bannerPos

Konference sætter fokus på resters merværdi

En ny fynsk konference sætter fokus på, hvordan man kan forædle resterne og spildet fra råvarer fra for eksempel frugt, bær eller grøntsagsproduktion. Arkivfoto: Erik Hansen

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
28-11-2018 08:00
Food Fyn, Inbiom, Centrovice og Miljøforum Fyn står bag konferencen, der afholdes onsdag den 12. december.

Landmænd med frugt, bær og/eller grøntsagsproduktion får nu sammen med eksperter mulighed for at tænke i nye baner for spild og restprodukter.

En ny fynsk konference sætter fokus på, hvordan man kan forædle resterne og spildet fra råvarer. For måske er der et uudnyttet potentiale i restprodukterne, der kan give en merværdi? Eller måske indeholder resterne noget, der kan udvindes til andre produkter?

Overskudsproduktion bruges ofte til biogas eller gødning på marken, men rester kan også forædles og bruges til blandt andet fødevareingredienser, farvestoffer eller noget helt andet med et højere afkast. Alt sammen debatteres i en søgen efter, hvordan restprodukterne kan blive penge værd og give miljømæssig gevinst, samt give inspiration til, hvordan landmanden og andre fødevareproducenter kan gå nye veje.

Dagen vil bestå af oplæg, paneldebat, workshop og inspirationshistorier fra landbrugsvirksomheder, der har valgt at gå i en ny retning.

Food Fyn, Inbiom, Centrovice og Miljøforum Fyn står bag konferencen, der afholdes onsdag den 12. december fra klokken 8.30-14.00 hos Centrovice i Vissenbjerg.

Alle interesserede er velkomne, og deltagelse er gratis. Tilmelding er dog nødvendig og skal ske på e-mail: larai@udviklingfyn.dk eller på www.centrovice.dk under arrangementer, hvor du også kan finde tilmeldingslinket.

 

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next