bannerPos

Fynsk præsident for verdens solbærdyrkere

Jens Holme Pedersen, der på Kogsbøllegaard ved Nyborg har 120 hektar med solbærbuske, er netop blevet valgt som præsident efter fire år som vicepræsident for IBA – den internationale organisation for solbæravlere. Arkivfoto

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
03-09-2018 08:00
Jens Holme Pedersen fra Kogsbølle er udpeget som præsident for den internationale organisation for solbæravlere.

Efter fire år som vicepræsident i den verdensomspændende organisation for solbærdyrkere IBA blev den erfarne østfynske bæravler, Jens Holme Pedersen, Kogsbølle, ved årets solbærkonference i Frankrig udpeget som ny præsident.

IBA har primært medlemmer fra de europæiske lande, hvor solbæravlen især er udbredt. Men også New Zealand, Japan og Rusland er områder, hvor der dyrkes en del solbær.

- Blandt opgaverne er at holde sammen på og udbygge medlemskredsen, og ikke mindst med nye produkter og udvikling at skabe grundlag for et øget forbrug af solbær, nævner den nyvalgte præsident.

Foruden denne post er Jens Holme Pedersen formand for Dansk Bærdyrkerforening. Med 120 hektar solbær er han blandt landets største solbærproducenter. Desuden er der på ejendommen i Kogsbølle 25 hektar med ribs og 25 hektar hyben. Og næste år vil en del af bærplantagen være omlagt til økologi.

 

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next