bannerPos

Hent inspiration til bevarelsen af biodiversiteten

Centrovice inviterer til gratis inspirationsmøde om biodiversitet på Risbjerg Landbrug hos Kirsten Rasmussen og Hans Erik Jørgensen i Jordløse. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Redaktionen

19-09-2019 08:00
På Risbjerg Landbrug sætter Centrovice den 1. oktober fokus på biodiversiteten.

- Vi ser oftere og oftere artikler, der stiller skarpt på biodiversitet i diverse medier. De omhandler alt fra parcelhusejeren, der lader græsset gro med masser af blomster, til politiske diskussioner om, at naturen skal have mere plads. Biodiversitet er således et begreb, der begynder at fylde i danskernes bevidsthed og på den politiske agenda, og netop derfor er det også relevant, at landbruget forholder sig til emnet, udtaler miljø- og naturkonsulent Birthe Thordahl Christensen om baggrunden for, at Centrovice den 1. oktober inviterer til et gratis inspirationsmøde om biodiversitet.

Formålet med mødet, der foregår på Risbjerg Landbrug ved Jordløse, er at give deltagerne inspiration til, hvordan de med simple tiltag kan bidrage positivt til bevarelsen og styrkelsen af biodiversiteten hjemme på egne landbrug.

Der bliver også mulighed for at debattere, hvorfor det giver mening at fokusere på plads til naturen på og ved landbrugsarealer.

Naturtjek

Deltagere vil desuden høre om Naturtjek, som udbydes af Seges. Her identificeres områder på det enkelte landbrug, som rummer stor biodiversitet, så de kan bevares, samt områder som simpelt og med en begrænset indsats kan udvikles til at indeholde mere biodiversitet.

- Et naturtjek giver indblik i, hvad der giver størst værdi i forhold til biodiversitet og hjælper landmanden med at finde de små og store naturelementer, som bidrager eller kan bidrage til biodiversiteten på hans egen bedrift. Områder som han måske slet ikke er bevidst om, at han har den dag i dag, uddyber Birthe Thordahl Christensen.

Inspirationsmødet foregår tirsdag den 1. oktober klokken 14.00-16.30 hos Kirsten Rasmussen og Hans Erik Jørgensen på Møllergyden 3, Jordløse ved Haarby. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding senest den 27. september til Centrovice.

hl

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Familielandbruget i fornuftsægteskab med de grønne

Familielandbruget ønsker en tættere dialog med de grønne organisationer, der arbejder for natur og biodiversitet

Holstein rykker fremad

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer
Side 1 af 37 (732 artikler)Prev1234567353637Next