bannerPos

Generalforsamling med valgdagsordener

Centrovice-formand Torben Povlsen håber på stort fremmøde ved onsdag aftens generalforsamling. Foruden landbrugsvilkår vil det også komme til at handle om EU og det kommende folketingsvalg. Arkivfoto

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
09-03-2019 08:40
Både det kommende folketingsvalg, EU-parlamentsvalget og valget til bestyrelsen bliver fokuspunkter ved onsdagens generalforsamling i Centrovice.

Bestyrelsen for Centrovice var i forrige uge på en to dages studietur til Bruxelles. Her blev det både til besøg i EU-Parlamentet, EU-Kommissionen, den danske ambassade og hos Copa, den fælles europæiske landbrugsorganisation. Desuden var der lejlighed til at møde lobbyister fra både britisk og fransk landbrug.

- Derfor er vi godt klædt på til denne uges generalforsamling, hvor netop EU og det kommende parlamentsvalg, Brexit og det forestående folketingsvalg bliver centrale punkter, påpeger Centrovice’s formand Torben Povlsen forud for onsdag aftens generalforsamling i Vissenbjerg.

EU-kandidat kommer

Afstemninger i England i ugens løb vil gøre de fleste klogere på, hvordan Brexit-situationen måske ender. For Danmark og ikke mindst dansk landbrug bliver det meget afgørende, understreger den fynske landboforeningsformand.

- Storbritannien er kun 60 procent selvforsynende med fødevarer. Derfor skal vi være klar til den nye situation, hvor danske landbrugsprodukter skal fortoldes. Desuden skal vi være på jagt efter nye markeder, hvis den britiske samhandel mindskes.

Allerede som optakt til generalforsamlingen, under spisningen fra klokken 17.30, sættes EU-valget på dagsordenen. Her kommer gårdejer Asger Christensen fra sydjyske Jordrup på besøg, for at præsentere sig som en af Venstres kandidater til opgaven i Bruxelles i de kommende fire år.

Også til selve generalforsamlingen har flere fynske folketingskandidater meldt deres ankomst.

Vigtigt at vælge lokalt

Ellers lover Torben Povlsen, at det først og fremmest vil handle om de fynske landmænds vilkår, når han aflægger beretning, og der forhåbentligvis efterfølgende bliver en livlig debat.

- Vigtigt er det er vise glæde ved det at være landmand. Derfor vil jeg komme med 10 gode grunde til, at også næste generation vælger vort erhverv. Når det er sagt, så skal vi også have fokus på de udfordringer, som vi møder. Det kan være forkerte fakta i en københavneravis, som vi så for nyligt, eller hele klimadebatten, som ikke mindst kommer til at fylde dagsordenen ved det kommende valg, påpeger Torben Povlsen.

- Derfor, understreger han, er det vigtigt for alle landmænd at engagere sig i valget, ved at vælge kandidater, som har landbruget i hjertet. Kandidater, som bor og kender de lokale forhold.

Lokale produkter

Torben Povlsen ser fornuftige muligheder for landbruget fremadrettet, netop fordi trenden går mod gode, lokale fødevarer med sporbarhed.

- Flere og flere kommuner efterspørger nu lokalproducerede fødevarer til deres institutioner, og det samme sker hos restauranter. Opgaver her er dog at overbevise grossisterne og forbrugerne om, at det ikke altid kun drejer sig om varens pris.

I den sammenhæng glæder Centrovice-formanden sig over, at der er godt skred i arbejdet med etableringen af en fabrik til forarbejdning af fynske melkartofler.

- Det er både en spændende og positiv proces, hvor der foreløbig er 47 anpartshavere i det nye selskab, og flere er på venteliste.

Valg til bestyrelsen

Med i beretningen onsdag aften undgås ikke sidste års tørke og de vanskelige rammevilkår.

- Det kræver til stadighed effektivisering og nye tiltag på bedriften, også når det gælder afsætningen af produkterne, påpeger Torben Povlsen, der håber, at rigtig mange medlemmer vil deltage i generalforsamlingen.

Ved valget til bestyrelsen, hvor fire bestyrelsesmedlemmer er på valg, skal der mindst findes ét nyt medlem. Lars Langskov Nielsen, Veflinge, har forud for generalforsamlingen meddelt, at han ikke genopstiller.

Centrovice-generalforsamlingen onsdag den 13. marts starter klokken 17.30 med spisning, hvor der kræves tilmelding.

Selve generalforsamlingen indledes klokken 19.00. Og aftenen afsluttes med et indlæg af Landbrug & Fødevarers kommunikationsdirektør Christian Hüttemeier, der har en fortid som Lars Løkke Rasmussens spindoktor.

 

Ud at opleve kødkvæg i den fynske natur

Ni fynske kødkvægbesætninger indbyder alle interesserede til besøg på Kødkvægets Dag på søndag den 26. maj.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.
Side 1 af 28 (556 artikler)Prev1234567262728Next