bannerPos

Slut med DM-dressur på Broholm

Broholm Horseshow har været en et populært tilløbsstykke gennem 15 år. Her er det under præmieoverrækkelsen ved DRF-mesterskabet i dressur for U25 i 2013.

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
28-09-2018 08:00
Efter 15 år i de sydfynske rammer, skal arrangementet i stedet afvikles i Nordjylland.

I sidste uge kom det frem, at det 15. Broholm Horseshow her i sommer, også blev det sidste i rækken. I stedet har Dansk Ride Forbund valgt at lægge danmarksmesterskabet i dressur og paradressur til rammerne hos Equitour Aalborg, som ejes af den tidligere dressurverdensmester Andreas Helgstrand.  

- Jeg vil i den forbindelse ønske den nye stævneleder, det nye team og sted rigtig god vind og stort tillykke med projektet fremadrettet, som jeg vil glæde mig til at følge, lyder det fra Anne Lütken, Broholm Gods.

- Det har været 15 fantastiske år på Broholm, fra Frederik og jeg begyndte i 2003 - til dette års forrygende DM med fine publikumstal, enorm pressedækning og ikke mindst glade og professionelle heste og ryttere.

DM i Aalborg

Dansk Rideforbund oplyser, at der har været tre ansøgere til værtskabet for dressurmesterskaberne de kommende tre år, og det forlyder, at det ikke har været en nem beslutning for dressurudvalget, der har behandlet ansøgningerne og lavet den endelige indstilling til tildelingen af mesterskaberne.

- At valget er faldet på Equitour Aalborg skyldes i høj grad, at der her er tale om optimale sportslige faciliteter af international topkvalitet. Det er vigtigt for os, at vores ryttere og heste får de bedst mulige vilkår for at kunne udøve og fremvise sporten. Vi vil gerne sende en stor ros til Broholm, der gennem 15 år har givet mesterskaberne fantastiske rammer og stemning. Vi håber nu på, at ryttere, publikum og Equitour Aalborg sammen kan skabe nye traditioner og fantastiske sportslige oplevelser, siger Per Nielsen, formand for Dressurudvalget.

Det store mesterskabsstævne afholdes i pinseugen 2019 (uge 23), og i Uggerhalne nord for Aalborg glæder de nye arrangører sig over tildelingen af mesterskaberne og melder sig klar til at kaste sig over opgaven.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next