bannerPos

Julegaver til dyrene og til hr. og fru Danmark

Uffe Jørgensen er tidligere gårdejer, men bortforpagtede jorden og tog den 2-årige uddannelse til jordbrugsteknolog med fokus på økonomi, inden han for et år siden blev butikschef i Land & Fritid i Ringe.

Leif Hansgaard

03-12-2018 08:01
- I Land & Fritid glæder vi os til julehandelen. Antallet af private kunder stiger hvert år og udgør i dag 85 procent af Land & Fritids omsætning, siger butikschef i Ringe Uffe Jørgensen. Resten kan tilskrives det professionelle landbrug, og det er fortsat stabilt.

De seks Land & Fritid A/S butikker på Fyn, Langeland og Ærø er pænt fordelt. Udadtil konkurrerer de ikke, men samarbejder og supplerer landsdelens afdelinger, der ejes af det store grovvareselskab DLG.

- Vi mærker heldigvis i disse år, at vi får mange nye kunder udenfor landbrugserhvervet, siger butikschef i Land & Fritid i Ringe, Uffe Jørgensen.

Landmændene kan godt finde os, men væksten henter vi i lokalområdet, hvor vi har et godt tag i hr. og fru Danmark.

Uffe Jørgensen peger på, at tendensen er, at det private kundesegment vokser i hele landet.

Julegaven til hesten

- I byområderne er der en stigning i salget af både foder og ting til kæledyr som hunde, katte og kaniner. Men vi ser også, at havehønsene er godt på vej ind i parcelhushaverne, hvorefter vi hurtigt bliver faste leverandører af foderblandinger.

- Efteråret trækker ligeledes mange faste kunder til, som henter træpiller til pillefyret, men som også supplerer med udvalgsvarer som blandt andet beklædning til jagt- og fritidsformål. De private kunder bidrager til, at vi i lighed med strøgbutikkerne i Ringe får en ganske pæn lokal julehandel.

- Vi har også en del hestepiger, som kigger på julegaver til både sig selv og til deres heste. Det tager vores faste medarbejder Sara Jensen sig gerne af. Hun er selv meget begejstret for heste, så den ekspertise er i gode hænder hos hende.


Læs mere om Land & Fritid og den nye butikschef i Ringe i denne uges LandbrugFyn – hvor der er tema om netop butiksvarer og julegaveidéer. 
 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next