bannerPos

Varmepumper i ekspresfart

Denne CTC luft-til-vand varmepumpe, som Gert Tofte, indehaver af VVS Eksperten i Dalby her viser, er installeret ved et 300 m² stort stuehus ved Mesinge. Tidligere blev der brugt olie for ca. 40.000 kroner om året for at varme stuehuset op. I dag er den årlige varmeudgift mere end halveret og udgør nu 15.000-18.000 kroner til el. Anlægget, der varmer hele huset op, er meget lydsvagt.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
31-12-2018 08:00
Varmepumpen er en energi- og varmeløsning, der er nem at have med at gøre og kan reducere varmeregningen betydeligt, påpeger VVS-installatør Gert Tofte, Dalby.

- Få nu skiftet den oliekedel eller det gamle halm- eller pillefyr, lyder det bramfrit fra indehaveren af firmaet VVS Ekspressen ApS i Dalby på Hindsholm, Gert Tofte. Som firma kæmper vi i den gode sags tjeneste, og vores mål er at få så mange som muligt til at udskifte deres udtjente oliekedler eller andre gamle varmeanlæg med enten en varmepumpe eller en anden mere tidssvarende installation. Helt enkelt fordi det andet ikke betaler sig!

- Med hensyn til energibesparelse og miljø ser vi i dag, at danskerne har åbnet pengepungen igen og har set mulighederne i at få monteret varmepumper, fastslår den nordøstfynske VVS-installatør.

- I løbet af 2018 har vi fået opstillet mange varmepumper i det område af Fyn, hvor vi bor. Og blandt de interesserede kundeemner, der henvender sig, er en del fra landbruget. Typisk nogle, som har gamle halmfyr, der trænger til at blive skiftet ud. Samtidig er halm jo, ikke mindst efter den tørre sommer, blevet en salgsvare. Der er også nogle, der er blevet trætte af pillefyret, og som ser mulighed for en god besparelse i at erstatte det gamle halm- eller pillefyr med en moderne varmepumpe.

Mere om VVS Eksperten i denne uges tema om energi og fyring i LandbrugFyn. Avisen udkommer på torsdag den 3. januar.
Godt Nytår!

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next