bannerPos

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Tidligere bestyrelsesmedlem Lars Langskov Nielsen, Uggerslev, er vært, når Centrovice den 22. maj for første gang afvikler medlemsarrangement på et landbrug. Blandt andet bliver der mulighed for at se bedriftens store biogasanlæg. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
11-05-2019 08:00
Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Centrovice har de seneste par år forsøgt med dagsarrangementer for medlemmerne med faglige og politiske indlæg på rådgivningscentret. Denne form for medlemsarrangementer har i begge tilfælde måtte aflyses på grund af for lille tilslutning.

I stedet inviteres medlemmerne nu på et besøg på en større landbrugsbedrift, hvor der tillige vil være et aktuelt indlæg og mulighed for debat med Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild.

Det finder sted onsdag den 22. maj hos tidligere bestyrelsesmedlem Lars Langskov Nielsen, der på ejendommen Lykkeslund, Holemarken 24 nord for Uggerslev på Nordfyn har en stor svinebesætning og i selskabet Fionia Agro sammen med en kollega driver et samlet markbrug på 1.650 hektar.

Forsøg og biogas

Medlemsmødet indledes klokken 16.30, hvor deltagerne opdeles i to rundvisninger. Dels et spor, hvor der kan høres om gødning og afpudsningsforsøg i vinterraps, og dels et spor, hvor der er præsentation af det biogasanlæg, som Lars Langskov Nielsen har etableret på sin ejendom.

Fra klokken 18.00 er der aftensmad for de fremmødte, inden Martin Merrild går på podiet en time frem til afslutningen af arrangementet klokken 20.15.

- Der bliver både mulighed for at få faglig viden og se et spændende landbrug, men også aktuel landbrugspolitisk information midt i valgkampen. Og så ikke mindst at møde kolleger og få nogle timer med socialt samvær, understreger Centrovice-formand Torben Povlsen, der håber, at rigtig mange bakker op om det spændende arrangement den 22. maj.

Det er nødvendigt med tilmelding til Centrovice af hensyn til forplejningen og et maksimalt antal pladser. Sidste tilmeldingsfrist på Centrovice.dk eller telefon 70 15 99 00 er onsdag den 16. maj.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next