bannerPos

Frødag første fredag

På fredag den 3. januar afvikles den traditionelle frødag for frøavlerne på Fyn og Langeland.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
27-12-2019 17:24
Traditionen tro indbydes de fynske og langelandske frøavlere til »Frødag« den første fredag i det nye år. Tilmelding kan endnu nås.

Traditionen tro indbydes de fynske og langelandske frøavlere til »Frødag« den første fredag i det nye år.

Imidlertid bliver det i år med både ny formand for den lokale frøavlerforening og landsformand. Henholdsvis Arne Vad fra Midskov og Troels Prior Larsen fra Falster, der i det forgangne år har afløst Knud Rabølle, Langeland, og Thor G. Kofoed som formand for Landbrug & Fødevarers frøsektion.

Mødet den 3. januar starter klokken 9.30 med indlæg fra den nye frøsektionsformand og landskonsulent Barthold Feidenhans’l. Også firmakonsulenter har indlæg i dagens løb.

Endelig vil der også være frøavlere, som øser ud af deres erfaring, henholdsvis med og uden plov, og økologisk dyrkning af frøgræs. Det er lagt i hænderne på Bjarne Hansen, Kruuseminde lige ved Storebæltbroen ved Korsør, og Søren Fredslund Hansen, Lundsgaard Gods ved Kerteminde.

Det koster 100 kroner at deltage som medlem af Frøavlerne på Fyn og Langeland, og 300 kroner for ikke-medlemmer. Tilmelding er nødvendigt til sekretæren, planteavlskonsulent Lennart Banke.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next