bannerPos

Ungeformand: - 2018 var en sejr for de unge

Formanden for Landboungdom Fyn, Frederik Petersen, ser tilbage på 2018 som et år, hvor der blev lyttet til de unge på grund af den nye sælgerpantebrevsmodel. Arkivfoto: Lasse Ege Pedersen.

Alexander Dornwirth

Videojournalist
29-12-2018 08:00
Formanden for Landboungdom på Fyn mener, at de unge er blevet hørt med hensyn til vedtagelsen af den nye sælgerpantebrevsmodel. Men der er stadig noget at kæmpe for.

Når formanden for Fyns LandboUngdom, Frederik Petersen fra Herrested, ser tilbage på 2018 er det første ord, der falder ham for: »Sejr«. Forstået på den måde, at det med den nye sælgerpantebrevsmodel i finansloven nu er blevet lettere for unge mennesker, som ønsker at komme i gang med et generationsskifte.

- Det er jo noget vi har kæmpet for i flere år, og nu er vi kommet et godt skridt på vejen, siger Frederik Petersen, som dog på ingen måde vil tage æren for, at modellen er kommet igennem.

- Der er jo mange aktører, der har stået sammen om det her. Flere landboorganisationer, såsom Fyns Familielandbrug og Centrovice. Men vi har bestemt også gjort vores, og jeg har følt, at vi er blevet respekteret.

- Jeg vil dog ikke påstå, at vi er kommet helt i mål endnu, siger han.

Tørken fylder også i bevidstheden

Derudover så handler 2018 for Frederik Petersen primært om tørken – ligesom så mange, mange andre - hvilket dog ikke kun har været trist, når han tager LandboUngdom-brillerne på.

- Tørken betød, at vores medlemmer havde mere tid til at være sammen socialt og til at komme til vores store arrangementer. Folk skulle ikke kæmpe for høsten i flere måneder, siger Frederik Petersen.

2019 vil blandt andet blive præget af en række store generationsskiftearrangementer indenfor LandboUngdom-regi. Derudover vil der blive budt på endnu en omgang af »Farmer Olympics« i samarbejde med Dalum Landbrugsskole for at tiltrække både flere til landboungdommen og ind på landbrugsuddannelsen.

Læs hele første 2019-udgave af LandbrugFyn allerede fra i dag her på hjemmesiden. Avisen udkommer med FK Distribution på torsdag/fredag den 3. og 4. januar.
GODT NYTÅR!

 

Hegne inde - og hegne ude

Uanset om man vil holde heste eller kreaturer inde, eller holde for eksempel kronvildt ude, er løsningen hos Poda Hegn, der også har udviklet specielle låger.

Semler satte fokus på graduering

Semler Agro Odense samlede ikke mindre end 70 mennesker, da der var inviteret til temaaften om mulighederne for graduering i gødskningen på marken.

Danish Agro tilpasser medlemsdemokratiet

Andelsgrovvareselskabet etablerer fra næste år en delegeretforsamling. De fynske medlemmer valgte ved mandagens regionsmøde Søren Dyssemark Knudsen som nyt bestyrelsesmedlem.

Overskud i Centrovice

Rådgivningsvirksomheden havde en omsætning på tæt ved 100 millioner kroner og et overskud efter skat på 500.000 kroner.

Kokkenborg samler salgsdyrene i nyt stort staldanlæg

Lettere logistik og bedre overblik er blandt andet baggrunden for Dorte og Jens Himmelstrups store udvidelse langs Svendborg-motorvejen ved Kirkeby.

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Stress fik mælkeproducent ned med nakken

Landmænd er ekstra modtagelige overfor stress, fordi de ofte er for længe om at erkende arbejdspresset. En af dem er fynske Klaus Jørgensen, som fortalte om tabu-sygdommen på årets kvægkongres.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Lange lige løgrækker

Hos Skiftekær Økologi ApS på Tåsinge satses der i stigende grad på den mere specialiserede produktion. Løg og kartoffelproduktionen fylder dog fortsat mest i markplanen.
Side 1 af 24 (472 artikler)Prev1234567222324Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer