bannerPos

Økologirådgivning vandt kamp på efterafgrøder

Plantechef Claus Østergaard glæder siger over, at Økologirådgivning Danmark har vundet dysten.
17-10-2020 15:33

ØkologiRådgivning Danmark blev den klare vinder af Sagros »Efterafgrødekampen 2020«, hvor der blev målt på forskellige parametrene i marken.

ØkologiRådgivning Danmark er klar vinder af Sagros »Efterafgrødekampen 2020«.

Med et resultat på 54 hkg kerne i vårbyg kalder ØkologiRådgivning Danmark sig derfor for den uofficielle Danmarksmester i efterafgrøder.

ØkologiRådgivning Danmark distancerer de nærmeste konkurrenter med godt 10 hkg/ha i et felt, der tæller såvel moderselskabet Sagro som Seges, frøfirmaet DSV og Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark, FRDK.

- Det er en dyst, vi er utroligt glade for at vinde. Efterafgrøder er helt centrale i et økologisk sædskifte og en mærkesag for os i ØkologiRådgivning Danmark. Vi har i en årrække lagt mange kræfter i at udvikle blandinger og strategier for efterafgrøder og hjælpe vores kunder med at få succes med dem, siger plantechef, Claus Østergaard.

Andelen af marker med efterafgrøder stiger støt, og opgørelsen fra i år viser, at kunderne i selskabet nu har efterafgrøder/udlæg i halvdelen af marker med korn og andre enårige afgrøder.

aldo

ØkologiRådgivning Danmarks vinderblanding

Blandingen består af 13 arter, hvoraf seks er vinterfaste*. Seks arter er kvælstofsamlende. Der er udsået 41 kg/ha.

 • 5 % olieræddike

 • 5 % radis

 • 2 % hør

 • 2 % honningurt

 • 3 % solsikke

 • 30 % vårært

 • 15 % fodervikke

 • 2 % rødkløver*

 • 2 % blodkløver*

 • 10 % vintervikke*

 • 10 % serradel*

 • 5 % alm. rajgræs*

 • 9 % vinterrug*

0

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Manden med de gode nødder

Lars Olesen er Danmarks største valnøddeavler. Hans mål er at gøre de sunde nødder til en nicheproduktion med en god indtjening.

New Holland i jysk samarbejde

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Besøg et minivådområde

Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Geder skal pleje Svanninge Bakker

Naturstyrelsen vil benytte et større gedehold til at holde græsset, gyvel og den øvrige bevoksning i ave i det unikke naturområde på 80 hektar.
Side 1 af 61 (1208 artikler)Prev1234567596061Next