bannerPos

Ny erfagruppe sætter fokus på kalve og klove

Centrovice starter nu en ny erfagruppe op for medarbejdere, som ønsker at optimere resultaterne i kvægstalden ved at stille skarpt på kalvepasning og klovpleje. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
18-09-2019 08:00

Medarbejdere på kvægbedrifter får nu mulighed for at hente ny viden og inspiration hjem til staldgangen i en ny erfagruppe, som Centrovice starter op.

Som noget nyt starter Centrovice en erfagruppe for medarbejdere, som ønsker at optimere resultaterne i kvægstalden ved at stille skarpt på kalvepasning og klovpleje.

Målet er at klæde deltagerne på til at sikre høj tilvækst hos kalvene, forebygge klovsygdomme og generelt optimere arbejdet på staldgangen.
Forebyggelse og behandling af digital dermatitis, effektivisering i kalvestalden, sundhed hos kalve og faldgruber i forhold til klovpleje, er blot nogle af de emner, der sættes fokus på i gruppen.

Erfagruppen skal desuden besøge deltagernes ejendomme og i den forbindelse udvælge et eller flere emner eller problemstillinger, som der efterfølgende tages fat på og arbejdes med i gruppen.

Teori og praksis

Møderne vil være en blanding af teori og praksis, og skal derved give deltagerne ny viden samt værktøjerne til at løse de udfordringer, de hver især står over for i deres arbejde, med hjem på staldgangen. Der vil ligeledes blive rig mulighed for erfaringsudveksling deltagerne imellem.

Erfagruppen forløber over fem gange i tidsrummet 10-14.30. Første møde afholdes tirsdag den 24. september klokken 10, og datoerne for de øvrige møder vil blive udleveret på første dag.

Gruppen faciliteres af juniorkonsulent Line Christensen, som har speciale i kalve samt juniorkonsulent Sofie Bjørn Skovsgaard, som er specialiseret i klove. Begge konsulenter deltager begge i alle møder og vil sikre et højt fagligt niveau.

Tilmelding til erfagruppen skal ske senest torsdag den 19. september til Line Christensen. Deltagelse koster 5.000 kroner ekskl. moms, hvor forplejningen er inkluderet i prisen.

 

0

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Bukkejagten er belønningen for en god forvaltning af områdets råvildt

Jagtfaglig chef peger på en voldsom underhøstning af hundyr og unge dyr, når de fynske jægere skyder to bukke ud af rådyr.

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

Nordfyn tror på storken

Alt tyder på, at storken er på vej tilbage til Danmark. Kendt storkeekspert »møblerede« forleden to storkereder på taget af Oregaard.

Intet skue på Brahetrolleborg i år

På grund af den verdensomspændende coronakrise er årets Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue aflyst.

Danskerne køber fleste øko-varer

Sidste år steg salget med ni procent og Landbrug & Fødevarer forudser, at danskernes lyst til økologiske fødevarer vil fortsætte i 2020.

Agernæs Øko udvider det økologiske areal

De nuværende 200 hektar udvides med 120 hektar over de næste fem år.
Side 1 af 52 (1022 artikler)Prev1234567505152Next