bannerPos

Ungeformand: - 2018 var en sejr for de unge

Formanden for Landboungdom Fyn, Frederik Petersen, ser tilbage på 2018 som et år, hvor der blev lyttet til de unge på grund af den nye sælgerpantebrevsmodel. Arkivfoto: Lasse Ege Pedersen.

Alexander Dornwirth

Videojournalist
29-12-2018 08:00
Formanden for Landboungdom på Fyn mener, at de unge er blevet hørt med hensyn til vedtagelsen af den nye sælgerpantebrevsmodel. Men der er stadig noget at kæmpe for.

Når formanden for Fyns LandboUngdom, Frederik Petersen fra Herrested, ser tilbage på 2018 er det første ord, der falder ham for: »Sejr«. Forstået på den måde, at det med den nye sælgerpantebrevsmodel i finansloven nu er blevet lettere for unge mennesker, som ønsker at komme i gang med et generationsskifte.

- Det er jo noget vi har kæmpet for i flere år, og nu er vi kommet et godt skridt på vejen, siger Frederik Petersen, som dog på ingen måde vil tage æren for, at modellen er kommet igennem.

- Der er jo mange aktører, der har stået sammen om det her. Flere landboorganisationer, såsom Fyns Familielandbrug og Centrovice. Men vi har bestemt også gjort vores, og jeg har følt, at vi er blevet respekteret.

- Jeg vil dog ikke påstå, at vi er kommet helt i mål endnu, siger han.

Tørken fylder også i bevidstheden

Derudover så handler 2018 for Frederik Petersen primært om tørken – ligesom så mange, mange andre - hvilket dog ikke kun har været trist, når han tager LandboUngdom-brillerne på.

- Tørken betød, at vores medlemmer havde mere tid til at være sammen socialt og til at komme til vores store arrangementer. Folk skulle ikke kæmpe for høsten i flere måneder, siger Frederik Petersen.

2019 vil blandt andet blive præget af en række store generationsskiftearrangementer indenfor LandboUngdom-regi. Derudover vil der blive budt på endnu en omgang af »Farmer Olympics« i samarbejde med Dalum Landbrugsskole for at tiltrække både flere til landboungdommen og ind på landbrugsuddannelsen.

Læs hele første 2019-udgave af LandbrugFyn allerede fra i dag her på hjemmesiden. Avisen udkommer med FK Distribution på torsdag/fredag den 3. og 4. januar.
GODT NYTÅR!

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next