bannerPos

Planteledelsen kommer på besøg

Aktuel planteproduktion og også vand- og naturområdet er i fokus, når ledelsen for Landbrug & Fødevarer Planteproduktion kommer til regionsmøde i Vissenbjerg på næste torsdag aften.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
21-11-2018 08:00
Torsdag den 29. november afvikles det regionale planteavlsmøde hos Centrovice.

I den seneste tid har der været afviklet regionale planteavlsmøder over hele landet. Turnéen afsluttes torsdag den 29. november på Fyn, med mødet fra klokken 19 til 22 hos Centrovice i Vissenbjerg.

Det er Landbrug & Fødevarer Planteproduktion, som inviterer alle interesserede til de lokale møder, hvor højaktuelle og faglige emner tages op af formand Torben Hansen og sektordirektør Troels Toft. De vil blandt andet komme ind på om arbejdet i sektorbestyrelsen, det faglige og politiske arbejde hos Seges og på Axelborg og et blik på fremtidens muligheder for dansk planteproduktion.

Men også områdedirektør Niels Peter Nørring og politisk chef for vand- og naturområdet Anders Panum Jensen, begge fra Landbrug & Fødevarer på Axelborg, er med til mødet, ikke mindst for at belyse vandløbs- og miljøområdet.

Undervejs vil der også være mulighed for spørgsmål og debat. Mødet er gratis og åbent for alle interesserede. Tilmelding skal ske senest 23. november til Centrovice.

 

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next