bannerPos

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Med over 30 års erfaring i branchen er Hans Jørgen Hansen tiltrådt som butiksansvarlig hos Østfyns Korn & Foderstof på Hjulbyvej mellem Vindinge og Refsvindinge.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
01-07-2019 08:00
Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.

Da den store private grovvarevirksomhed KFK lukkede afdelingen i Nyborg i 2001 og hele koncernen året efter, så gårdejer Jens Jørgensen, Rosilde Højgaard, muligheden for at fortsætte med korn- og foderstofhandel til de østfynske landmænd. Derfor etablerede han Østfyns Korn & Foderstof ApS (ØKF) på sin ejendom ved den gamle hovedvej A8 mellem Vindinge og Refsvindinge.

Siden har ØKF støt og roligt udviklet sig med et større og større sortiment, både til de professionelle og hobbylandmænd, ligesom mange private også drejer ind på gården for at hente foder eller andre fornødenheder og artikler til deres heste, hunde eller øvrige hobbydyr. Som et eksempel på det brede sortiment på hylderne tilbydes over 70 forskellige hestefodertyper fra 10 forskellige firmaer.

I dag rådes over 1.500 kvadratmeter lokaler, hvor de mange hobbydyreartikler findes i butikken i den tidligere ladebygning og stald, mens en stor lagerhal, som blev opført i 2005, rummer både foderstoffer, gødning, træpiller m.v.

- Vi har mange strenge at spille på, og generelt har vi en meget stor kundeopbakning, siger indehaver Jens Jørgensen, og oplyser, at ØKF hvert år har kunnet præsentere et overskud på bundlinjen.

30 års erfaring

Med ansættelsen af en meget erfaren branchemand og udvidede åbningstider vil Østfyns Korn & Foderstof nu være endnu mere aktive i markedet.

Det er Hans Jørgen Hansen, der rent faktisk for over 30 år siden startede netop hos KFK i Nyborg og i Ellinge, og siden med undtagelse af kun et par år har virket i korn- og foderstofbranchen.

- Med hans store erfaring og bopæl i Nyborg er vi, sammen med de nye åbningstider her fra 1. juli hver dag fra 9 til 17 og lørdage fra 9 til 12, klar til både et godt bud og handel med såvel landbruget og de mange private hobbyfolk i en endnu større grad, forsikrer Jens Jørgensen.

- Vi har altid en skarp pris til landmændene i forhold til de store aktører i markedet, både når det gælder handel med korn og gødning eller energiprodukter, påpeger den østfynske gårdejer, der driver en flerstrenget virksomhed med 650 hektar planteavl, hvor de 450 ha er forpagtningen af den økologiske bedrift på Holckenhavn, samt kartoffel- og grøntsagsproduktion til lokale forretninger og to egne gårdbutikker.
 

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next