bannerPos

Flere muskler til gravearbejdet

Den 10. maj blev JDH Anlæg opkøbt af AML Entreprise med overtagelse af alle maskiner, aktiviteter og de otte erfarne medarbejdere. Direktør Bent Lambertsen (tv) ses her sammen med Daniel Hansen, der fortsætter som daglig leder, og i baggrunden hans far, Jan Hansen, der har drevet virksomheden siden 2008. Den fortsætter uændret på adressen ved Ullerslev, hvor der tillige er en krondyrfarm med 100 dyr.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
02-08-2019 08:00
AML Entreprise i Lumbytårup, der til september kan fejre 25-års jubilæum, har opkøbt JDH Anlæg i Ullerslev for at styrke entreprenør- og kloakdelen i virksomheden.

I år er det 25 år siden, at Alf Møller Lambertsen omlagde sit firma med etablering af drivhuse og andre aktiviteter for gartneriet til et selskab. Fem år senere indledte Bent Lambertsen generationsskiftet med sin far, og siden er virksomhedsaktiviteterne i AML Entreprise ApS udvidet med ikke mindst anlæggelse af kunststofbaner i hele landet og i Grønland, hvor den femte af slagsen netop er undervejs.

I den forbindelse er etableret en entreprenørafdeling, der sørger for kloak og dræn af disse kunstgræsarealer, men som også tager sig af andre opgaver, blandt andet nedrivning af drivhuse og ikke mindst bygninger og stalde, sammen med øvrige entreprenøropgaver.

- Derfor havde jeg set mig omkring efter opkøb af en eksisterende entreprenør- og kloakmestervirksomhed, netop for at få flere muskler på den front, og for i det hele taget at fremtidssikre og udvikling vor virksomhed, fortæller Bent Lambertsen, der i forbindelse med sin 50-års fødselsdag afholder AML Entreprise’s 25-års jubilæum og sin egen 20-årsdag som virksomhedsejer fredag den 6. september klokken 13-16 på virksomhedens adresse, Hedagervej 90 i Lumbytårup nord for Odense.

Opkøb i Ullerslev

Med opkøbet af JDH Anlæg på Søgyden ved Ullerslev for to måneder siden har AML Entreprise ApS både fået de nævnte flere muskler sammen med en stor erfaring indenfor kloak-, dræn- og jordarbejde, samt en synergieffekt til en bedre udnyttelse af mandskab og grej.

Opkøbet indbefatter hele selskabet med alle aktiviteter, kontrakter, maskiner og alle otte ansatte. Heriblandt 29-årige Daniel Hansen, der er udlært kloakmester og som fortsætter som daglig leder i Ullerslev, hvor de øvrige hidtidige medarbejdere også uændret har deres udgangspunkt.

Til gengæld har hans far, Jan Hansen, der har drevet entreprenørvirksomheden siden 2008, valgt at gå på efterløn.

Muligheder i branchen

Jan Hansen købte dengang Vagn Bylovs entreprenørfirma i Ullerslev, efter hele sit arbejdsliv at have arbejdet som entreprenør, de seneste 22 år som formand for et Kerteminde-firma.

- Selv sagde jeg fra til at videreføre virksomheden, men ser til gengæld store muligheder i den brede branche, som Bent (Bent Lambertsen’ red.) opererer i.

Derfor satte Daniel Hansen i samråd med faderen firmaet til salg, og glæder sig nu til fremtiden i det større regi.

43 ansatte

JDH Anlæg har især en stor kundegruppe i det østfynske område, med blandt andet servicering af kloakker for forsyningsselskaberne.

Dræning er også en stor aktivitet, både med reparation og nydræning, og herunder også egen spuler med sonde, som for nogle år siden blev overtaget fra Toms Maskinstation.

AML Entreprise, der er medlem af brancheorganisationen DM&E, kommer med de erfarne folk fra JDH Anlæg dermed op på i alt 18 medarbejdere i entreprenørafdelingen.

Samlet er medarbejderstaben på 43 ansatte.

 

0

Høst som i gamle dage

På lørdag afvikles den traditionsrige høstdag i Den Fynske Landsby.

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.
Side 1 af 56 (1116 artikler)Prev1234567545556Next