bannerPos

Sløret løftes for resultaterne i kvægbedrifterne

Både de fynske kvægbedrifter resultater sidste år og manglen på arbejdskraft er i fokus ved KvægNøgle-mødet på tirsdag den 9. april i Vissenbjerg. Arkivfoto

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
29-03-2019 09:00
På næste tirsdag afvikles møde for deltagerne i KvægNøglen i Vissenbjerg.

De fynske mælkeproducenters KvægNøgleresultater for 2018 ligger klar. Derfor er kvægkonsulenterne er klar til at dykke ned i resultaterne, analysere og udpege de særlige kendetegn, der var i mælkeproduktionen sidste år, samt samle op på, hvordan 2018 er gået for de fynske mælkeproducenter.

Det sker alt sammen, når KvægrådgivningDanmark, som Centrovice er en del af, afholder møde for deltagere i KvægNøglen, ansatte i de deltagende bedrifter og øvrige interesserede på tirsdag den 9. april klokken 19.30-22.00 hos Centrovice i Vissenbjerg. 

Driftsøkonomerne videregiver ved mødet deres indblik i årets gang, når de gennemgår regnskabsresultaterne for 2018. Der vil som vanligt blive kåret en højdespringer, og i år går prisen til en, der har forbedret køernes celletal markant i 2018.

Arbejdskraftmangel
På mødet bliver der også sat fokus på et stigende problem i landbruget – mangel på arbejdskraft. 

Louise Foged Kornfelt, teamchef i Centrovices kvægafdeling, siger om aftenens emne: 

- Det er blevet langt sværere at finde og fastholde kvalificerede medarbejdere i landbruget, og derfor vil vi gerne give råd og tips til netop det emne, og hvordan man gør sin egen bedrift til den gode arbejdsplads. 

Jens Skov Rasmussen, konsulent i virksomhedsledelse i Centrovice, giver deltagerne inspiration og konkrete råd til, hvordan man rekrutterer og fastholder medarbejdere. 

Derefter kommer Martin Mogensen, medejer af Go-Gris I/S, og fortæller om de ting, de gør for at være en attraktiv arbejdsplads og for at fastholde og motivere gode medarbejdere. 

Mødet på tirsdag er gratis for alle. Deltagelse kræver dog tilmelding senest den 7. april på telefon 7015 9900 eller www.centrovice.dk.
 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next