bannerPos

Slut med DM-dressur på Broholm

Broholm Horseshow har været en et populært tilløbsstykke gennem 15 år. Her er det under præmieoverrækkelsen ved DRF-mesterskabet i dressur for U25 i 2013.

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
28-09-2018 08:00
Efter 15 år i de sydfynske rammer, skal arrangementet i stedet afvikles i Nordjylland.

I sidste uge kom det frem, at det 15. Broholm Horseshow her i sommer, også blev det sidste i rækken. I stedet har Dansk Ride Forbund valgt at lægge danmarksmesterskabet i dressur og paradressur til rammerne hos Equitour Aalborg, som ejes af den tidligere dressurverdensmester Andreas Helgstrand.  

- Jeg vil i den forbindelse ønske den nye stævneleder, det nye team og sted rigtig god vind og stort tillykke med projektet fremadrettet, som jeg vil glæde mig til at følge, lyder det fra Anne Lütken, Broholm Gods.

- Det har været 15 fantastiske år på Broholm, fra Frederik og jeg begyndte i 2003 - til dette års forrygende DM med fine publikumstal, enorm pressedækning og ikke mindst glade og professionelle heste og ryttere.

DM i Aalborg

Dansk Rideforbund oplyser, at der har været tre ansøgere til værtskabet for dressurmesterskaberne de kommende tre år, og det forlyder, at det ikke har været en nem beslutning for dressurudvalget, der har behandlet ansøgningerne og lavet den endelige indstilling til tildelingen af mesterskaberne.

- At valget er faldet på Equitour Aalborg skyldes i høj grad, at der her er tale om optimale sportslige faciliteter af international topkvalitet. Det er vigtigt for os, at vores ryttere og heste får de bedst mulige vilkår for at kunne udøve og fremvise sporten. Vi vil gerne sende en stor ros til Broholm, der gennem 15 år har givet mesterskaberne fantastiske rammer og stemning. Vi håber nu på, at ryttere, publikum og Equitour Aalborg sammen kan skabe nye traditioner og fantastiske sportslige oplevelser, siger Per Nielsen, formand for Dressurudvalget.

Det store mesterskabsstævne afholdes i pinseugen 2019 (uge 23), og i Uggerhalne nord for Aalborg glæder de nye arrangører sig over tildelingen af mesterskaberne og melder sig klar til at kaste sig over opgaven.

 

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.

Energinet kom i dobbeltild i Davinde

Der blev skudt på Energinet både fra lodsejere og miljøforkæmpere under et møde om Baltic Pipe-gasledningen i Davinde Forsamlingshus.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.
Side 1 af 45 (890 artikler)Prev1234567434445Next