bannerPos

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Tidligere bestyrelsesmedlem Lars Langskov Nielsen, Uggerslev, er vært, når Centrovice den 22. maj for første gang afvikler medlemsarrangement på et landbrug. Blandt andet bliver der mulighed for at se bedriftens store biogasanlæg. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
11-05-2019 08:00
Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Centrovice har de seneste par år forsøgt med dagsarrangementer for medlemmerne med faglige og politiske indlæg på rådgivningscentret. Denne form for medlemsarrangementer har i begge tilfælde måtte aflyses på grund af for lille tilslutning.

I stedet inviteres medlemmerne nu på et besøg på en større landbrugsbedrift, hvor der tillige vil være et aktuelt indlæg og mulighed for debat med Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild.

Det finder sted onsdag den 22. maj hos tidligere bestyrelsesmedlem Lars Langskov Nielsen, der på ejendommen Lykkeslund, Holemarken 24 nord for Uggerslev på Nordfyn har en stor svinebesætning og i selskabet Fionia Agro sammen med en kollega driver et samlet markbrug på 1.650 hektar.

Forsøg og biogas

Medlemsmødet indledes klokken 16.30, hvor deltagerne opdeles i to rundvisninger. Dels et spor, hvor der kan høres om gødning og afpudsningsforsøg i vinterraps, og dels et spor, hvor der er præsentation af det biogasanlæg, som Lars Langskov Nielsen har etableret på sin ejendom.

Fra klokken 18.00 er der aftensmad for de fremmødte, inden Martin Merrild går på podiet en time frem til afslutningen af arrangementet klokken 20.15.

- Der bliver både mulighed for at få faglig viden og se et spændende landbrug, men også aktuel landbrugspolitisk information midt i valgkampen. Og så ikke mindst at møde kolleger og få nogle timer med socialt samvær, understreger Centrovice-formand Torben Povlsen, der håber, at rigtig mange bakker op om det spændende arrangement den 22. maj.

Det er nødvendigt med tilmelding til Centrovice af hensyn til forplejningen og et maksimalt antal pladser. Sidste tilmeldingsfrist på Centrovice.dk eller telefon 70 15 99 00 er onsdag den 16. maj.

Ny erfagruppe sætter fokus på kalve og klove

Medarbejdere på kvægbedrifter får nu mulighed for at hente ny viden og inspiration hjem til staldgangen i en ny erfagruppe, som Centrovice starter op.

Danish Agro åbner endnu en butik

Grovvarekoncernen Danish Agros landsdækkende butiksnetværk er netop blevet en butik rigere i kraft af en ny Danish Agro Shop i Nyborg. I en tid hvor flere fysiske butikker har det svært i konkurrencen med nethandlen, går det således anderledes positivt for Danish Agros butikker.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.
Side 1 af 36 (706 artikler)Prev1234567343536Next