bannerPos

Varmepumper i ekspresfart

Denne CTC luft-til-vand varmepumpe, som Gert Tofte, indehaver af VVS Eksperten i Dalby her viser, er installeret ved et 300 m² stort stuehus ved Mesinge. Tidligere blev der brugt olie for ca. 40.000 kroner om året for at varme stuehuset op. I dag er den årlige varmeudgift mere end halveret og udgør nu 15.000-18.000 kroner til el. Anlægget, der varmer hele huset op, er meget lydsvagt.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
31-12-2018 08:00
Varmepumpen er en energi- og varmeløsning, der er nem at have med at gøre og kan reducere varmeregningen betydeligt, påpeger VVS-installatør Gert Tofte, Dalby.

- Få nu skiftet den oliekedel eller det gamle halm- eller pillefyr, lyder det bramfrit fra indehaveren af firmaet VVS Ekspressen ApS i Dalby på Hindsholm, Gert Tofte. Som firma kæmper vi i den gode sags tjeneste, og vores mål er at få så mange som muligt til at udskifte deres udtjente oliekedler eller andre gamle varmeanlæg med enten en varmepumpe eller en anden mere tidssvarende installation. Helt enkelt fordi det andet ikke betaler sig!

- Med hensyn til energibesparelse og miljø ser vi i dag, at danskerne har åbnet pengepungen igen og har set mulighederne i at få monteret varmepumper, fastslår den nordøstfynske VVS-installatør.

- I løbet af 2018 har vi fået opstillet mange varmepumper i det område af Fyn, hvor vi bor. Og blandt de interesserede kundeemner, der henvender sig, er en del fra landbruget. Typisk nogle, som har gamle halmfyr, der trænger til at blive skiftet ud. Samtidig er halm jo, ikke mindst efter den tørre sommer, blevet en salgsvare. Der er også nogle, der er blevet trætte af pillefyret, og som ser mulighed for en god besparelse i at erstatte det gamle halm- eller pillefyr med en moderne varmepumpe.

Mere om VVS Eksperten i denne uges tema om energi og fyring i LandbrugFyn. Avisen udkommer på torsdag den 3. januar.
Godt Nytår!

 

Hegne inde - og hegne ude

Uanset om man vil holde heste eller kreaturer inde, eller holde for eksempel kronvildt ude, er løsningen hos Poda Hegn, der også har udviklet specielle låger.

Semler satte fokus på graduering

Semler Agro Odense samlede ikke mindre end 70 mennesker, da der var inviteret til temaaften om mulighederne for graduering i gødskningen på marken.

Danish Agro tilpasser medlemsdemokratiet

Andelsgrovvareselskabet etablerer fra næste år en delegeretforsamling. De fynske medlemmer valgte ved mandagens regionsmøde Søren Dyssemark Knudsen som nyt bestyrelsesmedlem.

Overskud i Centrovice

Rådgivningsvirksomheden havde en omsætning på tæt ved 100 millioner kroner og et overskud efter skat på 500.000 kroner.

Kokkenborg samler salgsdyrene i nyt stort staldanlæg

Lettere logistik og bedre overblik er blandt andet baggrunden for Dorte og Jens Himmelstrups store udvidelse langs Svendborg-motorvejen ved Kirkeby.

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Stress fik mælkeproducent ned med nakken

Landmænd er ekstra modtagelige overfor stress, fordi de ofte er for længe om at erkende arbejdspresset. En af dem er fynske Klaus Jørgensen, som fortalte om tabu-sygdommen på årets kvægkongres.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Lange lige løgrækker

Hos Skiftekær Økologi ApS på Tåsinge satses der i stigende grad på den mere specialiserede produktion. Løg og kartoffelproduktionen fylder dog fortsat mest i markplanen.
Side 1 af 24 (472 artikler)Prev1234567222324Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer