bannerPos

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Tidligere bestyrelsesmedlem Lars Langskov Nielsen, Uggerslev, er vært, når Centrovice den 22. maj for første gang afvikler medlemsarrangement på et landbrug. Blandt andet bliver der mulighed for at se bedriftens store biogasanlæg. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
11-05-2019 08:00
Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Centrovice har de seneste par år forsøgt med dagsarrangementer for medlemmerne med faglige og politiske indlæg på rådgivningscentret. Denne form for medlemsarrangementer har i begge tilfælde måtte aflyses på grund af for lille tilslutning.

I stedet inviteres medlemmerne nu på et besøg på en større landbrugsbedrift, hvor der tillige vil være et aktuelt indlæg og mulighed for debat med Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild.

Det finder sted onsdag den 22. maj hos tidligere bestyrelsesmedlem Lars Langskov Nielsen, der på ejendommen Lykkeslund, Holemarken 24 nord for Uggerslev på Nordfyn har en stor svinebesætning og i selskabet Fionia Agro sammen med en kollega driver et samlet markbrug på 1.650 hektar.

Forsøg og biogas

Medlemsmødet indledes klokken 16.30, hvor deltagerne opdeles i to rundvisninger. Dels et spor, hvor der kan høres om gødning og afpudsningsforsøg i vinterraps, og dels et spor, hvor der er præsentation af det biogasanlæg, som Lars Langskov Nielsen har etableret på sin ejendom.

Fra klokken 18.00 er der aftensmad for de fremmødte, inden Martin Merrild går på podiet en time frem til afslutningen af arrangementet klokken 20.15.

- Der bliver både mulighed for at få faglig viden og se et spændende landbrug, men også aktuel landbrugspolitisk information midt i valgkampen. Og så ikke mindst at møde kolleger og få nogle timer med socialt samvær, understreger Centrovice-formand Torben Povlsen, der håber, at rigtig mange bakker op om det spændende arrangement den 22. maj.

Det er nødvendigt med tilmelding til Centrovice af hensyn til forplejningen og et maksimalt antal pladser. Sidste tilmeldingsfrist på Centrovice.dk eller telefon 70 15 99 00 er onsdag den 16. maj.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.
Side 1 af 45 (895 artikler)Prev1234567434445Next