bannerPos

Julegaver til dyrene og til hr. og fru Danmark

Uffe Jørgensen er tidligere gårdejer, men bortforpagtede jorden og tog den 2-årige uddannelse til jordbrugsteknolog med fokus på økonomi, inden han for et år siden blev butikschef i Land & Fritid i Ringe.

Tekst og foto: Leif Hansgaard

03-12-2018 08:01
- I Land & Fritid glæder vi os til julehandelen. Antallet af private kunder stiger hvert år og udgør i dag 85 procent af Land & Fritids omsætning, siger butikschef i Ringe Uffe Jørgensen. Resten kan tilskrives det professionelle landbrug, og det er fortsat stabilt.

De seks Land & Fritid A/S butikker på Fyn, Langeland og Ærø er pænt fordelt. Udadtil konkurrerer de ikke, men samarbejder og supplerer landsdelens afdelinger, der ejes af det store grovvareselskab DLG.

- Vi mærker heldigvis i disse år, at vi får mange nye kunder udenfor landbrugserhvervet, siger butikschef i Land & Fritid i Ringe, Uffe Jørgensen.

Landmændene kan godt finde os, men væksten henter vi i lokalområdet, hvor vi har et godt tag i hr. og fru Danmark.

Uffe Jørgensen peger på, at tendensen er, at det private kundesegment vokser i hele landet.

Julegaven til hesten

- I byområderne er der en stigning i salget af både foder og ting til kæledyr som hunde, katte og kaniner. Men vi ser også, at havehønsene er godt på vej ind i parcelhushaverne, hvorefter vi hurtigt bliver faste leverandører af foderblandinger.

- Efteråret trækker ligeledes mange faste kunder til, som henter træpiller til pillefyret, men som også supplerer med udvalgsvarer som blandt andet beklædning til jagt- og fritidsformål. De private kunder bidrager til, at vi i lighed med strøgbutikkerne i Ringe får en ganske pæn lokal julehandel.

- Vi har også en del hestepiger, som kigger på julegaver til både sig selv og til deres heste. Det tager vores faste medarbejder Sara Jensen sig gerne af. Hun er selv meget begejstret for heste, så den ekspertise er i gode hænder hos hende.


Læs mere om Land & Fritid og den nye butikschef i Ringe i denne uges LandbrugFyn – hvor der er tema om netop butiksvarer og julegaveidéer. 
 

Tilfredsstillende år for frøavlen

Formanden for de fynske og langelandske frøavlere udtrykte på Frødagen sin tilfredshed med frøavlen i 2019 og håber på gentagelse i 2020. Usikkerheden lurer dog i form af udfasning af kemi og kravet om ekstra efterafgrøder.

Flere støttekroner til økologi i 2020 og 2021

I kvælstofaftalen er der sat flere danske tilskudsmidler af til økologi, mens politikere venter på den næste programperiode for EU’s fælles landbrugspolitik.

EU’s fælles dyrevelfærd er gået i stå

EU har i en periode gjort meget for at styrke dyrevelfærden i Europa. Men indsatsen for at lave fælles regler på tværs af medlemslandene er gået i stå, siger professor i bioetik, Peter Sandøe.

Nødvendig nedskydning

Der skal afskydes flere dåer og kalve, lyder det fra landbrugets repræsentant i den fynske hjortevildtgruppe, efter landmænd oplever flere og flere markskader i takt med den øgede bestand af dåvildt.

Danmarks største rådgivningsselskab, Velas, vil vise vej

Efter fusionen mellem de to rådgivningsvirksomheder LMO og Centrovice, vil den nye virksomhed nu blive kendt som Velas.

Leif Hagelskjær bliver landskonsulent

Chefen for planteavlsafdelingen i Centrovice rykker til Seges.

Ny maskine til bedre tider

Hos Åskovgård Mink I/S mener Jørgen og Jens Jensen at kunne se lyset for enden af tunnelen efter seks år med underskud.

Flere udstillere end nogensinde før

Midt i januar går det løs med årets NutriFair, og messen har ikke mindre end 270 udstillere.

Lodsejere får lille sejr over Energinet

Energinet skal give lodsejerne fra Stenderuphalvøen-initiativet aktindsigt i, hvilke lodsejere der bliver berørt af Baltic Pipe-byggeriet. Det havde Energinet ellers i flere omgange afvist.

EU-støtte til regntag sikrede frugtplantages afsætning

Ægteparret Susanne Hansen og Anders Lindgård sprang for 12 år siden ud som frugtplantageejere med »Kysøko« ved Næstved, der blandt andet leverer æbler til restauranten Noma. Frugtrejsen har de fået EU-støttemidler til. Det har sikret firmaets bundlinje.
Side 1 af 43 (847 artikler)Prev1234567414243Next