bannerPos

Bestil en gratis forsker

Seniorforsker Mette S. Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab hos Aarhus Universitet tilbyder i forbindelse med Forskningens Døgn foredraget: »Hvad ved vi om smerter hos dyr, og betyder det noget for os?«. Arkivfoto
20-03-2019 08:00

Nu har du en unik mulighed for at få besøg af en forsker under Forskningens Døgn den 24.-30. april, hvor 300 forskere hvert år melder sig under fanerne.

Seniorforsker Mette S. Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab hos Aarhus Universitet tilbyder foredraget: »Hvad ved vi om smerter hos dyr, og betyder det noget for os?«. I oplægget gennemgås viden om smerte hos dyr, som søges inddraget i en diskussion af, hvordan vi mennesker bruger dyr som selskab, til forsøg og ikke mindst til mad.

For at bestille et foredrag skal du kunne samle et publikum på mindst 20 personer, stille passende rammer til rådighed for både forsker og publikum og dække eventuelle transportomkostninger for forskeren, hvis denne ikke er tilknyttet et universitet. Se mere på www.forsk.dk.

 

Spændende fremtid for halmen

Der er mange muligheder for, at halm bliver brugt og får en merværdi, siger Hans Stougaard, der efter 23 år som formand for Danske Halmleverandører ikke stiller op til genvalg på generalforsamlingen 3. marts.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.
Side 1 af 45 (897 artikler)Prev1234567434445Next