bannerPos

Sydfynsk gårdbutik med vokseværk

.- Vi er meget glade for vores nybyggede, moderne butik, der fordobler butiksarealet til 580 kvadratmeter, siger Anette Nielsen, som for fem år siden startede Gårdbutikken Dyrenes Verden i en lejet skurvogn.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
19-09-2018 08:00
Gårdbutikken Dyrenes Verden ved Svanninge har netop fordoblet butiksarealet med en helt ny og moderne bygning.

I det naturskønne område »Svanningehuse«, et par kilometer nordøst for Faaborg, ligger på adressen Svanningehuse 31, Gårdbutikken Dyrenes Verden, der ejes og drives af veterinærsygeplejerske Anette Nielsen og hendes mand, Aksel Nielsen.

Butikken har, siden parret etablerede den i 2013, haft vokseværk. Cirka 2015 flyttedes butikken fra en skurvogn på 48 m² og ind i det tidligere maskinhus, hvorved butikken voksede til 280 m².

Med indvielse lørdag den 8. september har man nu taget en helt ny bygning i brug, så det samlede butiksareal i dag, inklusive 50 m² fra nedbrydning af en gammel lade, er godt og vel fordoblet til i alt 580 m².

Alsidigt sortiment

- Samtidig med udvidelsen af butikken har vi udvidet varesortimentet med blandt andet jagtbeklædning, rideudstyr og dækkener, fortæller Anette. Og i forbindelse med, at en anden butik i nærheden lukkede, har vi også udvidet med vin, chokolade, bolsjer og andre delikatesser samt øl fra lokale bryggerier. Og vi kan skaffe næsten alt.

Læs om gårdbutikken i Svanningehuse i ugens LandbrugFyn.

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next