bannerPos

100 unge landmænd til ejerskiftemøde

Der var godt fyldt på rækkerne, da Centrovice holdt ejerskiftemøde i Vissenbjerg. Arrangøren havde regnet med omkring 30 tilmeldte, men endte på op mod 100 stykker – nogle var endda kommet helt fra Gråsten.

Ditte Birkebæk Jensen

Freelancejournalist
23-11-2018 08:00
Centrovice var fyldt til renden, da 100 unge landmænd søgte svar på, hvordan drømmen om selveje bliver til virkelighed, når opsparing, uddannelse og gåpåmod allerede er i orden.

Hvis det stod til ungdommen alene, så var den næste generation af fynske landbrug allerede sikret. Det vidner et deltagerantal på godt 100 om til ejerskiftemøde hos Centrovice i Vissenbjerg forleden, hvor der var tilhørere helt fra Gråsten.

- Det er helt vildt. Da vi puttede det i kalenderen, regnede vi måske med et deltagerantal på omkring 30, sagde økonomirådgiver hos Centrovice, Tine Elholm Kej, der har stykket arrangementet sammen.

Ikke desto mindre sad alle 100 klar for at lytte, notere og spørge til hvordan. For problemet med fremtidige ejerskifter er ikke manglende lyst, opsparing, gåpåmod eller uddannelse, men derimod hvordan man kommer derfra og til virkelighed og nøglebundt.

Reportage fra mødet bringes i næste uges LandbrugFyn. Se avisen allerede fra i morgen her på hjemmesiden.

 

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next