bannerPos

Kære landmænd, det handler om mad

- Sørg for at få venner, som ikke er landmænd, og turde snakke med forbrugere. Og bliv den bedste i byen til at lave mad, lød nogle af rådene fra fremtidsforsker Birthe Linddal til fremtidens landmænd på Dalum Landbrugsskole.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
13-10-2018 08:00
Fremtidsforsker Birthe Linddal gav eleverne på Dalum Landbrugsskole en optimistisk tilgang til fremtiden. – Men I skal satse på en produktion til de krævende, velstillede forbrugere, lød et af rådene.

I et nybygget innovationshus, en fremtidsforsker og en flok unge med mod på livet som landmænd.

Rammerne var sat for fremtidens landbrug, da Dalum Landbrugsskole afviklede oktober måneds nyhedstime.

Derfor var det heller ikke den traditionelle dagsorden med øget effektivitet, større bedrifter, robotter og mega maskiner, som de omkring 100 landbrugsstuderende måtte lægge ører til.

Fremtidsmuligheder

- Nej, kære venner. Det handler om mad, indledte sociolog Birthe Linddal fra Institut for Fremtidsforskning.

- Ganske som det gjorde i gamle dage. Det handlede dengang om at være selvforsynende og ellers producere fødevarer for at mætte munde.

- Det gør det stadig, og sådan vil det også være i fremtiden, selv om storproduktionen af bulkvarer herhjemme må give fortabt med vores høje lønninger og et omkostningsniveau, som slet ikke matcher andre lande og i særdeleshed Rusland, Kina og andre fjernere landbrugslande.

Alligevel vil der være rigtig gode fremtidsudsigter for dansk landbrug, forudser Birthe Linddal. Men mulighederne er nogle andre, som dem vi kender i dag.

- Derfor er det nødvendigt, at I tænker anderledes. I skal se jer som en del af omverdenens perspektiver, hvor der bliver flere og flere mennesker med bedre økonomi. Det er de rigere forbrugere, I skal fokusere på – og levere varer til. Hvad enten det er den voksende middelklasse i Kina eller de krævende forbrugere i landsbyen eller jeres omegn.

Mere fra det spændende foredrag i næste uges Landbrug Fyn. Læs avisen allerede her på hjemmesiden – klik i højre hjørne…

 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer