bannerPos

Der er halm nok på Fyn - trods tørken

På Fyn er der bjærget halm nok trods tørken, konstaterer Danske Halmleverandørers formand, Hans Stougaard, Flemløse. Han understreger samtidig vigtigheden af, at halmleverandørerne lever op til de indgåede kontrakter. Foto: Erik Hansen

Anders Kurt Simonsen

Freelance
04-09-2018 08:00
Men vi skal hele tiden tænke fremad for at få en merværdi fra halmen, siger Danske Halmleverandørers formand.

- Danske Halmleverandører har efterhånden eksisteret i en årrække. Men, understreger halmleverandørernes formand, Hans Stougaard, Flemløse, verden står ikke stille. Der er stadig udfordringer - for eksempel dette års meget tørre sommermåneder, som mange steder har betydet væsentligt mindre udbytter i marken.

- En vigtig opgave er hele tiden at finde ud af, hvad der kan hæve værdien af halmen. Der står en ny verden foran os, og vi skal hele tiden være »på dupperne«, så vi kan få gevinsten af den verden. Vi skal tænke fremad for at få en merværdi både fra halmen og fra de andre landbrugsprodukter.

Halm nok

Allerede i starten af høsten var Hans Stougaard ude med en opfordring til danske landmænd om at koble snitteren fra, når de kørte ud med mejetærskeren. Det ser ud til, at mange har fulgt opfordringen, så der generelt i Danmark er presset alt det halm, der skal bruges. Det anslås, at 85-90 procent af den danske halm er bjærget. Og nogle områder i Nordjylland har stort set ikke været ramt af tørken.

- På Fyn er der bjærget halm nok, konstaterer Hans Stougaard. Jeg har i hvert fald ikke fået nogen henvendelser fra købere af halm. Nogle typer af kontrakter giver mulighed for at melde force majeure, hvis man ikke kan levere de mængder halm, man har tegnet kontrakt på. Det burde være muligt at skaffe halm, men det er nok til en højere pris.

Læs hele interviewet med den fynske halmformand i denne uges LandbrugFyn

 

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next