bannerPos

Flere muskler til gravearbejdet

Den 10. maj blev JDH Anlæg opkøbt af AML Entreprise med overtagelse af alle maskiner, aktiviteter og de otte erfarne medarbejdere. Direktør Bent Lambertsen (tv) ses her sammen med Daniel Hansen, der fortsætter som daglig leder, og i baggrunden hans far, Jan Hansen, der har drevet virksomheden siden 2008. Den fortsætter uændret på adressen ved Ullerslev, hvor der tillige er en krondyrfarm med 100 dyr.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
02-08-2019 08:00
AML Entreprise i Lumbytårup, der til september kan fejre 25-års jubilæum, har opkøbt JDH Anlæg i Ullerslev for at styrke entreprenør- og kloakdelen i virksomheden.

I år er det 25 år siden, at Alf Møller Lambertsen omlagde sit firma med etablering af drivhuse og andre aktiviteter for gartneriet til et selskab. Fem år senere indledte Bent Lambertsen generationsskiftet med sin far, og siden er virksomhedsaktiviteterne i AML Entreprise ApS udvidet med ikke mindst anlæggelse af kunststofbaner i hele landet og i Grønland, hvor den femte af slagsen netop er undervejs.

I den forbindelse er etableret en entreprenørafdeling, der sørger for kloak og dræn af disse kunstgræsarealer, men som også tager sig af andre opgaver, blandt andet nedrivning af drivhuse og ikke mindst bygninger og stalde, sammen med øvrige entreprenøropgaver.

- Derfor havde jeg set mig omkring efter opkøb af en eksisterende entreprenør- og kloakmestervirksomhed, netop for at få flere muskler på den front, og for i det hele taget at fremtidssikre og udvikling vor virksomhed, fortæller Bent Lambertsen, der i forbindelse med sin 50-års fødselsdag afholder AML Entreprise’s 25-års jubilæum og sin egen 20-årsdag som virksomhedsejer fredag den 6. september klokken 13-16 på virksomhedens adresse, Hedagervej 90 i Lumbytårup nord for Odense.

Opkøb i Ullerslev

Med opkøbet af JDH Anlæg på Søgyden ved Ullerslev for to måneder siden har AML Entreprise ApS både fået de nævnte flere muskler sammen med en stor erfaring indenfor kloak-, dræn- og jordarbejde, samt en synergieffekt til en bedre udnyttelse af mandskab og grej.

Opkøbet indbefatter hele selskabet med alle aktiviteter, kontrakter, maskiner og alle otte ansatte. Heriblandt 29-årige Daniel Hansen, der er udlært kloakmester og som fortsætter som daglig leder i Ullerslev, hvor de øvrige hidtidige medarbejdere også uændret har deres udgangspunkt.

Til gengæld har hans far, Jan Hansen, der har drevet entreprenørvirksomheden siden 2008, valgt at gå på efterløn.

Muligheder i branchen

Jan Hansen købte dengang Vagn Bylovs entreprenørfirma i Ullerslev, efter hele sit arbejdsliv at have arbejdet som entreprenør, de seneste 22 år som formand for et Kerteminde-firma.

- Selv sagde jeg fra til at videreføre virksomheden, men ser til gengæld store muligheder i den brede branche, som Bent (Bent Lambertsen’ red.) opererer i.

Derfor satte Daniel Hansen i samråd med faderen firmaet til salg, og glæder sig nu til fremtiden i det større regi.

43 ansatte

JDH Anlæg har især en stor kundegruppe i det østfynske område, med blandt andet servicering af kloakker for forsyningsselskaberne.

Dræning er også en stor aktivitet, både med reparation og nydræning, og herunder også egen spuler med sonde, som for nogle år siden blev overtaget fra Toms Maskinstation.

AML Entreprise, der er medlem af brancheorganisationen DM&E, kommer med de erfarne folk fra JDH Anlæg dermed op på i alt 18 medarbejdere i entreprenørafdelingen.

Samlet er medarbejderstaben på 43 ansatte.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next