bannerPos

Passer kanterne på 900 km Svendborg-veje

Madsen’s Have- og Graveservice står for vedligeholdelsen af vejrabatterne langs alle Svendborg Kommunes veje. Her gælder det slåning af rabatterne i ialt fire meters bredde langs Rødmevejen ved Stenstrup.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
02-10-2018 08:00
Madsen’s Have- og Graveservice i Gislev løser mange opgaver. 26-årige Claus Quist Madsen vil gerne yderligere udbygge sin virksomhed med mere maskinstationsdrift.

Tre gange om året tager traktorerne fra Madsen’s Have- og Graveservice i Gislev turen til Svendborg for at vedligeholde rabatterne langs kommunens i alt 900 kilometer veje.

En opgave, 26-årige Claus Quist Madsens firma har for andet år i træk, og som underentreprenør for HedeDanmark har kontraktlig aftale på i foreløbig endnu to år.

I forhold til starten for otte år siden, da Claus Madsen som kun 18-årig startede med en minigraver og passede private haver for folk på hjemegnen omkring Refsvindinge, er opgaverne og firmaet vokset markant, til nu at beskæftige seks mand.

Foruden rabatklipningen vedligeholdes også alle bevoksningerne langs Svendborg Kommunes veje med to GreenTec hegnssnittere, som pulveriserer grenene og de nye skud.

Udover denne store opgave for HedeDanmark udfører Madsen’s Have- og Graveservice mange øvrige opgaver for både kommuner, virksomheder, landbrug og private. Det gælder eksempelvis skårlægning og wrapning af græs, dræning, nedbrydning og forskelligt andet entreprenør- og maskinstationsarbejde. Maskinparken tæller blandt andet en 1.800 kg minigraver, 6 tons gravemaskine, fire traktorer og en nyindkøbt stor jordvogn.

Læs mere om det unge entreprenørfirma fra Gislev i denne uges tema om entreprenørmaskiner i LandbrugFyn

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next