bannerPos

Stor medlemsfremgang i landboungdommen

Frederik Petersen forsøger at kæmpe imod nogles opfattelse af LandboUngdom som værende ren »bajere og traktortræk«.

Alexander Dornwirth

Videojournalist
03-01-2019 08:00
Fyns LandboUngdom skal være kendt for andet end »bajere og traktortræk«, lyder det fra lokalformanden. Frederik Petersen er glad for, at 2018 kunne byde på en stor fremgang i medlemstallet efter flere år med tilbagegang.

Formanden for Fyns LandboUngdom, Frederik Petersen fra Herrested, ser tilbage på et skelsættende 2018 internt i foreningen.

Efter flere år med en konstant medlemsnedgang er kurven nemlig vendt. Og det i markant grad. Der er nemlig kommet mellem 50-60 nye medlemmer til på lokalplan, så tallet på Fyn nu tæller 205.

Og det skal ikke stoppe her.

- Vi har gang i en 2022-plan, som forhåbentligt vil betyde endnu et skub op ad, siger regionsformanden.

Det er Frederik Petersens femte år som medlem af landboungdommen. Han begyndte som menigt medlem i Østfyns LandboUngdom, udelukkende for at have det sjovt med vennerne til arrangementer såsom gokart-løb, paintball og så videre. Efterhånden er han steget i graderne, og han er nu formand for Fyn-regionen, efter at han sidste år blev valgt i stedet for hans storebror, der fratrådte posten.

I den kommende tid afvikles generalforsamling i de tre fynske lokalforeninger. Nordvestfyns LandboUngdom indleder mandag den 14. januar.

Mere om Fyns LandboUngdom i næste uges LandbrugFyn, som allerede fra lørdag morgen kan læses her på hjemmesiden.

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next