bannerPos

Agri Nord-direktør fylder 60

På grund af covid-19-situationen bliver Kim Koch 60 års fødselsdag først fejret hos Agri Nord til efteråret.
26-05-2020 07:15

27 år hos KMD har blandt andet givet Kim Koch solid digital viden, der de seneste fem år er kommet Agri Nord til gode.

Tirsdag den 26. maj fyldte administrerende direktør i Agri Nord, Kim Koch, 60 år.

Kim Koch blev ansat i Agri Nord i 2015, hvor han kom fra en tilsvarende stilling i rådgivningsvirksomheden nf plus, hvor han var i to år.

Før Kim Koch kom ind i landbrugsrådgivningsbranchen for syv år siden, var det med en lang karriere på 27 år hos KMD bag sig.

Digital primus motor

De seneste fem år har Kim Koch været primus motor for den digitale udvikling i Agri Nord og hele DLBR-rådgivningen. Allerede tilbage i 2017 skubbede Agri Nord med Kim Koch i spidsen på Seges og DLBR-rådgivningen for at udvikle portalen Landmand.dk, styringsværktøjet Dashboard og brugen af robotter.

- Fremtidens landbrug er et digitaliseret landbrug, og vi kommer til at se en langt større udnyttelse af al den data, vi har i landbruget, siger direktøren, der har sat et stort fingeraftryk på den digitalisering, landbrugsrådgivningen gennemgår netop nu. 

Agri Nord har selv stået for udviklingen af robotter, som i dag klarer en stor mængde rutineopgaver både i Agri Nord, men også i en række andre rådgivningsvirksomheder i DLBR-regi.

- Kim Koch har præget hele den digitale udvikling indenfor landbruget, og han er foregangsmand for robot-teknologien. Det har haft stor betydning, at Kim Koch har formået at kombinere sin solide digitale viden fra KMD med det landbrugsfaglige, siger bestyrelsesformand i Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

Kim Koch er allerede begyndt at se på næste fase for landbrugets digitalisering.

- Landmanden skal udnytte sine data endnu bedre ved at få dem i realtid, så de kan bruges fremadrettet i stedet for kun af være et tilbageblik over, hvad der er sket set i bakspejlet, siger han.

Tilhænger af samarbejde

Det er også Kim Koch, der står bag et stort samarbejde LandboThy, LandboLimfjord, Vestjysk Landboforening, Djursland Landboforening og Lemvigegnens Landboforening har med Agri Nord.

Et samarbejde der strækker sig over deling af blandt andet robot-teknologien og fælles kurser og efteruddannelser for de ansatte.

Det tætte forhold, der er opstået mellem foreningerne, har også resulteret i et politisk samarbejde.

- Vi har fundet nogle gode og stærke samarbejdspartnere, og det løfter vores rådgivning, og gør os endnu stærkere, siger Carl Christian Pedersen.

En moderne landboforening

Agri Nord har været gennem en større udvikling under Kim Kochs ledelse. Blandt andet er der lagt stor vægt på, at foreningen og forretningen Agri Nord er i balance.

- Vi står i dag med en forening og en forretning, der løfter hinanden, siger Carl Christian Pedersen, der glæder sig over, at de seneste år både har budt på medlems- og kundetilgang.

- Det har været spændende at følge med på rejsen fra en foreningspræget virksomhed med andelstankegang til en kommerciel forretning, siger Kim Koch.

Hang til hurtige biler

Privat bor Kim Koch i Støvring sammen med sin hustru Solvej og parrets tre døtre samt schæferhunden Charlie, som også fungerer som Kim Kochs strategiske og personlige rådgiver.

- Jeg plejer at sige, at jeg lige skal gå en tur med hunden, når der skal træffes store ledelsesmæssige beslutninger for Agri Nord eller om digitalisering i landbruget, siger Kim Koch med et smil.

Ferie og fritid bruges gerne sammen med familien enten på rejser i udlandet, hvor især USA har en stor stjerne for familien, eller i sommerhuset i Blokhus.

Og når der er tid til det, kører Kim Koch en tur i en af hans hurtige biler, der er en stor passion. Lige for tiden står der en BMW X5 og en Porsche 911 Cabriolet i garagen, men der må gerne snart udvides med en rød sportsvogn, når han har fundet den helt rigtige.

Fejringen af Kim Kochs 60 års fødselsdag ved en reception i Agri Nord er udsat til efteråret på grund af covid-19.

cc

0

Dyhr får JCB

Maskinforretningen i Gudbjerg har fået forhandlingen af de velanskrevne engelske teleskoplæssere og gummigeder.

- Nu vil vi til bunds i vandmiljøet

Seges-rapporter om tilstanden i Odense Fjord, Nakkebølle Fjord og Holckenhavn Fjord vil være vigtig dokumentation for landbruget over for politikere og kommunerne ved kommende miljøindsatser, understreger formand Torben L. Povlsen.

Farfars traktor i felten

Lars Jørgensen fra Frøbjerg var blandt de over 80 deltagere ved pløjedagen på Brobygaard, hvor han kørte med en 17 hestes traktor, som han fik som 9-årig af sin farfar.

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.
Side 1 af 59 (1174 artikler)Prev1234567575859Next