bannerPos

LMO og Centrovice planlægger fusion

Hvis fynboerne vil det, fusionerer LMO og Centrovice. Her ses de to foreningers bestyrelsesformænd Nis Kristian Hjort (th) og Torben Lyngsøe Povlsen samt LMO’s direktør, Jan Winther.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
01-11-2019 06:29
Siden sommer er der blevet sendt flirtende blikke mellem LMO i Jylland og Centrovice på Fyn. Med medlemmernes vilje vil de to landbrugsrådgivningsselskaber fusionere og tilsammen have omkring 600 medarbejdere.

De havde gået og kigget lidt til hinanden, hver gang de mødtes i primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer, Nis Kristian Hjort og Torben Lyngsøe Povlsen, som er bestyrelsesformænd for henholdsvis LMO og Centrovice.

Blikkene blev til små bemærkninger om, at man burde slå sig sammen, og mens resten af landet var på vej på sommerferie, satte Nis Kristian Hjort sig ned og skrev en invitation til et møde om en mulig fusion mellem LMO og Centrovice.

 

Rettidig omhu og fremtidssikring

Selvom de færreste havde spået en fusion mellem LMO og Centrovice, erkender de to virksomheder, at både fusionen og tidspunktet er det helt rigtige.

- Fusionen er rettidig omhu i en branche, som er præget af mange konkurrenter om et svindende antal kunder. Nu bliver vi den største og stærkeste i branchen, og det giver nogle rigtig spændende forretningsmæssige perspektiver og synergier for os - både på kundesiden og på vores muligheder for at investere i digitale løsninger, siger Nis Kristian Hjort.

Både han og Torben Lyngsøe Povlsen er enige om, at de to virksomheder er meget ens. Beslutningen og processen har derfor være meget ligetil.

- Vi går sammen, fordi det er det rigtige at gøre både rent rådgivnings- og forretningsmæssigt. Med fusionen kan vi fastholde vores nærhed til vores kunder lokalt, og samtidig sikrer vi en større bredde af medarbejdere, som i endnu højere grad får mulighed for at blive branchens specialister frem for generalister. Der er ingen tvivl om, at det vil give vores kunder adgang til endnu bedre og bredere rådgivning og kompetencer, siger Torben Lyngsøe Povlsen.

 

600 medarbejdere

En fusion mellem de to virksomheder vil betyde omkring 600 medarbejdere og en årlig omsætning på omkring 400 millioner kroner. Alle nuværende kontorer i de to virksomheder vil bibeholdes, og kunderne vil bibeholde deres nuværende rådgiver, samtidig vil Centrovice-kontoret i Vissenbjerg stadig danne rammen om rådgivning på Fyn.

- Det er en enormt spændende aktør, vi sammen skaber, og der er ingen tvivl om, at vi kan gå endnu skarpere ind i vores kerneområde, som er landbrugsfaglig rådgivning. Tidligere havde vi hver vores styrker, og nu kan vi i endnu højere grad tilbyde full-service-rådgivning til vores mange tusinde kunder, uanset om det handler om økonomi, skat, strategi eller generationsskifter i store og små virksomheder. Det er vi overbeviste om, at vores kunder på Fyn og i Jylland kan se værdien af, siger Jan Winther, som er direktør for LMO.

Jan Winther vil efter en mulig fusion være direktør for Danmarks største rådgivningsselskab indenfor landbrugsrådgivning og erkender også, at festen langt fra er slut endnu. Han har nu fuldt fokus på denne fusion, men afviser ikke flere i fremtiden.Fusionen mellem LMO og Centrovice er betinget af, at medlemmerne i Centrovice stemmer for fusionen. En ting som endnu ikke var afgjort ved redaktionens afslutning.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Landboforeningen fortsætter uændret

Centrovice består som landboforening fuldt selvstændigt med øgede muligheder og kræfter, blev det fastslået ved fusions-generalforsamlingen.

Stort ja til storfusionen

147 stemte for, 13 imod, da det blev vedtaget at sammenlægge rådgivningen i Centrovice og LMO med tilbagevirkende kraft fra 1. november til landets største rådgivningsselskab indenfor landbruget.

Endnu bedre service fra Samson Agrolize

Den danske salgs- og serviceorganisation bag Samson gyllevogne og møgspredere, Samson Agrolize, justerer nu sin serviceorganisation i Danmark og opnår derved en endnu bedre dækning med specialiserede servicemedarbejdere og reservedelsadgang for sine kunder.

Centrovice sætter fokus på finansiering

Deltagerne ved mødet den 20. november vil blive rustet til finansforhandlinger og få et aktuelt økonomisk indblik.

Øerne klar til fremtiden

På generalforsamlingen i Skovdyrkerforeningen Øerne glædede formanden, Rudolf Iuel, sig over succes med to nye kampagner til hvervning af nye medlemmer.

Manitou til Fyn

KSM Maskinservice på Fyn er blevet forhandler af Manitous store læsser- og teleskopprogram.
Side 1 af 39 (774 artikler)Prev1234567373839Next