bannerPos

Flere muskler til gravearbejdet

Den 10. maj blev JDH Anlæg opkøbt af AML Entreprise med overtagelse af alle maskiner, aktiviteter og de otte erfarne medarbejdere. Direktør Bent Lambertsen (tv) ses her sammen med Daniel Hansen, der fortsætter som daglig leder, og i baggrunden hans far, Jan Hansen, der har drevet virksomheden siden 2008. Den fortsætter uændret på adressen ved Ullerslev, hvor der tillige er en krondyrfarm med 100 dyr.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
02-08-2019 08:00
AML Entreprise i Lumbytårup, der til september kan fejre 25-års jubilæum, har opkøbt JDH Anlæg i Ullerslev for at styrke entreprenør- og kloakdelen i virksomheden.

I år er det 25 år siden, at Alf Møller Lambertsen omlagde sit firma med etablering af drivhuse og andre aktiviteter for gartneriet til et selskab. Fem år senere indledte Bent Lambertsen generationsskiftet med sin far, og siden er virksomhedsaktiviteterne i AML Entreprise ApS udvidet med ikke mindst anlæggelse af kunststofbaner i hele landet og i Grønland, hvor den femte af slagsen netop er undervejs.

I den forbindelse er etableret en entreprenørafdeling, der sørger for kloak og dræn af disse kunstgræsarealer, men som også tager sig af andre opgaver, blandt andet nedrivning af drivhuse og ikke mindst bygninger og stalde, sammen med øvrige entreprenøropgaver.

- Derfor havde jeg set mig omkring efter opkøb af en eksisterende entreprenør- og kloakmestervirksomhed, netop for at få flere muskler på den front, og for i det hele taget at fremtidssikre og udvikling vor virksomhed, fortæller Bent Lambertsen, der i forbindelse med sin 50-års fødselsdag afholder AML Entreprise’s 25-års jubilæum og sin egen 20-årsdag som virksomhedsejer fredag den 6. september klokken 13-16 på virksomhedens adresse, Hedagervej 90 i Lumbytårup nord for Odense.

Opkøb i Ullerslev

Med opkøbet af JDH Anlæg på Søgyden ved Ullerslev for to måneder siden har AML Entreprise ApS både fået de nævnte flere muskler sammen med en stor erfaring indenfor kloak-, dræn- og jordarbejde, samt en synergieffekt til en bedre udnyttelse af mandskab og grej.

Opkøbet indbefatter hele selskabet med alle aktiviteter, kontrakter, maskiner og alle otte ansatte. Heriblandt 29-årige Daniel Hansen, der er udlært kloakmester og som fortsætter som daglig leder i Ullerslev, hvor de øvrige hidtidige medarbejdere også uændret har deres udgangspunkt.

Til gengæld har hans far, Jan Hansen, der har drevet entreprenørvirksomheden siden 2008, valgt at gå på efterløn.

Muligheder i branchen

Jan Hansen købte dengang Vagn Bylovs entreprenørfirma i Ullerslev, efter hele sit arbejdsliv at have arbejdet som entreprenør, de seneste 22 år som formand for et Kerteminde-firma.

- Selv sagde jeg fra til at videreføre virksomheden, men ser til gengæld store muligheder i den brede branche, som Bent (Bent Lambertsen’ red.) opererer i.

Derfor satte Daniel Hansen i samråd med faderen firmaet til salg, og glæder sig nu til fremtiden i det større regi.

43 ansatte

JDH Anlæg har især en stor kundegruppe i det østfynske område, med blandt andet servicering af kloakker for forsyningsselskaberne.

Dræning er også en stor aktivitet, både med reparation og nydræning, og herunder også egen spuler med sonde, som for nogle år siden blev overtaget fra Toms Maskinstation.

AML Entreprise, der er medlem af brancheorganisationen DM&E, kommer med de erfarne folk fra JDH Anlæg dermed op på i alt 18 medarbejdere i entreprenørafdelingen.

Samlet er medarbejderstaben på 43 ansatte.

 

Kokkenborg hædret for arbejdsmiljøet

Rosetavler, struktur og tydelig ledelse. Det er vigtige redskaber, som har gjort svineproduktionen Kokkenborg ved Kirkeby til vinder af Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2019.

Maskinfokus i Tyskland

I den forgangne uge har tusindvis af danske landmænd i Hannover for at hente inspiration på maskinfronten.

- Hver enkelt landmand skal vågne op

- Det her er 25 gange værre end randzonerne, lød det på grundvandsmødet i Vissenbjerg, hvor indsatsplanerne omkring drikkevandsboringer blev forelagt og debatteret.

Flis eller halm?

På Hvidkilde er man ikke enige med halmformand Hans Stougaard, der hellere ser halm frem for træflis til energi.

Det startede med en rygeost

Løgismose Mejeri producerer en lang række mejeriprodukter, men den fynske specialitet lagde fundamentet under virksomheden.

Slidstærkt staldgulv med ny type belægning

Højere syreresistens og slidstyrke er blot nogle af fordelene ved den nye type gulvbelægning, der nu også er blandt de produkter, som Schmidt Coating anvender hos deres kunder.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.
Side 1 af 39 (780 artikler)Prev1234567373839Next