bannerPos

Manden med maskinerne

For 25 år siden startede Tony Hofstedt sin entreprenørvirksomhed fra hjemmet ved Uggerslev, og alle årene har det været uden ansatte men med en markant maskinpark.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
05-08-2019 08:00
I 25 år har Tony Hofstedt drevet sin entreprenørvirksomhed ved Uggerslev uden ansatte, men med en stor maskinpark til de mange opgaver.

Umiddelbart ligner det en maskinpark hos en entreprenørvirksomhed med flere medarbejdere. Bag den nedlagte landbrugsejendom i Ringemarken ved Uggerslev står således gravemaskiner i flere størrelser linet op, sammen med en stor Massey Ferguson traktor med blokvogn, jordvogne, en minilæsser og et væld af andet grej og entreprenørudstyr.

Alligevel har Tony Hofstedt aldrig haft ansatte i de nu 25 år, han har drevet sin virksomheden fra hjemmet mellem Uggerslev og Roerslev.

- Jeg går ikke ned på udstyr, erkender den nordfynske entreprenør, der til gengæld trækker på kollegaer, når en opgave kræver en større kapacitet eller manpower.

Ny gravemaskine på vej

Som autoriseret kloakmester udfører han både grave- og kloakarbejde, jordarbejder for eksempel ved anlæggelse af vandbassiner, søer eller gylletanke, udgravning til maskinhaller eller andre bygninger, flisearbejde, vandløbsvedligeholdelse og dræning.

Med de mangeartede opgaver sker det ofte, at maskinerne er placeret på flere arbejdspladser.

- Det giver mig mulighed for at være fleksibel og hurtigt kunne komme fra sted til sted alt efter forløbet i de pågældende projekter, forklarer Tony Hofstedt, der til formålet har egen blokvogn til transport af de mange gravemaskiner.

Således råder han over både en 2,5 tons, en 8 tons og en 15 tons gravemaskine, alle på bælter. Og inden længe erstattes den største af en ny 15 tons Wacker Neuson gravemaskine.

Den får både forlængerstykket, som giver op til 13 meters rækkevidde, og højdemåleren til drænopgaver overført fra den hidtidige maskine.

Drænmester

Netop drænarbejde fylder en del i Tony Hofstedts ordrebog. Som oprindelig uddannet landmand og med de mange år først som ansat maskinfører hos lokale entreprenører og siden 1. maj 1994 som selvstændig genkender Tony Hofstedt ofte problemstillingerne, når der opstår afvandingsproblemer i en mark.

- Tit starter problemerne i sprøjtesporene, hvor der måske kører en 60 tons gyllevogn i de tidlige forårsmåneder. Det kan de færreste gamle drænledninger klare, påpeger den nordfynske drænmester, der til at lokalisere dræn både bruger eksisterende kort eller skaffer gamle kort fra HedeDanmark, hvis de findes. Men også metoden med to kobbertråde viser sig ofte effektivt, når der skal findes dræn i jorden.

Tony Hofstedt prøver som oftest at benytte de eksisterende dræn i forbindelse med renoveringen af et drænsystem. Men mange gange viser det sig, at en ny hovedledning gennem arealet med tilkobling af de eksisterende sidestik vil være den bedste løsning.

- Men ellers drejer dræning sig først og fremmest om at have en logisk sans, både hvad angår lokaliseringen og benyttelse af ledningerne, som vore forfædre møjsommeligt har gravet, når problemer på et areal skal afhjælpes.

For travlt til jubilæum

Derfor hører han ofte fra kunderne ved drænprojekter eller andre opgaver en tilfredshed med, at det er »ham selv«, der kommer.

- Der findes rigtig mange dygtige folk, men jeg tror ikke, at jeg ville være god til at have ansatte medarbejdere. Så hellere hyre hjælp udefra, hvis behovet opstår, lyder det fra den nordfynske entreprenør, der som medlem af brancheorganisationen DM&E benytter sig flittigt af de mange nyheder og informationer, som udsendes fra rådgivningscentret i Vejle.

Hustruen Ann Hofstedt, som til daglig er lægesekretær, hjælper med regnskab og øvrigt kontorarbejde.

25-års jubilæet her 1. august bliver ikke markeret.- Det har vi for travlt til, lyder det fra Tony Hofstedt, inden en ny entreprenøropgave venter.     

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next