bannerPos

Passer kanterne på 900 km Svendborg-veje

Madsen’s Have- og Graveservice står for vedligeholdelsen af vejrabatterne langs alle Svendborg Kommunes veje. Her gælder det slåning af rabatterne i ialt fire meters bredde langs Rødmevejen ved Stenstrup.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
02-10-2018 08:00
Madsen’s Have- og Graveservice i Gislev løser mange opgaver. 26-årige Claus Quist Madsen vil gerne yderligere udbygge sin virksomhed med mere maskinstationsdrift.

Tre gange om året tager traktorerne fra Madsen’s Have- og Graveservice i Gislev turen til Svendborg for at vedligeholde rabatterne langs kommunens i alt 900 kilometer veje.

En opgave, 26-årige Claus Quist Madsens firma har for andet år i træk, og som underentreprenør for HedeDanmark har kontraktlig aftale på i foreløbig endnu to år.

I forhold til starten for otte år siden, da Claus Madsen som kun 18-årig startede med en minigraver og passede private haver for folk på hjemegnen omkring Refsvindinge, er opgaverne og firmaet vokset markant, til nu at beskæftige seks mand.

Foruden rabatklipningen vedligeholdes også alle bevoksningerne langs Svendborg Kommunes veje med to GreenTec hegnssnittere, som pulveriserer grenene og de nye skud.

Udover denne store opgave for HedeDanmark udfører Madsen’s Have- og Graveservice mange øvrige opgaver for både kommuner, virksomheder, landbrug og private. Det gælder eksempelvis skårlægning og wrapning af græs, dræning, nedbrydning og forskelligt andet entreprenør- og maskinstationsarbejde. Maskinparken tæller blandt andet en 1.800 kg minigraver, 6 tons gravemaskine, fire traktorer og en nyindkøbt stor jordvogn.

Læs mere om det unge entreprenørfirma fra Gislev i denne uges tema om entreprenørmaskiner i LandbrugFyn

 

0

Vent med at tegne lange mineralkontrakter

En lukning af den kinesiske mineralproduktion har medført prisstigninger på mineraler på op til 20 procent siden januar. Derfor skal der kun tegnes korte kontrakter nu, lyder rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Stærke køer på Dyregård

Endnu en jerseyko i besætningen hos Anders Nielsen i Gelsted er blevet hædret for en livsydelse på over 10.000 kg værdistof.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

- Vi skal også dyrke landbruget her

Tidligere i år fik Sparekassen Sjælland-Fyn ny landbrugschef. Peter Jørgensen har en fortid som markedschef hos VKST. Og det giver klare fordele for bankens landbrugskunder, mener han.

Høst solens stråler og få 15.000 kroner pr. hektar

Solceller er en ny »afgrøde«, som kan give landmanden et solidt dækningsbidrag.

Personlig relation prioriteres højt

I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.
Side 1 af 52 (1030 artikler)Prev1234567505152Next