bannerPos

Fynboer til stor frødag

Centrovice arrangerer tur til Store Frødag på Stevns. Billedet er fra 2014, hvor det store arrangement med både frøforsøg, maskiner og dyrkningsteknik blev afviklet. Foto: Erik Hansen

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
23-05-2019 08:00
Centrovice inviterer til planteavlsudflugt til Store Frødag og Gyldenholm Gods den 19. juni.

Igen i år har Centrovices planteavlskonsulenter sammensat et spændende program, når de inviterer på inspirationsudflugt for planteavlere.

Den foregår onsdag den 19. juni, og denne gang går turen til »Store Frødag« på Thinghøj på Stevns og på hjemturen til Gyldenholm Gods på Midtsjælland.

Dagen starter klokken 07.30 med afgang fra Vissenbjerg mod Stevns, hvor det gælder besøget på Store Frødag, som er en faglig begivenhed for professionelle frø- og planteavlere.

Her får deltagerne viden, sparring og inspiration til nye tiltag hjemme på egne bedrifter, og på dagen er der mulighed for at høre om syv forskellige emner, herunder blandt andet gødning og vækstregulering i spinat, metoder til udlæg af hvidkløver i vårkorn. Desuden bliver der tid til et besøg på DLF’s forsøgsstation på Stevns.

Godsbesøg

Om eftermiddagen går turen til Gyldenholm Gods, som driver 1.080 hektar planteavl og cirka 700 hektar skov mellem Slagelse og Fuglebjerg. Godset drives konventionelt på en egn med flad jord, primært bestående af stiv lerjord, og dyrker hvede, vinterbyg, vinterraps, sukkerroer og konservesærter. Siden 1986 er alt halmen blevet nedmuldet. På dagen vil godsets forvalter, Herluf Pilegaard-Sørensen, vise rundt og fortælle om bedriften og alle dens facetter.

Prisen er 1.150 kroner ekskl. moms, og der er mulighed for VEU-godtgørelse. Tilmelding er bindende og skal ske senest den 1. juni på www.centrovice.dk eller på telefon 7015 9900.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next