bannerPos

Ny ferielov kræver arbejdsgiverens opmærksomhed

Løn- og HR-rådgiverne Lisbeth Skovbjerg Madsen (th) og Lisbeth Frederiksen fra Centrovice er klar til at fortælle meget mere om, hvordan den nye ferielov skal gribes an i praksis, når Centrovice torsdag den 7. februar inviterer til en kursusdag om emnet. Foto: Centrovice

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
26-01-2019 08:00
Det kan både koste kroner, samt administrativt bøvl på kontoret, hvis man ikke sætter sig grundigt ind i den nye ferielov. Der er derfor al mulig god grund til at møde op til det kommende kursus på Centrovice, hvor den fremadrettede praktik vedrørende de ansattes ferieafvikling præciseres.

Alle lønmodtagere skal have ret til betalt ferie – også nye på arbejdsmarkedet.

Det er baggrunden for, at en ny ferielov træder endeligt i kraft pr. 1. september 2020, men hvor den lidt udfordrende overgangsperiode allerede er i gang.

-   Hidtil har vi haft det, som vi kalder forskudt ferie. Det betyder, at lønmodtageren optjener ferie i kalenderåret fra 1. januar til 31. december, men at ferien først kan afholdes fra 1. maj til 30. april året efter. Der kan dermed gå op til 16 måneder, fra ferien optjenes, til ferien kan afholdes, forklarer løn- og HR-rådgiver Lisbeth Skovbjerg Madsen, Centrovice.

Samtidighedsferie

Med den nye ordning vil lønmodtageren imidlertid optjene og afvikle sin ferie på samme tid over en periode på 12 måneder (ferieåret). Det betyder for eksempel, at den ferie, der eksempelvis optjenes i september måned, allerede kan afholdes i oktober måned samme år.

Lønmodtageren har dog mulighed for at afholde ferien i yderligere fire måneder, så der er 16 måneder til at afholde ferien i. Det giver den enkelte øget fleksibilitet til at afholde ferien.

Torsdag den 7. februar giver Centrovice arbejdsgivere mulighed for at få godt indblik i, hvad den nye ferielov betyder for arbejdsgivere og medarbejdere. Her vil netop Lisbeth Skovbjerg Madsen og hendes kollega løn- og HR-rådgiver Lisbeth Frederiksen fortælle meget mere om, hvordan den nye ordning i praksis skal gribes an.

Læs mere om den nye ferielov i næste uges LandbrugFyn. Avisen kan allerede fra i dag læses her på hjemmesiden.

 

Ekstra drøn på DM

Landboungdommens DM-stævne i traktortræk i Brande indgår samarbejde med European Championships.

Mælkeanlæg i farestalden har været en dyr fornøjelse

I anden halvdel af 2018 kostede mælkeanlæg i svinestalden soholderne godt 300 kroner i snit pr. so. Det viser den nyeste opgørelse af DB-tjek.

Brede dæk i Ringe

To virksomheder langs Svendborg-motorvejen ved Ringe holdt åbent hus i fredags.

Debutant forventer op mod 5.000 til økodag

Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup ved Søllinge deltager for første gang ved den populære, landsdækkende »Økodag«, hvor køerne sendes på græs.

Landbrugsforeninger er utilfredse: ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Lodsejere, der bliver berørt af anlægget af Baltic Pipe-gasledningen skal ikke forvente at få en højere servituterstatning i ved ekspropriation end normalt, trods pres fra landboforeningerne mod Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V). Det er for dårligt, mener de.

Kulturarven i Lumby sogn føres videre

Skovdyrkerne Øerne har bistået menighedsrådet i ambitionen om at koble historie og nutidigt på en vellykket måde i en fire hektar præsteskov.

25 år i Egense

Erland Pedersen markerer på fredag og lørdag jubilæet med Egense Service Værksted.

Dødelighed bekæmpes med digital overvågning

Sandager Skovgaard har indlogeret et ungt iværksætterteam på bedriften, som afprøver digitale faringsovervågning, der skal sænke antallet af dødfødte grise.

Skov skaber miljø - og glæde

Skovrejsning er et oplagt virkemiddel for at opfylde de kollektive miljøkrav. Ikke mindst på Fyn, hvor terrænet flere steder forhindrer anlæggelse af vådområder, påpeger skovfoged Stefan Petersen.

Løkkes Maskinfabrik klar med nyskabelse til plantørrerier

En fuldautomatisk »Power Mix«-afgrødeomrører ser nu dagens lys. Systemet sikrer en systematisk gennemrøring af hele stakken i et planlager. Allerede før anlægget er markedsført, har flere planteavlere taget idéen til sig.
Side 1 af 26 (505 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer