bannerPos

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Med over 30 års erfaring i branchen er Hans Jørgen Hansen tiltrådt som butiksansvarlig hos Østfyns Korn & Foderstof på Hjulbyvej mellem Vindinge og Refsvindinge.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
01-07-2019 08:00
Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.

Da den store private grovvarevirksomhed KFK lukkede afdelingen i Nyborg i 2001 og hele koncernen året efter, så gårdejer Jens Jørgensen, Rosilde Højgaard, muligheden for at fortsætte med korn- og foderstofhandel til de østfynske landmænd. Derfor etablerede han Østfyns Korn & Foderstof ApS (ØKF) på sin ejendom ved den gamle hovedvej A8 mellem Vindinge og Refsvindinge.

Siden har ØKF støt og roligt udviklet sig med et større og større sortiment, både til de professionelle og hobbylandmænd, ligesom mange private også drejer ind på gården for at hente foder eller andre fornødenheder og artikler til deres heste, hunde eller øvrige hobbydyr. Som et eksempel på det brede sortiment på hylderne tilbydes over 70 forskellige hestefodertyper fra 10 forskellige firmaer.

I dag rådes over 1.500 kvadratmeter lokaler, hvor de mange hobbydyreartikler findes i butikken i den tidligere ladebygning og stald, mens en stor lagerhal, som blev opført i 2005, rummer både foderstoffer, gødning, træpiller m.v.

- Vi har mange strenge at spille på, og generelt har vi en meget stor kundeopbakning, siger indehaver Jens Jørgensen, og oplyser, at ØKF hvert år har kunnet præsentere et overskud på bundlinjen.

30 års erfaring

Med ansættelsen af en meget erfaren branchemand og udvidede åbningstider vil Østfyns Korn & Foderstof nu være endnu mere aktive i markedet.

Det er Hans Jørgen Hansen, der rent faktisk for over 30 år siden startede netop hos KFK i Nyborg og i Ellinge, og siden med undtagelse af kun et par år har virket i korn- og foderstofbranchen.

- Med hans store erfaring og bopæl i Nyborg er vi, sammen med de nye åbningstider her fra 1. juli hver dag fra 9 til 17 og lørdage fra 9 til 12, klar til både et godt bud og handel med såvel landbruget og de mange private hobbyfolk i en endnu større grad, forsikrer Jens Jørgensen.

- Vi har altid en skarp pris til landmændene i forhold til de store aktører i markedet, både når det gælder handel med korn og gødning eller energiprodukter, påpeger den østfynske gårdejer, der driver en flerstrenget virksomhed med 650 hektar planteavl, hvor de 450 ha er forpagtningen af den økologiske bedrift på Holckenhavn, samt kartoffel- og grøntsagsproduktion til lokale forretninger og to egne gårdbutikker.
 

0

Spildevandsbombe også på Fyn?

Erling Bonnesen (V) vil have miljøministeren til at redegøre for, hvad der udledes af urenset spildevand fra de fynske renseanlæg til vandmiljøet.

Vent med at tegne lange mineralkontrakter

En lukning af den kinesiske mineralproduktion har medført prisstigninger på mineraler på op til 20 procent siden januar. Derfor skal der kun tegnes korte kontrakter nu, lyder rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Stærke køer på Dyregård

Endnu en jerseyko i besætningen hos Anders Nielsen i Gelsted er blevet hædret for en livsydelse på over 10.000 kg værdistof.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

- Vi skal også dyrke landbruget her

Tidligere i år fik Sparekassen Sjælland-Fyn ny landbrugschef. Peter Jørgensen har en fortid som markedschef hos VKST. Og det giver klare fordele for bankens landbrugskunder, mener han.

Høst solens stråler og få 15.000 kroner pr. hektar

Solceller er en ny »afgrøde«, som kan give landmanden et solidt dækningsbidrag.

Personlig relation prioriteres højt

I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.
Side 1 af 52 (1031 artikler)Prev1234567505152Next