bannerPos

Fynboer til stor frødag

Centrovice arrangerer tur til Store Frødag på Stevns. Billedet er fra 2014, hvor det store arrangement med både frøforsøg, maskiner og dyrkningsteknik blev afviklet. Foto: Erik Hansen

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
23-05-2019 08:00
Centrovice inviterer til planteavlsudflugt til Store Frødag og Gyldenholm Gods den 19. juni.

Igen i år har Centrovices planteavlskonsulenter sammensat et spændende program, når de inviterer på inspirationsudflugt for planteavlere.

Den foregår onsdag den 19. juni, og denne gang går turen til »Store Frødag« på Thinghøj på Stevns og på hjemturen til Gyldenholm Gods på Midtsjælland.

Dagen starter klokken 07.30 med afgang fra Vissenbjerg mod Stevns, hvor det gælder besøget på Store Frødag, som er en faglig begivenhed for professionelle frø- og planteavlere.

Her får deltagerne viden, sparring og inspiration til nye tiltag hjemme på egne bedrifter, og på dagen er der mulighed for at høre om syv forskellige emner, herunder blandt andet gødning og vækstregulering i spinat, metoder til udlæg af hvidkløver i vårkorn. Desuden bliver der tid til et besøg på DLF’s forsøgsstation på Stevns.

Godsbesøg

Om eftermiddagen går turen til Gyldenholm Gods, som driver 1.080 hektar planteavl og cirka 700 hektar skov mellem Slagelse og Fuglebjerg. Godset drives konventionelt på en egn med flad jord, primært bestående af stiv lerjord, og dyrker hvede, vinterbyg, vinterraps, sukkerroer og konservesærter. Siden 1986 er alt halmen blevet nedmuldet. På dagen vil godsets forvalter, Herluf Pilegaard-Sørensen, vise rundt og fortælle om bedriften og alle dens facetter.

Prisen er 1.150 kroner ekskl. moms, og der er mulighed for VEU-godtgørelse. Tilmelding er bindende og skal ske senest den 1. juni på www.centrovice.dk eller på telefon 7015 9900.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next