser og mærkningspladserne på Fyn og i de øvrige landsdele på landbrugsinfo.dk under Seges Heste. Her findes også prisen for at få mærket hestene hjemme, ligesom der er information om registrering af føl.

Bemærk, at Dansk Varmblod gør opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19. Det anbefales endvidere, at højest tre personer er med pr. udstillet føl/hest, og at deltagere kører hjem straks efter hesten er bedømt, med mindre den er udtaget til finalen.

cab

0

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.

Det er stadig spændende at være landmand

Ifølge L&F’s seneste undersøgelse bliver landbrugets omdømme i det danske samfund stadig bedre. Det fastslog Ib W. Jensen i sin sidste beretning som formand for Fyns Familielandbrug, hvor vandløb, miljø og klima var centrale emner.

Udenlandske juletræskøbere måtte blive hjemme

Besøgstallet var på grund af coronaen halveret ved årets messe i Langesøskoven.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 59 (1170 artikler)Prev1234567575859Next