bannerPos

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Med over 30 års erfaring i branchen er Hans Jørgen Hansen tiltrådt som butiksansvarlig hos Østfyns Korn & Foderstof på Hjulbyvej mellem Vindinge og Refsvindinge.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
01-07-2019 08:00
Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.

Da den store private grovvarevirksomhed KFK lukkede afdelingen i Nyborg i 2001 og hele koncernen året efter, så gårdejer Jens Jørgensen, Rosilde Højgaard, muligheden for at fortsætte med korn- og foderstofhandel til de østfynske landmænd. Derfor etablerede han Østfyns Korn & Foderstof ApS (ØKF) på sin ejendom ved den gamle hovedvej A8 mellem Vindinge og Refsvindinge.

Siden har ØKF støt og roligt udviklet sig med et større og større sortiment, både til de professionelle og hobbylandmænd, ligesom mange private også drejer ind på gården for at hente foder eller andre fornødenheder og artikler til deres heste, hunde eller øvrige hobbydyr. Som et eksempel på det brede sortiment på hylderne tilbydes over 70 forskellige hestefodertyper fra 10 forskellige firmaer.

I dag rådes over 1.500 kvadratmeter lokaler, hvor de mange hobbydyreartikler findes i butikken i den tidligere ladebygning og stald, mens en stor lagerhal, som blev opført i 2005, rummer både foderstoffer, gødning, træpiller m.v.

- Vi har mange strenge at spille på, og generelt har vi en meget stor kundeopbakning, siger indehaver Jens Jørgensen, og oplyser, at ØKF hvert år har kunnet præsentere et overskud på bundlinjen.

30 års erfaring

Med ansættelsen af en meget erfaren branchemand og udvidede åbningstider vil Østfyns Korn & Foderstof nu være endnu mere aktive i markedet.

Det er Hans Jørgen Hansen, der rent faktisk for over 30 år siden startede netop hos KFK i Nyborg og i Ellinge, og siden med undtagelse af kun et par år har virket i korn- og foderstofbranchen.

- Med hans store erfaring og bopæl i Nyborg er vi, sammen med de nye åbningstider her fra 1. juli hver dag fra 9 til 17 og lørdage fra 9 til 12, klar til både et godt bud og handel med såvel landbruget og de mange private hobbyfolk i en endnu større grad, forsikrer Jens Jørgensen.

- Vi har altid en skarp pris til landmændene i forhold til de store aktører i markedet, både når det gælder handel med korn og gødning eller energiprodukter, påpeger den østfynske gårdejer, der driver en flerstrenget virksomhed med 650 hektar planteavl, hvor de 450 ha er forpagtningen af den økologiske bedrift på Holckenhavn, samt kartoffel- og grøntsagsproduktion til lokale forretninger og to egne gårdbutikker.
 

Ny erfagruppe sætter fokus på kalve og klove

Medarbejdere på kvægbedrifter får nu mulighed for at hente ny viden og inspiration hjem til staldgangen i en ny erfagruppe, som Centrovice starter op.

Danish Agro åbner endnu en butik

Grovvarekoncernen Danish Agros landsdækkende butiksnetværk er netop blevet en butik rigere i kraft af en ny Danish Agro Shop i Nyborg. I en tid hvor flere fysiske butikker har det svært i konkurrencen med nethandlen, går det således anderledes positivt for Danish Agros butikker.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.
Side 1 af 36 (706 artikler)Prev1234567343536Next