bannerPos

Aften med fokus på drømmen om at blive selvstændig

Ved et arrangement hos Centrovice næste torsdag for eventuelt kommende landmænd, vil der være fokus på det at blive selvstændig. Arkivfoto

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
08-11-2018 08:00
Ejerskifteaften for købere hos Centrovice på næste torsdag.

Torsdag den 15. november kl. 19.00-21.15 sætter Centrovice strøm til deltagernes drøm om at blive selvstændig landmand.

- At blive selvstændig er både personligt, økonomisk og fagligt en stor beslutning og kræver derfor også grundig forberedelse. Det handler nemlig ikke kun om køb og salg af en ejendom. I processen skal der træffes mange vigtige beslutninger, som rækker mange år ud i fremtiden

og har betydning for hele familien. Derfor gælder det også om at være godt klædt på til processen.

Sådan udtaler økonomirådgiver hos Centrovice, Tine Elholm Kej, om baggrunden for arrangementet.

Forståelse for processen

På aftenen stiller oplægsholderne skarpt på nogle af de emner, det er vigtigt at have indblik i, hvis man drømmer om at blive selvstændig.

Formålet er, at deltagerne går fra mødet med en større forståelse for, hvad en købsproces omfatter, hvad der skal tages stilling til, samt hvordan og hvornår man skal i gang for at skabe det optimale fundament for en vellykket ejerskifteproces.

Deltagerne kan blandt andet få en status på generationsskiftet i dansk landbrug samt overblik over faserne i en ejerskifteproces, blive klogere på hvad banken lægger vægt på, når de skal hjælpe med finansieringen samt høre om finansieringsmulighederne gennem Vækstfonden.

Desuden vil deltagerne også få gode råd fra nyetableret ægproducent, Henrik Pihl Winterø, som deler ud af egne erfaringer med etableringsprocessen på Aalundgaard ved Aarup.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding senest mandag den 12. november til Centrovice.

 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer