bannerPos

Julegaver til dyrene og til hr. og fru Danmark

Uffe Jørgensen er tidligere gårdejer, men bortforpagtede jorden og tog den 2-årige uddannelse til jordbrugsteknolog med fokus på økonomi, inden han for et år siden blev butikschef i Land & Fritid i Ringe.

Leif Hansgaard

03-12-2018 08:01
- I Land & Fritid glæder vi os til julehandelen. Antallet af private kunder stiger hvert år og udgør i dag 85 procent af Land & Fritids omsætning, siger butikschef i Ringe Uffe Jørgensen. Resten kan tilskrives det professionelle landbrug, og det er fortsat stabilt.

De seks Land & Fritid A/S butikker på Fyn, Langeland og Ærø er pænt fordelt. Udadtil konkurrerer de ikke, men samarbejder og supplerer landsdelens afdelinger, der ejes af det store grovvareselskab DLG.

- Vi mærker heldigvis i disse år, at vi får mange nye kunder udenfor landbrugserhvervet, siger butikschef i Land & Fritid i Ringe, Uffe Jørgensen.

Landmændene kan godt finde os, men væksten henter vi i lokalområdet, hvor vi har et godt tag i hr. og fru Danmark.

Uffe Jørgensen peger på, at tendensen er, at det private kundesegment vokser i hele landet.

Julegaven til hesten

- I byområderne er der en stigning i salget af både foder og ting til kæledyr som hunde, katte og kaniner. Men vi ser også, at havehønsene er godt på vej ind i parcelhushaverne, hvorefter vi hurtigt bliver faste leverandører af foderblandinger.

- Efteråret trækker ligeledes mange faste kunder til, som henter træpiller til pillefyret, men som også supplerer med udvalgsvarer som blandt andet beklædning til jagt- og fritidsformål. De private kunder bidrager til, at vi i lighed med strøgbutikkerne i Ringe får en ganske pæn lokal julehandel.

- Vi har også en del hestepiger, som kigger på julegaver til både sig selv og til deres heste. Det tager vores faste medarbejder Sara Jensen sig gerne af. Hun er selv meget begejstret for heste, så den ekspertise er i gode hænder hos hende.


Læs mere om Land & Fritid og den nye butikschef i Ringe i denne uges LandbrugFyn – hvor der er tema om netop butiksvarer og julegaveidéer. 
 

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next