bannerPos

Kvægudflugt til Helnæs

Hereford og skotsk højlandskvæg (billedet) bliver der lejlighed til at besigtige på Helnæs ved Fyns Kødkvægs sommerudflugt den 10. september. Arkivfoto fra Helnæs: Anders Kurt Simonsen

Redaktionen

04-09-2019 08:00
Målet for Fyns Kødkvægs sommerudflugt er i år Helnæs.

Foreningen Fyns Kødkvæg har i de seneste år været dygtige – og heldige – med at finde naturperler til den årlige sommerudflugt. Sidste år gik turen til Vigelsø i Odense Fjord, og denne gang er halvøen Helnæs målet.

Sommerudflugten, der finder sted tirsdag den 10. september, starter hos Finn Henningsen, der på Helnæs Made har en besætning af hereforddyr, som afgræsser det naturskønne område.

Derefter går turen videre til Ole Olesen, hvis besætning af skotske højlandskvæg også naturplejer et større areal.

Der indledes klokken 17.30, hvor der på adressen Helnæs Byvej 71, der hører under postnummer 5631 Ebberup, fortæres sandwichs og øl/vand. Aftenen slutter med kaffe og kage hos Ole Olesen.

Det koster 75 kroner at deltage, og tilmelding sker senest den 3. september til Fyns Kødkvægs formand Jytte Schaldemose på mobil/sms 26 23 12 91 eller jytte@schaldemose.com.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next