bannerPos

Anlægsgartner vandt et pillefyr

Anlægsgartner Stig Lysemose fra Faaborg har fået udskiftet oliefyret med et Pellux 100 pillefyr fra Vølund Varmeteknik og glæder sig over at have halveret varmeregningen.

Redaktionen

09-10-2019 14:47
Stig Lysemoses kæreste havde i hemmelighed tilmeldt parret en Vølund-konkurrence.

- Tillykke, du har vundet et pillefyr og gratis installering til en værdi af 50.000 kroner.

Det var den overraskende besked til anlægsgartner Stig Lysemose, der er medejer af entreprenørfirmaet Brdr. Lysemose lige nord for Faaborg, da han forleden havde Michael Juul Friis fra Hillerslev Stokerfyr i telefonen forleden.

- Jeg blev en smule forvirret, men det viste sig, at min kæreste i hemmelighed havde tilmeldt os en konkurrence på nettet om et Pellux pillefyr fra Vølund Varmeteknik.

Dyr fornøjelse

Gevinsten har nu erstattet det gamle oliefyr i kælderen.

- Det har været en dyr fornøjelse, kan jeg godt se nu. For hold da op, hvor sparer jeg mange penge nu. Der kan faktisk blive råd til en ekstra ferie med kæresten.

Anlægget er et Pellux 100 med energi- og miljømærket A. Det yder 20 kW og kan snildt levere varme og varmt vand i hanerne i den 145 kvm. store bolig ved Faaborg.
Stig Lysemose forventer at bruge træpiller for cirka 7.500 kroner om året. Tidligere brugte han for omkring 16.000 kroner fyringsolie om året.

Nemt

- Jeg har kun godt at sige om pillefyret. Det er utrolig nemt at betjene, rengøre og vedligeholde. Da det er 100 procent selvrensende, skal jeg kun koncentrere mig om at fylde piller på cirka en gang om ugen samt tømme askeskuffen en gang om måneden, forklarer Stig Lysemose, der som anlægsgartner tit har skæve og lange arbejdsdage.

- Det er nemt at hælde en pose træpiller i, ligesom det er enkelt at tjekke displayet og om nødvendigt trykke på en knap eller to, lyder det fra Stig Lysemose, mens han snitter en pose op over et halvfyldt magasin.

 

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Familielandbruget i fornuftsægteskab med de grønne

Familielandbruget ønsker en tættere dialog med de grønne organisationer, der arbejder for natur og biodiversitet

Holstein rykker fremad

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer
Side 1 af 37 (732 artikler)Prev1234567353637Next