bannerPos

Ny erfagruppe sætter fokus på kalve og klove

Centrovice starter nu en ny erfagruppe op for medarbejdere, som ønsker at optimere resultaterne i kvægstalden ved at stille skarpt på kalvepasning og klovpleje. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Redaktionen

18-09-2019 08:00
Medarbejdere på kvægbedrifter får nu mulighed for at hente ny viden og inspiration hjem til staldgangen i en ny erfagruppe, som Centrovice starter op.

Som noget nyt starter Centrovice en erfagruppe for medarbejdere, som ønsker at optimere resultaterne i kvægstalden ved at stille skarpt på kalvepasning og klovpleje.

Målet er at klæde deltagerne på til at sikre høj tilvækst hos kalvene, forebygge klovsygdomme og generelt optimere arbejdet på staldgangen.
Forebyggelse og behandling af digital dermatitis, effektivisering i kalvestalden, sundhed hos kalve og faldgruber i forhold til klovpleje, er blot nogle af de emner, der sættes fokus på i gruppen.

Erfagruppen skal desuden besøge deltagernes ejendomme og i den forbindelse udvælge et eller flere emner eller problemstillinger, som der efterfølgende tages fat på og arbejdes med i gruppen.

Teori og praksis

Møderne vil være en blanding af teori og praksis, og skal derved give deltagerne ny viden samt værktøjerne til at løse de udfordringer, de hver især står over for i deres arbejde, med hjem på staldgangen. Der vil ligeledes blive rig mulighed for erfaringsudveksling deltagerne imellem.

Erfagruppen forløber over fem gange i tidsrummet 10-14.30. Første møde afholdes tirsdag den 24. september klokken 10, og datoerne for de øvrige møder vil blive udleveret på første dag.

Gruppen faciliteres af juniorkonsulent Line Christensen, som har speciale i kalve samt juniorkonsulent Sofie Bjørn Skovsgaard, som er specialiseret i klove. Begge konsulenter deltager begge i alle møder og vil sikre et højt fagligt niveau.

Tilmelding til erfagruppen skal ske senest torsdag den 19. september til Line Christensen. Deltagelse koster 5.000 kroner ekskl. moms, hvor forplejningen er inkluderet i prisen.

 

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Familielandbruget i fornuftsægteskab med de grønne

Familielandbruget ønsker en tættere dialog med de grønne organisationer, der arbejder for natur og biodiversitet

Holstein rykker fremad

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer
Side 1 af 37 (732 artikler)Prev1234567353637Next