bannerPos

Fynboer til stor frødag

Centrovice arrangerer tur til Store Frødag på Stevns. Billedet er fra 2014, hvor det store arrangement med både frøforsøg, maskiner og dyrkningsteknik blev afviklet. Foto: Erik Hansen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
23-05-2019 08:00
Centrovice inviterer til planteavlsudflugt til Store Frødag og Gyldenholm Gods den 19. juni.

Igen i år har Centrovices planteavlskonsulenter sammensat et spændende program, når de inviterer på inspirationsudflugt for planteavlere.

Den foregår onsdag den 19. juni, og denne gang går turen til »Store Frødag« på Thinghøj på Stevns og på hjemturen til Gyldenholm Gods på Midtsjælland.

Dagen starter klokken 07.30 med afgang fra Vissenbjerg mod Stevns, hvor det gælder besøget på Store Frødag, som er en faglig begivenhed for professionelle frø- og planteavlere.

Her får deltagerne viden, sparring og inspiration til nye tiltag hjemme på egne bedrifter, og på dagen er der mulighed for at høre om syv forskellige emner, herunder blandt andet gødning og vækstregulering i spinat, metoder til udlæg af hvidkløver i vårkorn. Desuden bliver der tid til et besøg på DLF’s forsøgsstation på Stevns.

Godsbesøg

Om eftermiddagen går turen til Gyldenholm Gods, som driver 1.080 hektar planteavl og cirka 700 hektar skov mellem Slagelse og Fuglebjerg. Godset drives konventionelt på en egn med flad jord, primært bestående af stiv lerjord, og dyrker hvede, vinterbyg, vinterraps, sukkerroer og konservesærter. Siden 1986 er alt halmen blevet nedmuldet. På dagen vil godsets forvalter, Herluf Pilegaard-Sørensen, vise rundt og fortælle om bedriften og alle dens facetter.

Prisen er 1.150 kroner ekskl. moms, og der er mulighed for VEU-godtgørelse. Tilmelding er bindende og skal ske senest den 1. juni på www.centrovice.dk eller på telefon 7015 9900.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next