bannerPos

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Tidligere bestyrelsesmedlem Lars Langskov Nielsen, Uggerslev, er vært, når Centrovice den 22. maj for første gang afvikler medlemsarrangement på et landbrug. Blandt andet bliver der mulighed for at se bedriftens store biogasanlæg. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
11-05-2019 08:00
Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Centrovice har de seneste par år forsøgt med dagsarrangementer for medlemmerne med faglige og politiske indlæg på rådgivningscentret. Denne form for medlemsarrangementer har i begge tilfælde måtte aflyses på grund af for lille tilslutning.

I stedet inviteres medlemmerne nu på et besøg på en større landbrugsbedrift, hvor der tillige vil være et aktuelt indlæg og mulighed for debat med Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild.

Det finder sted onsdag den 22. maj hos tidligere bestyrelsesmedlem Lars Langskov Nielsen, der på ejendommen Lykkeslund, Holemarken 24 nord for Uggerslev på Nordfyn har en stor svinebesætning og i selskabet Fionia Agro sammen med en kollega driver et samlet markbrug på 1.650 hektar.

Forsøg og biogas

Medlemsmødet indledes klokken 16.30, hvor deltagerne opdeles i to rundvisninger. Dels et spor, hvor der kan høres om gødning og afpudsningsforsøg i vinterraps, og dels et spor, hvor der er præsentation af det biogasanlæg, som Lars Langskov Nielsen har etableret på sin ejendom.

Fra klokken 18.00 er der aftensmad for de fremmødte, inden Martin Merrild går på podiet en time frem til afslutningen af arrangementet klokken 20.15.

- Der bliver både mulighed for at få faglig viden og se et spændende landbrug, men også aktuel landbrugspolitisk information midt i valgkampen. Og så ikke mindst at møde kolleger og få nogle timer med socialt samvær, understreger Centrovice-formand Torben Povlsen, der håber, at rigtig mange bakker op om det spændende arrangement den 22. maj.

Det er nødvendigt med tilmelding til Centrovice af hensyn til forplejningen og et maksimalt antal pladser. Sidste tilmeldingsfrist på Centrovice.dk eller telefon 70 15 99 00 er onsdag den 16. maj.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next