bannerPos

Sløret løftes for resultaterne i kvægbedrifterne

Både de fynske kvægbedrifter resultater sidste år og manglen på arbejdskraft er i fokus ved KvægNøgle-mødet på tirsdag den 9. april i Vissenbjerg. Arkivfoto

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
29-03-2019 09:00
På næste tirsdag afvikles møde for deltagerne i KvægNøglen i Vissenbjerg.

De fynske mælkeproducenters KvægNøgleresultater for 2018 ligger klar. Derfor er kvægkonsulenterne er klar til at dykke ned i resultaterne, analysere og udpege de særlige kendetegn, der var i mælkeproduktionen sidste år, samt samle op på, hvordan 2018 er gået for de fynske mælkeproducenter.

Det sker alt sammen, når KvægrådgivningDanmark, som Centrovice er en del af, afholder møde for deltagere i KvægNøglen, ansatte i de deltagende bedrifter og øvrige interesserede på tirsdag den 9. april klokken 19.30-22.00 hos Centrovice i Vissenbjerg. 

Driftsøkonomerne videregiver ved mødet deres indblik i årets gang, når de gennemgår regnskabsresultaterne for 2018. Der vil som vanligt blive kåret en højdespringer, og i år går prisen til en, der har forbedret køernes celletal markant i 2018.

Arbejdskraftmangel
På mødet bliver der også sat fokus på et stigende problem i landbruget – mangel på arbejdskraft. 

Louise Foged Kornfelt, teamchef i Centrovices kvægafdeling, siger om aftenens emne: 

- Det er blevet langt sværere at finde og fastholde kvalificerede medarbejdere i landbruget, og derfor vil vi gerne give råd og tips til netop det emne, og hvordan man gør sin egen bedrift til den gode arbejdsplads. 

Jens Skov Rasmussen, konsulent i virksomhedsledelse i Centrovice, giver deltagerne inspiration og konkrete råd til, hvordan man rekrutterer og fastholder medarbejdere. 

Derefter kommer Martin Mogensen, medejer af Go-Gris I/S, og fortæller om de ting, de gør for at være en attraktiv arbejdsplads og for at fastholde og motivere gode medarbejdere. 

Mødet på tirsdag er gratis for alle. Deltagelse kræver dog tilmelding senest den 7. april på telefon 7015 9900 eller www.centrovice.dk.
 

Spændende fremtid for halmen

Der er mange muligheder for, at halm bliver brugt og får en merværdi, siger Hans Stougaard, der efter 23 år som formand for Danske Halmleverandører ikke stiller op til genvalg på generalforsamlingen 3. marts.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.
Side 1 af 45 (897 artikler)Prev1234567434445Next