bannerPos

Madsamling med ny opskrift

- Vi har på ingen måder fortrudt, at vi gik med, og vi har lært en masse af Madsamling Ringe. Derfor vil vi nu hurtigst muligt afsøge mulighederne for at fortsætte under en anden form, understreger Henrik Kildegaard.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
09-10-2018 08:00
Henrik Kildegaard arbejder på ny form for salg af lokale fødevarer, efter Madsamling Danmark er lukket ned.

Siden februar har svineproducent Henrik Kildegaard på Fuglegården ved Ringe hver torsdag haft besøg af både producenter med deres fødevarer, og mange kunder, som et par dage forinden havde forudbestilt de lokalproducerede varer.

I torsdags var det imidlertid sidste gang, Madsamling Ringe havde åbent for salg under dette koncept, idet organisationen bag, Madsamling Danmark, den 3. oktober meddelte, at den på grund af manglende kapital var nødt til at ophøre.

- Det er naturligvis rigtig ærgerligt, da vi har kommet rigtigt godt i gang, med stor opbakning af et rigtigt godt hold af fødevareproducenter, som mødte trofast op, selvom omsætningen på forudbestillingerne i perioder kunne svinge noget. Også mange forbrugere er blevet faste stamkunder hos os, fortæller Henrik Kildegaard, der samtidig erkender, at det tager tid at bryde indkøbsmønstre.

Arbejder på ny form

- Maj-Britt og jeg har på ingen måder fortrudt, at vi gik med, og vi har lært en masse af Madsamling Ringe. Derfor vil vi nu hurtigst muligt afsøge mulighederne for at fortsætte under en anden form, understreger Henrik Kildegaard, som dermed håber snarest at kunne melde dette ud, og igen åbne butikken på Fuglegården.

Madsamling Ringe var den første fynske under paraplyen Madsamling.dk, hvor fødevarerne en gang ugentligt bestilles og betales på nettet inden afhentningen hos den lokale vært efterfølgende. Blot en uge før nedlukningen var en madsamling i Rudkøbing blevet åbnet, og flere var på vej i Odense, Svendborg og Middelfart.

Madsamling Danmark var franchisebaseret i forhold til den europæiske organisation, hvor der på europæisk plan er over 1.100 madsamlinger.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next