bannerPos

Flere svineejendomme kommer i handlen

Arkivfoto: Colorbox

Anders Kurt Simonsen

Freelance
02-02-2019 07:00
Hvor der normalt har stået en halv snes svinegårde på salgslisterne, er der lige nu omkring 40 svinebedrifter til salg i Syddanmark. Ejendomsmæglerne Dan Gørtz og Palle Jespersen venter, at tallet bliver højere om et halvt års tid.

- Landbruget er stadig i en ekstremt presset situation. Det gælder ikke mindst ejendomme med svineproduktion.

Det understreger ejendomsmæglerne Dan Gørtz og Palle Jespersen, indehavere af mæglerfirmaet Gørtz & Jespersen i Aarup og Haderslev, der er medlem af den landsdækkende mæglerkæde Nybolig Landbrug.

De to ejendomsmæglere konstaterer, at antallet af svineproduktionsejendomme, der er udbudt til salg, er steget.

- Det er svært at være svineproducent for tiden – især for små producenter. Men, bemærker de, i forhold til det er der en pæn interesse for de ejendomme, vi har til salg for tiden.

- Det gælder især de nytilkomne ejendomme. Og det tilsiger, at man som ejer/panthaver skal slå til i starten af et forløb. Hvis en ejendom står til salg for længe, mister den interesse, hvilket ofte betyder lavere pris – og større omkostninger.

- Det er således vigtigt, når man sætter en ejendom til salg, at man rammer den rigtige pris med det samme. Det gælder med andre ord om at slå til ved en acceptabel pris.
 

Flere ejendomme til salg

I Syddanmark er der for tiden cirka 40 svineejendomme til salg mod tidligere omkring 10. Og der vil komme flere til salg om et halvt års tid, vurderer Dan Gørtz. Stigningen med faktor fire illustrerer, hvor slemt det står til. Mange af dem er store svinebrug med flere medarbejdere. Men efter ejerskifte vil mange af ejendommene ikke fortsætte produktionen.

- Det peger i retning af, at antallet af grise i Danmark vil være væsentligt reduceret om 5-10 år, påpeger ejendomsmægleren.

Når det gælder bedrifter med fremtid i, er der interesserede og kapitalstærke købere på markedet. Men det vil blive svært at opretholde produktionen.

- Der er i Danmark en modstand mod landbrug og svineproduktion. På lokalt plan er det ofte svært at få tilslutning til en udvidelse af svineproduktionen – ikke mindst i bynære områder. Så svineproducenter vil have svære vilkår, forudser Dan Gørtz.

Læs hele interviewet med de fynske ejendomshandlere i næste uges tema om bygninger på landet i LandbrugFyn. Avisen kan allerede nu læses her på siden.

 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer