bannerPos

Nyt kvægfoderkoncept er baseret på dansk protein

Det nye kvægfoderkoncept Logi Kvæg Beany er udviklet som en serie af blandinger, så der kan findes en løsning til de fleste foderplaner.
24-06-2020 15:13

Grovvarekoncernen Danish Agro har netop lanceret et nyt økologisk kvægfoderkoncept, hvor hovedingrediensen er danskproduceret protein.

Konceptet, Logi Kvæg Beany, er produceret ud fra et nærhedsprincip, idet hestebønnerne samt korn, klid og ærter som udgangspunkt er rene danske råvarer.

De øvrige proteinråvarer i foderkonceptet såsom rapsfrø, rapskager, solsikkekager og græsprodukter kan komme fra andre europæiske lande.

- I Danish Agro arbejder vi aktivt med en række forskellige tiltag, hvis formål er at mindske miljøpåvirkningen fra den protein, som bruges i vores foderproduktion. Danskproduceret protein fungerer godt som hovedingrediens i det her foderkoncept, fortæller direktør i Danish Agro, Henning Fogh.

Fordele

Nyudviklede foderblandinger med dansk protein mindsker samtidig afhængigheden af import af protein til foderproduktionen, hvilket medfører en række fordele:

- Med de nye blandinger tilbyder Danish Agro et stærkt alternativ til den økologiske sojaprotein, som har været vanskelig at skaffe i god kvalitet. Samtidig er det nye foderkoncept et naturligt resultat af det fokus, Danish Agro har på at anvende alternative proteinkilder, forklarer markedschef for kvæg og økologi i Danish Agro, Kent Mathiesen.

Logi Kvæg Beany er udviklet som en serie af blandinger, så der kan findes en løsning til de fleste foderplaner.

Serien dækker protein-niveauer fra 15 % til 28 % og fedt fra 4 % til 9 %.

mip

0

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Coronakrisen slår hårdest til i landdistrikterne

Der er brug for en langsigtet plan, mener Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer, som er kommet med et udspil.

Resultat af forsøg med no-till skal nu vise sig i høsten på Nordlangeland

Ulrik Bremholm på Nordlangeland nåede at høste en god portion af sin vinterbyg, inden regnen satte ind. I år har han eksperimenteret med no-till på en femtedel af bedriften, så det er spændende at se, hvad udbyttemålerne viser.

Overarbejde kan koste dyrt

En medarbejder må over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt arbejde 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab.
Side 1 af 56 (1111 artikler)Prev1234567545556Next