bannerPos

Generalforsamling med valgdagsordener

Centrovice-formand Torben Povlsen håber på stort fremmøde ved onsdag aftens generalforsamling. Foruden landbrugsvilkår vil det også komme til at handle om EU og det kommende folketingsvalg. Arkivfoto

Erik Hansen

Journalist
09-03-2019 08:40
Både det kommende folketingsvalg, EU-parlamentsvalget og valget til bestyrelsen bliver fokuspunkter ved onsdagens generalforsamling i Centrovice.

Bestyrelsen for Centrovice var i forrige uge på en to dages studietur til Bruxelles. Her blev det både til besøg i EU-Parlamentet, EU-Kommissionen, den danske ambassade og hos Copa, den fælles europæiske landbrugsorganisation. Desuden var der lejlighed til at møde lobbyister fra både britisk og fransk landbrug.

- Derfor er vi godt klædt på til denne uges generalforsamling, hvor netop EU og det kommende parlamentsvalg, Brexit og det forestående folketingsvalg bliver centrale punkter, påpeger Centrovice’s formand Torben Povlsen forud for onsdag aftens generalforsamling i Vissenbjerg.

EU-kandidat kommer

Afstemninger i England i ugens løb vil gøre de fleste klogere på, hvordan Brexit-situationen måske ender. For Danmark og ikke mindst dansk landbrug bliver det meget afgørende, understreger den fynske landboforeningsformand.

- Storbritannien er kun 60 procent selvforsynende med fødevarer. Derfor skal vi være klar til den nye situation, hvor danske landbrugsprodukter skal fortoldes. Desuden skal vi være på jagt efter nye markeder, hvis den britiske samhandel mindskes.

Allerede som optakt til generalforsamlingen, under spisningen fra klokken 17.30, sættes EU-valget på dagsordenen. Her kommer gårdejer Asger Christensen fra sydjyske Jordrup på besøg, for at præsentere sig som en af Venstres kandidater til opgaven i Bruxelles i de kommende fire år.

Også til selve generalforsamlingen har flere fynske folketingskandidater meldt deres ankomst.

Vigtigt at vælge lokalt

Ellers lover Torben Povlsen, at det først og fremmest vil handle om de fynske landmænds vilkår, når han aflægger beretning, og der forhåbentligvis efterfølgende bliver en livlig debat.

- Vigtigt er det er vise glæde ved det at være landmand. Derfor vil jeg komme med 10 gode grunde til, at også næste generation vælger vort erhverv. Når det er sagt, så skal vi også have fokus på de udfordringer, som vi møder. Det kan være forkerte fakta i en københavneravis, som vi så for nyligt, eller hele klimadebatten, som ikke mindst kommer til at fylde dagsordenen ved det kommende valg, påpeger Torben Povlsen.

- Derfor, understreger han, er det vigtigt for alle landmænd at engagere sig i valget, ved at vælge kandidater, som har landbruget i hjertet. Kandidater, som bor og kender de lokale forhold.

Lokale produkter

Torben Povlsen ser fornuftige muligheder for landbruget fremadrettet, netop fordi trenden går mod gode, lokale fødevarer med sporbarhed.

- Flere og flere kommuner efterspørger nu lokalproducerede fødevarer til deres institutioner, og det samme sker hos restauranter. Opgaver her er dog at overbevise grossisterne og forbrugerne om, at det ikke altid kun drejer sig om varens pris.

I den sammenhæng glæder Centrovice-formanden sig over, at der er godt skred i arbejdet med etableringen af en fabrik til forarbejdning af fynske melkartofler.

- Det er både en spændende og positiv proces, hvor der foreløbig er 47 anpartshavere i det nye selskab, og flere er på venteliste.

Valg til bestyrelsen

Med i beretningen onsdag aften undgås ikke sidste års tørke og de vanskelige rammevilkår.

- Det kræver til stadighed effektivisering og nye tiltag på bedriften, også når det gælder afsætningen af produkterne, påpeger Torben Povlsen, der håber, at rigtig mange medlemmer vil deltage i generalforsamlingen.

Ved valget til bestyrelsen, hvor fire bestyrelsesmedlemmer er på valg, skal der mindst findes ét nyt medlem. Lars Langskov Nielsen, Veflinge, har forud for generalforsamlingen meddelt, at han ikke genopstiller.

Centrovice-generalforsamlingen onsdag den 13. marts starter klokken 17.30 med spisning, hvor der kræves tilmelding.

Selve generalforsamlingen indledes klokken 19.00. Og aftenen afsluttes med et indlæg af Landbrug & Fødevarers kommunikationsdirektør Christian Hüttemeier, der har en fortid som Lars Løkke Rasmussens spindoktor.

 

Hegne inde - og hegne ude

Uanset om man vil holde heste eller kreaturer inde, eller holde for eksempel kronvildt ude, er løsningen hos Poda Hegn, der også har udviklet specielle låger.

Semler satte fokus på graduering

Semler Agro Odense samlede ikke mindre end 70 mennesker, da der var inviteret til temaaften om mulighederne for graduering i gødskningen på marken.

Danish Agro tilpasser medlemsdemokratiet

Andelsgrovvareselskabet etablerer fra næste år en delegeretforsamling. De fynske medlemmer valgte ved mandagens regionsmøde Søren Dyssemark Knudsen som nyt bestyrelsesmedlem.

Overskud i Centrovice

Rådgivningsvirksomheden havde en omsætning på tæt ved 100 millioner kroner og et overskud efter skat på 500.000 kroner.

Kokkenborg samler salgsdyrene i nyt stort staldanlæg

Lettere logistik og bedre overblik er blandt andet baggrunden for Dorte og Jens Himmelstrups store udvidelse langs Svendborg-motorvejen ved Kirkeby.

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Stress fik mælkeproducent ned med nakken

Landmænd er ekstra modtagelige overfor stress, fordi de ofte er for længe om at erkende arbejdspresset. En af dem er fynske Klaus Jørgensen, som fortalte om tabu-sygdommen på årets kvægkongres.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Lange lige løgrækker

Hos Skiftekær Økologi ApS på Tåsinge satses der i stigende grad på den mere specialiserede produktion. Løg og kartoffelproduktionen fylder dog fortsat mest i markplanen.
Side 1 af 24 (472 artikler)Prev1234567222324Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer