bannerPos

Anlægsgartner vandt et pillefyr

Anlægsgartner Stig Lysemose fra Faaborg har fået udskiftet oliefyret med et Pellux 100 pillefyr fra Vølund Varmeteknik og glæder sig over at have halveret varmeregningen.
09-10-2019 14:47

Stig Lysemoses kæreste havde i hemmelighed tilmeldt parret en Vølund-konkurrence.

- Tillykke, du har vundet et pillefyr og gratis installering til en værdi af 50.000 kroner.

Det var den overraskende besked til anlægsgartner Stig Lysemose, der er medejer af entreprenørfirmaet Brdr. Lysemose lige nord for Faaborg, da han forleden havde Michael Juul Friis fra Hillerslev Stokerfyr i telefonen forleden.

- Jeg blev en smule forvirret, men det viste sig, at min kæreste i hemmelighed havde tilmeldt os en konkurrence på nettet om et Pellux pillefyr fra Vølund Varmeteknik.

Dyr fornøjelse

Gevinsten har nu erstattet det gamle oliefyr i kælderen.

- Det har været en dyr fornøjelse, kan jeg godt se nu. For hold da op, hvor sparer jeg mange penge nu. Der kan faktisk blive råd til en ekstra ferie med kæresten.

Anlægget er et Pellux 100 med energi- og miljømærket A. Det yder 20 kW og kan snildt levere varme og varmt vand i hanerne i den 145 kvm. store bolig ved Faaborg.
Stig Lysemose forventer at bruge træpiller for cirka 7.500 kroner om året. Tidligere brugte han for omkring 16.000 kroner fyringsolie om året.

Nemt

- Jeg har kun godt at sige om pillefyret. Det er utrolig nemt at betjene, rengøre og vedligeholde. Da det er 100 procent selvrensende, skal jeg kun koncentrere mig om at fylde piller på cirka en gang om ugen samt tømme askeskuffen en gang om måneden, forklarer Stig Lysemose, der som anlægsgartner tit har skæve og lange arbejdsdage.

- Det er nemt at hælde en pose træpiller i, ligesom det er enkelt at tjekke displayet og om nødvendigt trykke på en knap eller to, lyder det fra Stig Lysemose, mens han snitter en pose op over et halvfyldt magasin.

 

0

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Bukkejagten er belønningen for en god forvaltning af områdets råvildt

Jagtfaglig chef peger på en voldsom underhøstning af hundyr og unge dyr, når de fynske jægere skyder to bukke ud af rådyr.

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

Nordfyn tror på storken

Alt tyder på, at storken er på vej tilbage til Danmark. Kendt storkeekspert »møblerede« forleden to storkereder på taget af Oregaard.

Intet skue på Brahetrolleborg i år

På grund af den verdensomspændende coronakrise er årets Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue aflyst.

Danskerne køber fleste øko-varer

Sidste år steg salget med ni procent og Landbrug & Fødevarer forudser, at danskernes lyst til økologiske fødevarer vil fortsætte i 2020.

Agernæs Øko udvider det økologiske areal

De nuværende 200 hektar udvides med 120 hektar over de næste fem år.

Landbruget går en spændende fremtid i møde

- Jeg tror, landbruget står foran et økonomisk kvantespring, siger Patriotisk Selskabs formand, Peter Cederfeld, der fylder 60 år fredag den 22. maj.

Omlægningstjek kan bane vej for nye muligheder

Økologisk VKST tilbyder alle konventionelle landmænd et gratis omlægningstjek, der giver overblik over mulighederne for økologisk drift på den enkelte ejendom.
Side 1 af 51 (1020 artikler)Prev1234567495051Next